Principalii favoriti la Maros Bike XCO Cup 2012

Autor: Costi Iordan

Actualizat la: 7 martie 2024 la 14:28

Principalii favoriti la Maros Bike XCO Cup 2012
Sportivi din Ungaria, Serbia, Austria, Germania, Italia, Polonia, Slovacia, Spania, Grecia, Ucraina si evident Romania s-au aratat interesati de a participa la a treia editie a competitiei internationale de MTB Cross-Country Olympic intitulata „Maros Bike XCO Cup” care va avea loc sambata 7 aprilie 2012 in padurea Faget din Cluj-Napoca.

Competitia este organizata de Clubul Sportiv Maros sub egida Federatiei Romane de Ciclism si este inscrisa in Calendarul Uniunii Cicliste Internationale - UCI Class 1 - fapt care asigura puncte importante celor mai buni 15 sportivi Elite care au ca obiectiv o mai buna clasare la nivel mondial sau chiar Calificarea la Jocurile Olimpice din 2012. Competitia se adreseaza insa si sportivilor amatori care vor concura cu doua ore inainte de cursa pentru Elite, inscrierea acestora in concurs fiind acceptata pe propria raspundere, respectiv cu acordul parintilor in cazul sportivilor minori.

Printre cele mai importante echipe care au confirmat prezenta la Maros Bike XCO Cup amintim Lotul National al Ungariei, Lotul National al Serbiei, Euro-One Cube Team din Ungaria si JBG-2 Proffesional Team din Polonia dar si sportivi de la cluburi mai mici, cu vasta experienta competitionala. Ne asteptam insa si la prezente surpriza, cum s-a intamplat in fiecare an.

La categoria Elite Women principalele favorite pentru podium sunt:
 • Barbara Benko (FOCUS MIG / Hungary Team) - campioana nationala a Ungariei, clasata in sezonul anterior de trei ori pe podiumul Cupei Mondiale la categoria U23, in prezent locul 29 in clasamentul mondial absolut.
 • Dozsa Ester – campioana nationala de maraton a Ungariei, locul 35 in Campionatele Europene 2011, in prezent locul 63 in clasamentul mondial absolut.


La categoria Elite Men principalii favoriti pentru prima treapta a podiumului sunt:
 • Marek Galinski (JBG-2 Polonia) – locul 13 la Jocurile Olimpice Beijing 2008, campion national al Poloniei, cea mai buna clasare intr-o etapa de Cupa Mondiala 2011 - locul 36 (Windham, NY), in prezent locul 43 in clasamentul mondial absolut.
 • Andras Parti (Euro-One Cube / Hungary Team) – castigatorul editiei precedente, locul 23 la Jocurile Olimpice Beijing 2008, campion national al Ungariei, cea mai buna clasare intr-o etapa de Cupa Mondiala 2011 - locul 35 (Windham, NY), in prezent locul 47 in clasamentul mondial absolut.
 • Szilard Buruczki (KFC Merida / Hungary Team) – campion national de maraton al Ungariei, cea mai buna clasare intr-o etapa de Cupa Mondiala 2011 - locul 76 (Nove Mesto), in prezent locul 115 in clasamentul mondial absolut.
 • Juhasz Zsolt (Euro-One Cube / Hungary Team) – cea mai buna clasare intr-o etapa de Cupa Mondiala 2011 - locul 10 la categoria U23 (Pietermaritzburg), in prezent locul 124 in clasamentul mondial absolut
 • Kornel Osicki (JBG-2 Polonia) – cea mai buna clasare intr-o etapa de Cupa Mondiala 2011 – locul 14 la categoria U23 (Pietermaritzburg).


Competitia se va desfasura pe un traseu in lungime de aproximativ 4,6 km cu 185 m total ascensiune pe tur, care include atat sectiuni tehnice in urcare si coborare cat si sectiuni de viteza, fiecare concurent parcurgand intre 3 si 6 ture, in functie de categoria din care face parte. Accesul la traseu se face de pe Str. Campului – Aleea Negoiu – Str. Dimitrie Gusti – continuare pe str. Basarabiei.

Premiile oferite in acest an sunt mai mari decat la editia precedenta si mai mari decat cele impuse de regulamentul international pentru zona in care se afla Romania, insumand 4000 euro la categoriile elite si aproximativ 800 euro in piese si accesorii de bicicleta pentru categoriile Hobby. Castigatorul competitiei va pleca acasa cu peste 600 euro si 60 puncte internationale.

Programul evenimentului:

Vineri 6 Aprilie 2012
 • 16:00 – 19:00 Inscrieri offline si validarea inscrierilor online (toate categoriile)
 • 17:00 – 19:00 Antrenamente oficiale pe traseu


Sambata 7 Aprilie 2012
 • 08:00 – 09:00 Inscrieri offline si validarea inscrierilor online pentru categoriile Hobby (inscriere cu buletinul, pe proprie raspundere, respectiv cu acordul parintilo in cazul minorilor fara licenta)
 • 10:00 START Categoriile Hobby (Amatori)
 • 10:00 – 11:00 Inscrieri offline si validare inscrieri online pentrucategoriile Elite (pe baza licentei)
 • 12:00 Start UCI Elite Men
 • 12:01 Start UCI Elite Women
 • 15:00 Ceremonia de premiere


Competitia are un buget total de premiere de 5000 Euro fiind sustinuta de catre Maros Bike, distribuitor in Romania pentru marci de renume precum Cannondale, Focus Bikes, Univega, Kalkhoff, Drag, BBB Parts, Continental, Magura si Bellelli.

Parteneri de promovare sunt: Zile si Nopti, Revista Mbike.ro, Ciclism.ro, Dirtbike.ro, Freerider.ro, Light-Bikes.ro, Bast, Biciclistul.ro si Liberinmiscare.ro

Mai multe detalii pe www.cupa.marosbike.ro/ro/ si www.facebook.com/marosbikexcoRaporteaza
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.