BIKE Four Peaks 2013, etapa 2. Toţi cei 3 români au terminat

BIKE Four Peaks 2013, etapa 2. Toţi cei 3 români au terminat

Autor: Dan Mazilu | 7 iunie 2013

Ziua 2, la start, pe străduţele înguste ale Lofer-ului, concurenţii se bucură de primele raze ale soarelui, puţin obosiţi în urma traseului de ieri, însă la fel de hotărâţi să dovedească cei 75,5 km de astăzi. Din Lofer în Kirchberg în Tirol vor parcurge poate cel mai greu traseu al concursului dat fiind că vor urca mai bine de 2.550 de metri.

S-a plecat într-o urcare lină pe drum forestier, au urmat poteci şerpuite, drumuri inundate, drumuri surpate (ca urmare a inundaţiilor din ultima săptămână). Traseul a trecut prin satele tiroleze, înconjurând lacuri cu păstrăvi şi lebede, prin păduri unde majoritatea drumurilor sunt pietruite, şi chiar prin grădinile şi păşunile oamenilor. Ultima parte a traseului a constat într-o urcare de 10 km şi 1.000 hm, până pe crestele înzăpezite, după care, coborârea de 7 km şi 1.000 hm a fost de nivel de campionat mondial. Peste doar 3 săptămâni aceeaşi coborâre va face parte din traseul Campionatului mondial de Maraton MTB.

Am întâlnit plutonul fruntaş după 15 km, într-o coborâre prin pădure, pluton condus la acel moment de Alban Lakata. La final Christoph Sauser şi-a adjudecat victoria, urmat de Alban Lakata şi Markus Kaufmann, care în prima zi a ajuns abia pe locul 5.

Dacă ieri Vali şi Aurelian au scos timpi de 3.48 respectiv 4.01, pe Codruţ Popescu l-am identificat în listele afişate de organizatori cu un timp de 6 ore. Astăzi, din păcate, pe Codruţ nu l-am regăsit în clasament, sperăm ca a terminat cu bine, chiar dacă probabil, după timpul limită.

Vali a terminat astăzi cu un timp de 5.19, clasându-se pe locul 189 la categorie, după primele două etape şi este foarte mulţumit de cum s-a comportat “partenera” sa de drum bicicleta Cannondale Flash 29Carbon atât pe urcările lungi şi epuizante cât şi la coborârile tehnice. Atât furca Lefty cât şi triunghiul spate al cadrului şi-au arătat superioritatea.

BIKE Four Peaks 2013, etapa 2. Toţi cei 3 români au terminat
Valentin urmărit de Kronberg Truls. Foto: Magda Pasa


Am remarcat că cele mai prezente mărci de bicicleta la acest concurs sunt: Cannondale, Specialized, Rocky Mountain, Bulls iar roţile predominante sunt de 29 inch.

Ca în fiecare seară, după premiere, organizatorul Marc Schneider, a făcut un rezumat al zilei şi a prezentat traseul din ziua următoare cu avertizările necesare în privinţa traficului rutier, curăţeniei pe traseu şi a zonelor periculoase. Astfel am aflat că, pentru ziua 3, pe concurenţi îi aşteaptă un traseu de 82 km şi 2440hm, cu urcare ce va începe chiar de la start iar “atracţia zilei” va fi zăpada de cca. 50 cm la peste 1.700 m.

Magda PASA

UPDATE – L-am regăsit şi pe Codruţ în clasament la Masculin. El a obţinut locul 277 şi a făcut peste 9 ore. Se pare că lui Codruţ nu îi merge chiar bine, deşi este posibil să fie ok şi să meargă în ritmul său. Sperăm să o mai poată duce încă două zile. Mai sunt doar 2 etape!

Clasament România
202/279 Pasa Valentin, LotusBike/DirtBike, 5:19.08,6 la Masculin
189/280 Raducanu Aurelian-Mihail, Reşiţa, 5:41.54,6 la Masters
277/279 Popescu Codrut Octavian, Bucureşti, 9:26.36,3 la Masculin

Cât priveşte lupta “la nivel inalt”, Christoph Sauser şi-a adjudecat cea de a 2a victorie la acest maraton. Victoria s-a concretizat abia pe ultima căţărare a zilei unde Kaufmann şi Sauser au reuşit să se distanţeze. Până şi Campionul mondial din 2010, Alban Lakata, a trebuit să o lase mai încet. Pe secţiunea de downhill a fost elveţianul cel care şi-a etalat skilurile de cross country câştigând avans. Adversarii lui Sauser nu au avut ce să-i facă pe secţiunea tehnică lungă de 7,5 km care a coborât 1.000 m verticali.

BIKE Four Peaks 2013, etapa 2. Toţi cei 3 români au terminat
Podium BIKE Four Peaks 2013, etapa 2. Foto: Stephan Ortwein


Deja se pare că Sauser va fi câştigătorul la general al maratonului BIKE Four Peaks, dar suntem abia la jumătatea cursei şi tocmai această a doua jumătate conţine etapa cea mai dificilă desfăşurată de la Kirchberg la Kaprun. În această etapă îşi pune mari speranţe şi eroul local Alban Lakata.

Podium BIKE Four Peaks 2013 – Etapa 2
1. Sauser Christoph, Specialized Racing, 3:11.01,3
2. Lakata Alban, Topeak Ergon Racing Team, 3:12.26,5
3. Kaufmann Markus, Team Centurion VAUDE, 3:13.17,3

Citiţi aici despre ziua 0, etapa 1, etapa 3 şi etapa 4.

Galerii foto de: Magda Pasa, Stephan Ortwein, Robert Niedring
Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads