Troy Lee Designs prezintă prima lor cască pentru AM

Troy Lee Designs prezintă prima lor cască pentru AM

Autor: Dan Mazilu | 23 ianuarie 2013

A1 este cea mai nouă creaţie a celor de la TLD. După ce au cucerit domeniul căştilor de protecţie pentru freeride, downhill şi BMX, Troy Lee Designs a decis că a venit vremea să încerce şi alte discipline. După trei ani de cercetare şi design echipa a scos pe piaţă o cască de top adresată celor care practică XC/Enduro, Trail şi All Mountain.

Troy Lee Designs prezintă prima lor cască pentru AM
TLD A1 acoperă foarte bine mare parte din cap


La fel ca şi celelalte produse TLD, casca A1 a fost supusă unei baterii de teste de siguranţă pentru a se asigura că cei care o vor purta vor beneficia de cea mai bună protecţie posibilă. TLD A1 depăşeşte standardele CPSC şi certificările CE EN, reuşind totuşi să aibă o greutate medie de doar 320 g (310 g S, 320 g M şi 330 g L, greutate măsurată fără vizieră). În plus casca dispune de o ventilaţie maxima.

Printre celelalte specificaţii ale căştii se numără şi viziera uşor reglabilă, reglaje pentru chingi, un sistem propriu TLD pentru retenţie şi hardware din aluminiu anodizat.

La începutul lunii februarie va fi pusă la vânzare o serie limitată TLD A1 în culorile Gold Metal Flake Cyclops şi Black Cyclops la preţurile recomandate de 185 $ respectiv 165 $.

Troy Lee Designs prezintă prima lor cască pentru AM
Sistemul de retenţie al lui TLD A1


Un grup de reprezentanţi media alături de câţiva distribuitori TLD au fost invitaţi să testeze casca alături de rideri cunoscuţi ca Brandon Semenuk, Cam Zink Logan Peat, Aaron Gwin, Eliot Jackson şi Leigh Donovan. Iată câteva din mărturiile lor:

„Am mai multă experienţă în trail riding decât am în freeride, aşa că am aşteptat o astfel de cască de multă vreme. Chiar îmi place cum a ieşit modelul ăsta A1. Cu siguranţă voi baga o mulţime de kilometri cu ea.” Cam Zink – erou al FMB Tour.

„Având o experienţă bună în XC înţeleg cât de importantă este ventilaţia într-o cască. Apoi, de când am început să mă dau la Freeride am încredere doar într-o cască ce îţi acoperă capul bine. A1 se pare că oferă acea greutate redusă şi ventilaţie de care ai nevoie fără a face compromisuri pentru siguranţă.” – Brandon Semenuk – dublu Campion mondial FMB.

„Am auzit de proiectul A1 acum un an şi de atunci am tot aşteptat casca asta. Echipa de la TLD a făcut o treabă excelentă, se potriveşte pe cap perfect. Protejează partea de sus a capului foarte bine şi arată la fel de bine ca toate celelalte căşti Troy Lee.” - Lars Sternberg, rider pentru Transition Bikes/Enduro.

„Cu Troy Lee Design am reuşit să mă întorc la începuturile mele. Prin anii ’90 am avut una din căştile acelea Edge pe care aveam lipit un sticker TLD. Am tot aşteptat o cască de bike care să protejeze bine şi care să nu fie o simplă cască de şosea la care s-a adăugat o vizieră. Cred că am reuşit să facem asta cu A1. Cu A1 ne adresăm rideilor care se dau pe suspensii medii spre mari, riderilor enduro sau chiar celor de cross country. A1 este o cască foarte sigură, elegantă, stilată, uşoară dar şi pe care o poţi folosi multă vreme.” - Craig "Stikman" Glaspell, Troy Lee Designs Sports Marketing



Reprezentant Troy Lee Designs în România – Mondo F. Distribution
Raporteaza

2 Comentarii

Zeno Zaplaic
24 ianuarie 2013 la 00:11
Not bad
0
0
Sebastian - Ionut Badescu
24 ianuarie 2013 la 00:54
Not bad...dar mie unul nu.mi prea place..:-s
0
1 Maximilian Munteanu

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads