Garboavele XC la a doua ediţie

Garboavele XC la a doua ediţie

Autor: Costi Iordan | 9 februarie 2012

Clubul de ciclism Galaţi organizează a doua ediţie a concursului Garboavele XC. În continuare vă invit să citiţi comunicatul oficial.

"Omul păţit e...învăţat!" spune un proverb românesc. Rădăcina învaţaturii e amară, dar rodul ei e dulce! Aşa ne-am simţit noi după Garboavele XC 2011, când am avut o sumedenie de păţănii, în virtutea faptului că am încercat sa facem lucrurile cât mai simplu şi mai ieftin pentru concurent. N-am avut cronometrare cu cip - probleme la clasamente, am avut înscriere la faţa locului, s-a decalat startul, etc. Dar numai cine nu încearcă nu reuşeşte iar din greşeli am învăţat cu vârf şi îndesat. Astfel ca anul acesta, ediţia a II-a a Gârboavele XC va avea toate acele îmbunătăţiri considerate în trecut "mofturi" dar dovedite în timp de alte nenumarate concursuri.

Pentru început am scăpat de toate acele zone de pământ galben care au adus GXC 2011 reputaţia de "Iron bike de Galaţi", concentrându-ne atenţia în crearea traseului doar pe zone din interiorul pădurii, ciclabile inclusiv pe ploaie. Pe deoparte ne pare rău, însă numărul de abandonuri alimentat şi de ploaia chiar de dinainte de start a fost excesiv!

Ca suprafaţă traseul nou va cuprinde pe lângă pamânt/iarbă, drumuri cu piatră de râu şi zone de piatră cubică, dar şi două "chickenrun"-uri care pot fi alese de concurenţii mai puţin abili în abordarea unei coborâri mai periculoase şi a unei urcări de "push-bike".

Unul din elementele grele ale traseului este o coborâre foarte tehnică printre copaci, coborâre pe care Maus a descris-o ca fiind "criminală, dar frumoasă". Locul va fi întesit cu semne de avertizare, ce sperăm că vor fi luate în seamă, pt. că nu e jucărie simplă, la un moment dat imediat după trecerea printre doi copaci care sunt la distanţă de un ghidon urmând o curbă de 90 grade.

Dar să lasăm traseul să vă farmece când îl parcurgeti şi să vă mai spunem şi despre alte elemente ce sperăm că vor face din GXC 2012 un început de bun augur pentru sezonul ciclist 2012.

De exemplu punctele de control "dotate" cu ciclisti din club (nu voluntari) care înteleg importanţa muncii pe care o fac, punct de alimentare asezonat cu mici şi o paturică să vă odihniti (glumesc, evident!), va fi dotat cu apă, banane, lămâi şi glucoză.

Şi deoarece am trecut la ediţia a II-a şi nu mai facem totul "ieftin şi bun", taxa de înscriere a avut de suferit, ultimă cotaţie după prabuşirea bursei fiind de 45lei. În schimb vă oferim un concurs "liniştit", cu un traseu tare în stil de pur XC, în ture pe un circuit de 6-8km, cronometrat cu cip, la care înscrierile se fac doar online si cu limită la numarul de participanţi.

Dacă v-a plăcut prezentarea noastră, daţi o tură pană pe www.clubciclism.ro să vă înscrieţi cât mai e vreme şi... ne vedem la concurs!

Garboavele XC la a doua ediţie
Raporteaza

1 Comentarii

Tudor Costin
10 februarie 2012 la 00:31
Abia astept..
0
0

Scrie un comentariu

Costi Iordan
Membru din: 19 iulie 2010

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads