Lumigrids – sistem de iluminat pentru oras

Lumigrids – sistem de iluminat pentru oras

Autor: Dan Mazilu | 23 mai 2013

O echipă de la Universitatea Sichuan din China a dezvoltat un concept pentru un sistem de iluminat pentru bicicleta de oraş care s-ar putea folosi şi în off-road. Este vorba despre un proiector tip LED instalat pe ghidon şi intitulat Lumigrids. Acesta proiectează pe asfalt şi în faţa ciclistului o grilă luminoasă. Ideea din spatele lanternei este că orice obstacol din teren va fi foarte uşor scos în evidenţă întrucât grila se va deforma urmând conturul obstacolului. Potrivit celor care au gândit sistemul Lumigrids ar avea 3 moduri de funcţionare care schimbă suprafaţa acoperită cu această grilă luminoasă: pentru viteză normală 140x180mm, pentru viteză mare 140x260mm şi pentru echipă 300x200mm.

Lumigrids – sistem de iluminat pentru oras
Grila de lumină proiectată în faţa bicicletei îşi schimbă forma urmând conturul obstacolelor din faţa bicicletei. În oraş af fi ok, dar la munte?


Ideea este cât se poate de interesantă şi te face să te întrebi dacă nu ar funcţiona şi la mtb noaptea. Însă lanternele de bicicletă de ultimă generaţie sunt atât de puternice şi eficiente încât trebuie să te întrebi dacă mai este nevoie de încă o invenţie în direcţia asta. În plus vitezele care se practică în mtb cât şi obstacolele de pe potecă sau forestier, spre exemplu, sunt mult diferite faţă de cele pe care le întâlneşte un navetist pe bicicletă când merge pe asfalt. Oare ar funcţiona un sistem hibrid de lumină plus grilă unde grila să fie proiectată undeva în faţa razei de lumină? Va fi interesant de urmărit şi văzut dacă sistemul va ajunge până la urmă pe străzi.

Via Pinkbike.com
Raporteaza

8 Comentarii

Saulescu Gaby(safary)
24 mai 2013 la 00:05
de unde pot sa;mi cumpar si eu una?
0
0
Dan Mazilu
24 mai 2013 la 00:08
Inca nu poti cumpara pentru ca inca nu exista fizic. Dar va iesi cu siguranta pe piata. Macar si pentru ca arata "cool" sa mergi cu chestia aia in fata prin oras noaptea
1 Ede Jakob
0
Stefan Adrian
24 mai 2013 la 11:43 (editat)
Ca sa poti folosi asa cefa in padure ar trebui sa aive o bataie mult mai mare pentru a ajuta la ceva.... Ar trebui incorporata intr-un computer de bicicleta si sa isi modifice dimensiunea in functie de viteza pe care o are bicicleta respectiva, automat cu marirea vitezei sa se mareasca si suprafata de bataie a luminii in lungime/latime.
0
0
Valeriu Ionascu
24 mai 2013 la 23:59
O adaptezi sa proiecteze pe asfalt un Schmitz Cargobull lat de 3 m si o pui sa bata in spatele bicicletei cand mergi noaptea pe DN. Ai avea sanse ca bizonul posesor de covrig sa te depaseasca la mai mult de 30 cm: )
2 Marius Macarie, Alexandru-Valentin Stavaroiu
0
Tatu Constantin
27 mai 2013 la 09:20
ideea nu este rea deloc, cu siguranta in oras unde canalizarile fara capac sunt la ordinea zilei si nu numai (gropi, limitatoare de viteza, borduri si alte obstacole) pe strazi unde nu exista iluminat public, va avea o utilitate, asteptam produsul si ceva teste reale....
0
0

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads