Care Iisus? Magura merge pe apă

Care Iisus? Magura merge pe apă

Autor: Maximilian Munteanu | 28 ianuarie 2012

Dacă o să căutaţi atenţi prin forum o să daţi peste o mai veche dispută de-a mea cu unul dintre membrii care din fericire şi-a luat tălpăşiţa. Sau i-am dat noi papucii, cum ar veni...

Despre ce era vorba? Despre înlocuitori, la nevoie, ai uleiului mineral din frânele Magura. Improvizaţii care să te scoată din rahat în lipsă de altceva. Eu aveam un exemplu concret în care uleiul de motor s-a dovedit cel puţin decent şi enunţam că teoretic şi apa ar putea fi folosită, în caz de urgenţă. Căpcăunul - că-s bătut în cap, că dau sfaturi răuvoitoare şi ca le pun userilor viaţa în pericol. Desigur!

Adineauri am dat peste minunea asta. Nu e nevoie să mai spun absolut nimic în afară de "apă + antigel = LOVE" şi că, din câte se pare, este o metodă populară printre trialiştii din Asia pentru a-şi face frânele mai plăcut de utilizat. Am găsit filmul şi recomandările pe un forum unde cineva întrebase cum să-şi faca Magurele să-i meargă mai uşor şi să fie mai snappy. Poftim!




Please try this at home! Aştept feedback practic! Pe bune.

Mx

L.E.: Tot în thread-ul respectiv este indicat drept substituent de Royal Blood şi uleiul pentru suspensii de la Citroen, care este şi sensibil mai ieftin. Na, are cineva vreun DS sau un CX pe acasă? Un BX poate? Andrei?
Raporteaza

27 Comentarii

Buzașu Vlad
31 ianuarie 2013 la 15:00
ok am inteles o zi buna;)
0
0
Alex Cucu
19 aprilie 2013 la 01:11
Am un echo tr 2011 vreau sa ii bag ulei mineral dar cum pot sa il bag putin ajutor un tutorial cewa
0
0
Gabi Matko
17 septembrie 2013 la 18:17 (editat)
Deci apa nu are cum să se „evapore” din conducte din mai multe motive : 1. Conductele sun impermeabile, deci apa nu trece prin ele. 2. Dacă sunt strânse bine șuruburile și e plină ochi frâna de apă, adică să n-aibă gram de aer, nu va mai fi loc liber unde să se condenseze apa și să se evapore... nu văd de ce nu ar funcționa, și cum zic restul, mai bine apă demineralizată că e mai curată.
3 Laurentiu Rihlea, Minu Cristian, Alexandru-Valentin Stavaroiu
0
Minu Cristian
18 septembrie 2013 la 00:53
Amuzanta faza cu evaporatul. Mi-au ajuns lacrimile in gura de la ras. Totusi cred ca e de plans... si daca se evapora nu se condenseaza? Nu vad de ce nu ar functiona si cu apa, atata timp cat nu le folosesti iarna, cand poate ingheta in conducte. APA DISTILATA, despre asta vorbesc, pentru a nu lasa depuneri pe conducte.
1 Alexandru-Valentin Stavaroiu
0
Minu Cristian
18 septembrie 2013 la 00:58
Si cum mama ei de fizica sa fie un lichid comprimabil?
0
0

Scrie un comentariu

Maximilian Munteanu
Membru din: 21 octombrie 2006

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads