Cherry Cherry Rocks!

Cherry Cherry Rocks!

Autor: Alexandru Pufan | 13 iunie 2012

În plină sesiune şi cu licenţa la uşă, ieşirile cu bicicleta sunt tot mai rare şi mai scurte. Încerc să profit însă de puţinul timp liber pe care îl am la dispoziţie pentru a simţi din plin gustul adevărat al XC-ului. Astfel, chiar dacă nu merg prea mulţi kilometri, traseele parcurse sunt atent alese: e musai ca o tură de 30 km să mă epuizeze precum una de 80. Distracţia trebuie să primeze însă, iar distracţia vine de pe coborâri, elementul pentru care iubim mountain-biking-ul.

Cherry Cherry Rocks!
For those about to ROCK


Am fost astfel zilele trecute pe una din potecile mele preferate din zonă. Locul se numeşte Cărbunari, şi e bine-ascuns, într-o pădure la doar câţiva kilometri de oraş. L-am descoperit vara trecută, din întâmplare, ajungând acolo rătăcit. Este un fel de hidden-spot, aşa cum vedem în alte ţări. Este ascuns însă de o pădure densă de arbori mediteraneeni, de văi adânci şi abrupturi stâncoase. Un peisaj aparte, fapt pentru care iubesc atât de mult zona asta. Poteca cu pricina este abruptă şi al naibii de bolovănoasă, într-atât încât să nu îţi lase un moment de respiro. Ador la tipul ăsta de trasee faptul că întotdeauna oferă ceva nou, linile alese fiind altele de fiecare dată.

Cherry Cherry Rocks!
full speed ahead


Părăsind oraşul pe o căldură deja insuportabilă, am urcat greoi pe culmile Podişului Mehedinţi. Sus însă am dat peste o mulţime de cireşi, de toate felurile, care mi-au reamintit că în podiş, vara, nu e nevoie să-ţi cari mâncare de-acasă. Aşa cum zicea un prieten, poţi sta aici fără probleme câteva zile în şir fără mâncare şi fără adăpost, mâncând cireşe şi dormind în căpiţele de fân.

Cherry Cherry Rocks!
playing courtyard


Cherry Cherry Rocks!
frumoasele mele, lalele


Cu burta plină şi cu poftă de dat la vale, m-am îndreptat spre coborâre, fiind oprit doar de o sumedenie de şerpi şi broaşte ţestoase staţionate pe potecă, parcă cu intenţia de a-mi pune frânele la încercare. Cunoaşteţi cu toţii senzaţia pe care o ai pe o astfel de coborâre, mai ales după o pauză mai lungă, iar dacă nu, aţi face bine să încercaţi.

Cherry Cherry Rocks!
now what?


Tură scurtă, dar cu o coborâre ce nu mă poate face decât să visez frumos în privinţa vacanţei ce se apropie. Good things are about to happen, I'm sure of that! Ne aşteaptă o vară plină de concursuri. Am fugit însă, tre' să scriu la licenţă.

Cherry Cherry Rocks!
rocks 'n' roots


Cherry Cherry Rocks!
the sunny side of the street


Cherry Cherry Rocks!
vipera cu corn, aşa cum o ştim cu toţii
Raporteaza

7 Comentarii

Delescu Andi
14 iunie 2012 la 04:17
Inca un om care practica XC si intelege ca nu-i doar urcare in XC, trebuie si coborare, dar coborare faina, nu pentru mosnegi!
0
0
Mihai Kovacs
14 iunie 2012 la 10:25
Nice!
0
0
Ciprian Burca
14 iunie 2012 la 11:08
frumos,bine ca nu te-a inhatat vipera aia,mare grija la asemenea reptile taratoare,ca te pot ucide urgent,in caransebes,severin sau herculane,serul antivenin e expirat,deci sansele sa mori,sunt foarte mari.
0
0
Alexandru Pufan
14 iunie 2012 la 12:20
Ciprian, sunt atent, am crescut printre vipere :)). Is curios insa de unde ai informatiile astea, stiu persoane carora le-a facut injectia cu succes (in Severin)
0
0
Ciprian Burca
14 iunie 2012 la 13:05
pai am vorbit cu cineva din caransebes acum vreo cateva luni,si spunea ca sunt probleme,ca este expirat,acum poate s-a remediat problema,chiar si la tv a fost scandal pe tema asta,nu demult.
0
0

Scrie un comentariu

Alexandru Pufan
Membru din: 6 mai 2007

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads