Cupa DirtBike - premii de la rideri pentru rideri!Salutare, prieteni rideri!

Ne face plăcere să vă anunțăm Cupa DirtBike 2016 - un program-pilot pentru dezvoltarea comunității de downhill din România!

Cupa DirtBike este un proiect mai vechi de-al nostru pe care l-am frământat încă de cum ceva vreme și l-am pus la cuptorul cu idei. Acum e rumenit și bine făcut și am decis că este numai bun pentru a-l servi unei scene gravitaționale emergente, așa cum este cea din România.

O bună parte din voi a văzut deja la lucru o versiune a acestui sistem, fiindcă principiul de evaluare pentru grila de start de la cele două ediții ale ”Avalanche - On The Rocks” se baza exact pe acest sistem. La momentul respectiv el a dat puțină coerență unui puhoi de participanți, avizi de o poziție cât mai avansată în cunoscuta noastră cursă de casă. Pe scurt, Cupa DirtBike aduce la un numitor comun toate concursurile de downhill din timpul sezonului. Pentru a fi corecți și transparenți până la capăt, trebuie să menționăm că această idee s-a mai discutat și înainte ca noi să o avem în vedere, iar primii care au rumegat-o și care au trasat acum câțiva ani liniile unui asemenea sistem de campionat cu puncte au fost prietenii noștri experimentați Kinda Geza și Tiberiu Macaveiu alături de colegul nostru Maximilian Munteanu.

Ce este totuși această cupă? Simplu! Cupa DirtBike este un sistem organizat, prin care riderii care participă la cursele de downhill din timpul sezonului acumulează puncte, în funcție de rezultatele obținute. Toate aceste puncte se adună într-un clasament general, iar la final cei mai buni sunt premiați de către DirtBike în colaborare cu sponsorii acestei Cupe.

Ce trebuie să facă riderii? Simplu! Trebuie doar să se înscrie la noi pe site, în secțiunea dedicată Cupei DirtBike, iar de aici preluăm noi totul și le ținem punctajele pe parcursul sezonului. Înscrierea în Cupa DirtBike.ro este GRATUITĂ și se face prin intermediul contului de utilizator DirtBike.ro. În acest mod simplu, sezonul de downhill va fi instant mai dinamic și mai competitiv. La finalul Cupei DirtBike vom premia cei mai buni trei rideri din fiecare clasă de concurs.

Câte clase există? Suficiente! Am pregătit sisteme de punctaj pentru Seniori, Juniori, Masters și Hardtail. Categoria fetelor, datorită participării lor în număr redus, nu va fi inclusă în Cupa Naţională DirtBike. Cu toate acestea, la sfârşitul sezonului va exista un premiu pentru o reprezentantă de gen feminin pentru cea care reuşeşte să se afirme de-a lungul sezonului.

Ce se poate câștiga? Cei mai rapizi și mai constanți dintre rideri pot câștiga bani și premii în obiecte de la sponsorii Cupei DirtBike. Vom premia locurile 1, 2 și 3 la final de sezon, iar la clasa Seniori, în mod cert cea mai disputată, premiile vor fi sensibil mai mari decât la celelalte clase. Dacă există rideri de la Juniori sau Masters care vor să participe la clasa Seniori, nu este nici o problemă.

Mai e ceva de știut? Da! Vom oferi un premiu în urma fiecărei etape. Acest premiu va fi tras la sorți dintre toți participanții la respectiva cursă și va fi oferit la fața locului. Singura condiție este ca participanții interesați de premiu să rămână până la finalul evenimentului, iar acesta este un plus pentru organizatori, care sigur vor avea parte de mai multe aplauze în momentul premierilor.

Ce trebuie să facă organizatorii? Mai nimic! Ei trebuie să facă ceea ce oricum fac în propriul interes, adică să aibă grija că întregul lor concurs să fie cât mai bine pus la punct și să comunice eficient rezultatele. Punerea pe hartă a Cupei DirtBike nu le influențează cu nimic activitatea, ci este un bonus pentru toată lumea, inclusiv pentru ei, în locul cu cea mai bună expunere cu putință. Cupa DirtBike, prin simpla ei existență, va genera un număr mai mare de participanți la fiecare cursă, și datorită sistemului, care-i răsplătește pe rideri la final de sezon, dar și datorită tombolei, care va atrage mai mulți localnici la concurs și interesenți în general. Pe deasupra, ca extra bonus, DirtBike.ro va promova gratuit fiecare eveniment din cadrul Cupei DirtBike, iar site-ul nostru va fi un canal deschis de comunicare între organizatori și public. Bineînțeles, apreciem dacă organizatorii pun DirtBike.ro pe lista partenerilor media și dacă logo-ul oficial al Cupei DirtBike apare pe numerele lor de concurs. De asemenea, este foarte utilă o comunicare cât mai deschisă din partea organizatorilor în ceea ce privește detaliile ce țin de desfășurarea evenimentelor.

Ce încercăm să obținem? Simplu! Ne dorim mai multă motivație pentru rideri și dezvoltarea scenei prin acest demers elementar. Ne dorim mai mulți participanți la curse și un nivel mai ridicat de dat. E la mintea cocoșului că și organizatorii pot profita din plin de acest sistem pus la dispoziție gratuit de către DirtBike.ro. Evident, toate informațiile vor fi centralizate, după fiecare eveniment pe DirtBike.ro și diseminate către public cât mai rapid cu putință, devenind instant accesibile oricui.

Pentru ÎNSCRIERI şi regulament intrați pe pagina dedicată a Cupei DirtBike!

Țineți aproape pentru mai mute detalii legate de Cupa DirtBike și informații despre premii și sponsori!


Later Edit:

Așa cum probabil știți, în urma anunțului nostru aici de față au apărut niște discuții și niște reacții, care în mare sunt o neînțelegere. Ca să fie clar, DirtBike.ro nu dorește să-și însușească elemente de identitate care țin de Federația Română de Ciclism și să lezeze în vreun fel această entitate în forma ei actuală. Ba, mai mult decât atât, suntem siguri că vă aduceți aminte că DirtBike.ro a salutat și susținut activ mișcarea de schimbare din cadrul FRC, deci este aproape contradictoriu. Cuvântul ”Națională” din numele competiției a fost pur și simplu numele inițial al proiectului, atunci când l-am gândit, acum trei ani de zile, iar când am publicat actualul articol nici prin cap nu ne-a trecut că ar putea deranja pe cineva. Pentru a ne demonstra în continuare buna credință, vom păstra numele ”Cupa DirtBike” pentru competiția noastră virtuală, care este un BONUS la activitatea planificată pentru acest sezon. După cum am spus deja, obiectivul nostru este să susținem dezvoltarea scenei, așa cum am mai făcut-o și până acum, dar prin alte mijloace. Este minimul pe care putem să îl facem și îl vom face!

Mulțumim pentru atenție!
Echipa DirtBike
Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați browserul acum! ×