Lucrăm să îmbunătățim DirtBike.ro. Vă mulțumim pentru răbdare!

FAQ

Editat la: 17 februarie 2024 la 12:50:00

FAQ


Ce fac dacă mi se fură bicicleta?
Ce fac daca sunt înșelat în bazar?
Ce este un mute?
Ce reprezintă starea unui anunț?
La ce interval pot actualiza un anunț?

Ce fac dacă mi se fură bicicleta?
Dacă ți s-a furat bicicleta, cel mai important lucru este să te adresezi secției de poliție pe raza căreia s-a întamplat furtul. Șansele de a recupera bicicleta cresc simțitor atunci când cei păgubiți iau legătura cu poliția. Cei mai multi hoți de biciclete sunt recidiviști, iar poliția are o bază de date cu aceștia, în funcție de zonele unde operează. Sunt foarte importante seria cadrului, imaginile clare cu bicicleta, imagini în care să apară persoana pagubită cu bicicleta și informații cât mai multe și cât mai detaliate despre bicicletă (componente, semne distinctive, stickere, zgârieturi etc.).

De asemenea, recomandăm sa anunți furtul cat mai rapid în mediul virtual, unde vizibilitatea este foarte mare (Facebook, grupuri dedicate, forumuri etc.). DirtBike.ro își ajută utilizatorii cărora le-au fost furate bicicletele printr-o secțiune dedicată pe site, unde imediat dupa publicare postarea este facută ”sticky” de catre moderator, pentru o cât mai bună expunere a informației. Postările cu biciclete furate raman sticky timp de 7 zile de la data publicarii inițiale.

Ce fac daca sunt înșelat în Bazar?
În primul rand, încearcă să iei legătura cu persoana despre care crezi ca te-ar fi înșelat și caută rezolvarea problemei pe cale amiabilă.

Dacă această metodă nu funcționează, reține că frauda online constituie faptă penală iar păgubitul poate fi ajutat de organele de poliție.

Dacă tranzacția a fost realizată în urma publicării unui anunț pe DirtBike.ro și persoana despre care credezi că te-ar fi înșelat are cont de utilizator pe site, reclamă persoana în cauză, iar un moderator îi va trimite un mesaj de avertisment în care îi va solicita să explice situația. În cazul în care persoana respectivă nu raspunde mesajelor și nu cooperează, persoana care se considera pagubită poate cere sfatul comunității în sectiunea ”membri problemă” de pe forum, dedicată acestui gen de situații. Comunitatea este în general foarte săritoare în asemenea cazuri și de foarte multe ori ajută la rezolvarea amiabilă a problemelor.

Ce este un mute?
Mute-ul este un tip de sancțiune temporară pe DirtBike.ro, dată de un moderator unui user care a încălcat termenii și condițiile de utilizare a site-ului. Sancțiunea de ”mute” împiedica utilizatorul să posteze conținut pe DirtBike.ro și să interacționeze cu alți utilizatori pe perioada valabilității ei. (De exemplu: nu pot fi postate anunțuri, comentarii, fotografii sau raspunsuri în sistemul de mesagerie privata.)

Când un utilizator este sancționat cu "mute", toate anunțurile lui îi sunt dezactivate.

Ce reprezintă starea unui anunț?
În asteptare - anunțul este vizibil pe site dar așteaptă să fie verificat de un moderator. Anunțurile în această stare nu pot fi actualizate;
Activ - anunțul este vizibil pe șite și poate fi actualizat o dată la 12 ore;
Expirat - anunțurile devin expirate automat la 30 de zile de la adăugare sau ultima actualizare. Anunțurile în această stare nu sunt vizibile pe site. Ele pot fi actualizate pentru a redeveni vizibile sau șterse. Dacă sunt lăsate în această stare, anunțurile vor fi șterse automat după încă 30 de zile;
Invizibil - anunțul nu este vizibil pe site, poate fi editat sau șters. Citește aici condițiile în care un anunț devine invizibil: Utilizarea bazarului;
Șters - anunțul a fost șters de pe site;

La ce interval pot actualiza un anunț
Un anunț poate fi actualizat la interval de 24 de ore.