Cupa DirtBike la final - mergem mai departe!

A venit timpul să punem pe tapet socoteala.

După cum sigur știți, anul trecut ne-am agitat un pic și am organizat Cupa DirtBike, un sistem de concurs virtual pentru scena gravitațională, gândit în așa fel încât toată lumea să beneficieze de pe urma lui: riderii, organizatorii, cu alte cuvinte, comunitatea.

Înscrierea în Cupa DirtBike era gratuită pentru oricine și îți lua două click-uri să te înscrii cu profilul de aici de pe site. Am vrut să stimulăm riderii să se înscrie la cât mai multe concursuri de downhill din sezon, deci pentru asta i-am premiat și am făcut un clasament general cu puncte. De-a lungul sezonului, am făcut tombole și am dat premii de la sponsorii noștri la fiecare etapă, iar la final i-am premiat și mai consistent pe cei care au adunat cele mai multe puncte. Marele câștigător de la Elite a luat acasă o bicicletă de all-mountain nouă de la Devron, care valorează la raft circa 7.000 de lei. În total, premiile pe care le-am dat anul trecut în cadrul Cupei DirtBike au depășit 13.000 de lei. Pentru cei care sunt mai familiarizați cu sumele mai oldschool, asta înseamnă o sută treizeci de milioane de lei vechi. Cu siguranță a fost un demers pozitiv pentru scenă.

Cupa DirtBike la final - mergem mai departe!
Marele premiu în Cupa DirtBike, oferit de brand-ul românesc Devron. Mulțumim frumos!


De când s-a încheiat sezonul în toamnă, am tot rumegat ce să facem cu Cupa DirtBike și, în primul rând DACĂ să o mai facem. Fiindcă, foarte foarte sincer, credem că scena pe care o prețuim noi atât de mult trebuie să se mai coacă și să se mai maturizeze pentru a înțelege asemenea gesturi, iar cu banii obținuți din sponsorizări și cu energia pe care o presupune un asemenea proiect se pot face și o sumedenie de alte lucruri în beneficiu comunității, în așa fel încât ea să și înțeleagă și să și prețuiască ce i se dă. De asemenea existența pentru încă un an a două cupe paralele, chiar diferite ca nuanță, ar fi diluat atenția față de amândouă și ar fi generat pe redundanță.

Acestea fiind spuse, ne-am decis să încheiem proiectul ”Cupa DirtBike” și să ne canalizăm energiile pe alte metode de a susține comunitatea. În primul rând, vrem să documentăm cât mai bine cursele din sezon, asftel încât riderii și publicul să se poată bucura de un conținut de primă mână, așa cum de-a lungul timpului doar DirtBike l-a furnizat. Asta este baza. Apoi mai avem câteva proiecte la care lucrăm și care vor da cu plus în cadrul scenei, dar fiecare la timpul lui! O să aflați despre ele, nu vă faceți griji!

Cupa DirtBike la final - mergem mai departe!
Cei mai harnici oameni de la categoria seniori din Cupa DirtBike: Sebastian Grosu, Dan Marcu și Kinda Geza prin reprezentatul lui, Good Guy Gabor. Felicitări!


Trebuie să spunem și că, atunci când am luat decizia de a nu mai ține Cupa DirtBike și anul acesta, am vorbit cu cei de la ADMR pentru a le ceda sistemul nostru de punctaj și de calcul, un sistem care a funcționat foarte bine de-a lungul sezonului și care ne-a ușurat mult munca. Totuși, ei ne-au spus că lucrează la un sistem propriu ceva mai complex și că nu ar avea cum să-l integreze pe acesta. Nici o problemă, ne-am dat mâna, spor la treabă, asta este! Oricum, vom rămâne în contact cu ei pentru a documenta anul acesta cursele din Cupa Națională de Downhill, deci totul este în grafic.

Vrem să le mulțumim cu această ocazie tuturor celor care au înțeles și au susținut Cupa DirtBike! În primul rând sponsorilor O'Neal și Devron, brand-uri distribuite de DHS Bike Parts, care ne-au furnizat cu generozitate grosul de premii, dar și lui Vlad Nimăt de la Parc Aventura, care ne-a sprijinit din start cu ce a putut, semn că întotdeauna te poți baza pe un rider! Chapeau! De asemenea, pe lângă aceștia, toți oamenii care au susținut moral Cupa DirtBike și activitatea noastră în acest sens, cei care au apreciat premiile, cei care au spus ”mulțumesc” și cei care au știut să spună o vorbă bună. Fiecare gest a însemnat ceva, pe bune!

Cupa DirtBike la final - mergem mai departe!
Orice apus e un nou răsărit, asta ca să bifăm și noi un clișeu din ăsta de gospodine! :D


Acum este timpul să vă mulțumim pentru atenție și să mergem cu toții mai departe! Nu fiți triști, că rămânem pe baricade cu alte lucruri faine, după cum spuneam mai sus! Stay tuned! :)

Toate cele bune și spor la dat în 2017,
echipa voastră DirtBikeO melodie adecvată de final:

Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați browserul acum! ×