Lucrăm să îmbunătățim DirtBike.ro. Vă mulțumim pentru răbdare!

Sezonul bun apune frumos la Arena DH pe 24-25 septembrie

Autor: Maximilian Munteanu

Actualizat la: 7 martie 2024 la 14:28:00

Sezonul bun apune frumos la Arena DH pe 24-25 septembrie
Sezonul bun apune frumos la Arena DH pe 24-25 septembrie

După o vară bogată în evenimente de gravity riding, în special de downhill, sezonul se apropie de final și bifează oprirea obligatorie la Arena Platoș Păltiniș, muntele de casă al sibienilor. Datele sunt 24-25 septembrie, iar formatul este de downhill clasic individual, contra cronometru.În cazul în care ați deschis mai târziu televizoarele, Arena Platoș Păltiniș este un resort privat, cizelat și cochet, unde gazdele din partea locului încearcă să le oferă musafirilor cât mai multe, într-un pachet cât mai armonios. Celebru pentru evenimentele de iarnă, în special pentru snowpark-ul la un nivel impecabil în fiecare an, Arena Platoș are de câțiva ani buni și un program temeinic pentru mountainbikeri. Nu doar că oamenii au cartografiat zona, pentru cei care vor să facă ture lungi, dar au și construit de la zero niște trasee cât se poate de apreciate, highlight-urile fiind clar Flow Trail-ul plin de contrapante și Downhill Trail-ul bogat în elemente. Este important de știut că traseele de la Arena Platoș Păltiniș sunt trasee-școală, unde mulți au învățat sa se dea, iar cei buni zboară pe ele.Downhill Trail-ul este, în mod evident, terenul de joacă pentru acest concurs de downhill tradițional. În pauza din pandemie, acest traseu a mai câștigat niște elemente, față de ultima sa ediție din 2019: mai precis un hip jump pentru cei creativi, care tocmai a fost reîmprospătat, un wallride mare de lemn, o secțiune brand new, cu o contrapantă cu kicker, step-down, val, kicker și step-up, plu un set de contrapante strânse, care șerpuiesc spre sosire și aduc zâmbete pe chipurile celor care se dau. Practic, pentru cine a mai fost la Arena Platoș Păltiniș, întreg treaseul a fost primenit, iar partea de jos este complet nouă.Concursul se desfășoară sun rigorile federației de profil, iar organizatorii așteaptă anul acesta în jur de 100 de participanți care se vor duela pentru premii pe multiple categorii, deci faceți bine și înscrieți-vă cât mai puteți! Nu de alta, dar toate concursurile de la Arena Platoș de până acum au fost faine și un prilej excelent pentru comunitate de a se reuni înainte ca sezonul să-și tragă cortina. Link pentru înscrieri aici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScdYwe8bDGdyeB2chGZ9GJe\_1f9gmVOGb-hfbcAkclXRWMP3w/viewform

Dacă sunteți curioși cum arată traseul, cu toate modificările cele noi, dați o geană peste tura lui Ștefan AICI.

În continuare, comunicatul oficial al organizatorilor:

”ARENA DH
24-25 Septembrie 2022
La Arena Platoș Păltiniș

Arena DH este un concurs de mountain-bike downhill individual, organizat de Asociația Arena Lifestyle, cofinanțat de Primăria Sibiu, sub egida Federației Naționale de Ciclism și se adresează atât sportivilor profesioniști, cât și amatorilor. Concursul este la cea de-a cincea sa ediție, iar pe parcursul ultimilor ani a contribuit serios la dezvoltarea acestei discipline în România. Evenimentul se desfășoară pe traseele de biciclete amenajate în complexul Arena Platoș Păltiniș. Ediția din acest an va reuni aproximativ 100 de sportivi, la toate categoriile.TRASEU: Traseul Roșu “DH Trail”, pe care se găsesc mai multe drop-uri, un corner-jump, două step down-uri, un step-up, diverse contrapante și kickere și un wall ride proaspăt.

CATEGORII: OPEN, JUNIORI, ELITE, MASTERS, FEMININ, COPII.

REGULI:

Competiția se desfașoară conform normelor UCI. Concurenții sunt obligati să poarte cască, ochelari de tip ”goggles” și genunchiere. Numerele de concurs, dopurile sau manșoanele care acoperă extremitațile ghidoanelor sunt și ele obligatorii.
Concurenții trebuie să parcurgă traseul minimum de două ori la antrenamente.

Purtarea numerelor de concurs, atât pe ghidonul bicicletei, cât și pe spatele concurentului, este obligatorie la antrenamente, calificări și finală.Sportivii participanți la clasele JUNIORI, ELITE, MASTERS, FEMININ sunt obligați să fie licentiați la FRC.

Participanții la clasa OPEN sunt nevoiți să facă dovada unei asigurări de accident și a unei vizite medicale (minim la medicul de familie) care să ateste faptul ca sunt apți fizic pentru practicarea sportului.

De asemenea, toti sportivii sunt obligați să parcurgă traseul la picior măcar o dată înainte de a-l coborî pe bicicletă.Procedura de concurs:

Sâmbătă se desfășoară antrenamentele oficiale și manșa de calificări, seeding run. În urma manșei de calificări se afișează lista de start pentru finală.

Duminică se desfășoară antrenamentele oficiale și manșa finală.

Ordinea de start pentru manșa de finală este în ordine inversă față de rezultatele obținute în manșa de calificări, concurentul cu cel mai bun timp are startul ultimul.

Manșa de calificări/seeding-run nu este obligatorie pentru categoriile Elite și Feminin. Pentru aceste categorii, ordinea de start pentru manșa finală este dată de clasamentul de DH UCI.PROGRAM

Sâmbătă, 24 septembrie:
10:00-13:00 - înscrieri și antrenemente
13:30 - ședință tehnică
14:00 - calificări (seeding run)

Duminică, 25 Septembrie:
10:00 - ședință tehnică
10:15 - 11:45 - antrenamente
12:00 - finală
15:00 - ceremonia de premiereAlinierea la start este în ordinea următoare:

Open
Copii
Feminin
Masters
Juniori
Elite

Înscrierile se fac on-line începând cu data de 1 septembrie 2022, iar vârsta minimă de participare este 10 ani.

Nu se percepe taxă de participare.

Cartelele pentru acces cu telescaunul se achiziționează de la casierie.”
Ne vedem la Arena Platoș Păltiniș, evident!
Raporteaza
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.