Lucrăm să îmbunătățim DirtBike.ro. Vă mulțumim pentru răbdare!

Forum

Subiect: Boicotarea shimano este necesara?

#11888

Mihai Stoica
Postat de Mihai Stoica
Subiect deschis de la 18 decembrie 2023 la 10:33:00
Raporteaza
Dupa cum stiti shimano nu pune la dispozitie spre vanzare piese de schimb.
De exemplu ai frane mtb slx, xtr etc si se strica un arc sau o garnitura sa-l citez pe iohannis ghinion scoti bani ori de maneta sau etrier nou ori de o frana noua.
Sau ai manete de cursiera si daca ai ghinionul sa se strice un arculet sau vreo piesa de plastic de 5 lei trebuie sa scoti din buzunar minim 500 lei cat e o maneta.

Parerea mea ca Uniunea Europeana ar trebui sa interzica astfel de practici cat mai urgent.
Nu este normal ca pt o garnitura , un arc sau cine stie ce capacel sau piesa mica de plastic care nu costa mai mult de 10-20 lei sa te oblige sa cumperi toata maneta sau tot etrierul.

Este ca si cum ai masina si ti se strica garnitura si prodicatorul te pune sa cumperi un motor complet nou
Postat de Mihai Stoica la 18 decembrie 2023 la 10:33:00
0
0
Tu vorbești serios? :)
Postat de Maximilian Munteanu la 19 decembrie 2023 la 22:07:00
0
0
Dar tie ti se pare corect sa nu existe nici o posibilitate de contact la shimano?
Tie ti se pare normal ca pt o garnitura de 10 lei sa schimbi toata frana?

Opinina mea este ca shimano ori pune la dispozitie piese de reparatie ori sa fie interzisi in UE.
Postat de Mihai Stoica la 20 decembrie 2023 la 05:35:00
0
0
S-a trezit troll-ul din tine? Neata si tie.
Insa , un sfat prietenesc : nu mai fuma inainte sa scrii aici
Bafta
Postat de Adrian Damian la 20 decembrie 2023 la 09:28:00
0
0
Mie nu mi se pare corect sau incorect, mie mi se pare însă că tu ești un pic pe ulei. E genul de atitudine auristă pe care o tot vedem în societate: ”huo, ne fură!”. Coaie, e foarte simplu: nu-ți convine, NU CUMPERI! Nu te obligă nimeni să cumperi. Da, ar fi ideal să poți cumpăra orice subansamblu, unele companii fac asta, altele nu. It's that simple. Pentru problema ta există și oameni care demontează orice. Dar ideea e că nu te obligă nimeni să cumperi de la Shimano. Ah, că AR FI BINE SĂ...? Asta e o cu totul altă treabă.

Contactul la Shimano e prin distribuitorul local autorizat sau prin locul de unde ai cumpărat tu produsul.

Oricum, ce mi se pare mie comic e asta cu boicotarea Shimano. Poți să boicotezi personal și e treaba ta, dar altfel nu văd cum s-ar ralia alții cauzei tale și, sincer, nici de ce ar face-o. Stilul ăsta de a pune problema nu prea adună adepți. ;)

Mx
Postat de Maximilian Munteanu la 20 decembrie 2023 la 09:55:00
0
0
Se gasesc ceva piese de schimb pt manete si etriere ... pe la nemti.
Insa nu toate arcurile si chestiile mici de plastic, csf ncsf
Asa a fost mereu din ce-mi amintesc.

In ziua de azi nu se mai boicoteaza la comun,.. doar individual mai exista conceptul.

Exista si sram, sunrace, microshift, daca ma gandesc n-am (mai) luat shimano din magazine de ~3 ani, doar SH.
Pardon am luat mansoane noi la cursiera ... 35lei :P
Postat de Calin Neagu editat la 20 decembrie 2023 la 12:36:00
0
0
nu e nici o troleala, pt o garnitura de la Ultegra ST-R8025 care costa maxim 20 lei ca sa nu spun 5 lei trebuie sa scot din buzunat 220 euro ca javrele nu vand garnituri ci toata maneta.

Sper sa patiti asa si la masini, vi se strica o garnitura de frana sa va puna producatorul sa va cumparati toata frana.

Bai muntene singurul pe ulei esti tu

nici la nemti nu au garnitura care imi trebuie, am dat mailuri peste tot, incredibil pt o garnitura de 5 lei sunt obligat sa cumpar toata maneta.

Chiar sunt nervos rau, voi incerca sa reclam chestia asta cu piesele de schimb la UE o sa iau legatura cu toti pe care ii gasesc din ue.
Cum au obligat firmele sa treaca la usbC si mai nou urmeaza si pt bateri detasabile sa oblige si pe shimano sa vanda piese de schimb.
Daca nu sa isi inchida taraba japonezi in europa.
Postat de Mihai Stoica la 20 decembrie 2023 la 13:07:00
0
0
Aha, s-a mai plans un user ca i-a sarit nu stiu ce de la maneta R7000... culmea schimband manetele R5800 care n-aveau probleme fiindca a vrut groupset complet :D
Astea sunt componentele din ziua de azi.

Vrei componente durabile ?
Cumperi mai vechi, pe tehnologie durabila.
Din auzite si ca parere ultima generatie durabila road e 6800/ 5800.

Am montat angrenaj R7000 pe cursiera, a aparut de ceva ani si n-am vazut chestii negative despre ele, spre deosebire de R8000 si dura ... care crapa.
Postat de Calin Neagu editat la 20 decembrie 2023 la 13:38:00
0
0
Dude, mie mi-a luat 20 de secunde să-mi dau seama că stau de vorbă tot cu Moșu' cu Plete, și asta fără să verific IP-uri. Acum putem face treaba în două feluri: sau îți șterg și contul ăsta și tot ce o să-ți mai faci în perioada următoare, sau te calmezi dracului cu căcaturile pe care le tot faci și o arzi puțin mai civilizat în comunitatea asta. Că nu trebuie să-ți ia în primire nimeni toate chestiile agresive pe care le dai pe goarnă. Îmi dau seama că ești iute de mânie, ai sentimentul că ți se cuvine prezența aici și că totul are o puternică valență patologică, dar poate te gândești de două ori înainte să răspunzi țâfnos, cum o faci de obicei. Că mie mi-e ușor să șterg conturi; două click-uri. Asta ca să fie clar.

Strict on topic, tu propui o utopie. Întrebări:

Unde o să reclami tu ”la UE”? Serios, unde reclami? Și ce?
Cum iei legură cu ”toți din UE”, unde e clar că nu e tocmai punctul tău forte comunicarea de orice fel?
Realizezi că o treabă precum USB-C, care are un impact la ordinul de sute de milioane de oameni, e cu totul altceva, față de garnitura ta de Ultegra, care e poate o chestie nesenificativă?
Îți dai seama că Shimano nu are monopol și că n-o să renunțe la un business de multi miliarde doar fiindcă Gigel din România, care nu e obligat să fie client, vrea el garnituri când are chef de ele?

Cred că principala greșeală de judecată și de logică pe care o faci e că treci totul prin prisma personală și ai impresia că dacă tu ai o nevoie, atunci sigur o au și alții, deci altcineva trebuie să-ți ofere o soluție. E fals.

Ce se întâmplă în viața reală e că oamenii caută alte piese stricate pe piața SH, le descompletează și iau de acolo ce au nevoiie. Nu găsești tot timpul orice, dar funcționează.

Exercițiu de imaginație: cum ar fi ”să oblige UE” o firmă precum, să zicem, Opel să producă și astăzi jumătăți de aripă stânga fața pentru ăia 5 entuziaști care recondiționează Rekord D din anii '70, în condițiile în care firma ar produce aripi complete pe care le poți cumpăra? Ia gândește-te un pic!

Și ți-am zis: mai civilizat, că nu ți-e nimeni datoare cu atenție pe aici. Asta e o mână întinsă și o favoare.

Mx
Postat de Maximilian Munteanu la 20 decembrie 2023 la 14:01:00
0
0
pana sa ma banezi pe mine vezi ca ai forumul praf facut la orice clic dat te duce spre
https://militantwitnessfelon.com/cr0waicpf?key=b8e3a1c6c71edaf74b74d334875f6469


Unde reclam la UE?
Foarte simplu caut conturile unor parlamentari pe facebook (unii chiar si raspund )si le scriu, sau iau legatura cu europarlamentari romani ca tot vin acu alegerile.

Iar cum parlamentari europeni au preocupari cu totul altele decat economice, precum gandaci croitori, faina din greieri si furnici etc cu siguranta se gasesc cativa preocupati de garniturile din etriere sau manete.
Postat de Mihai Stoica la 20 decembrie 2023 la 14:59:00
0
0
P.S nu sunt tafnos tu si alalatu ma faceti drogat, cum ai vrea sa raspund la asa ceva?

Nu inteleg de ce va deranjeaza intrebarea mea?
La sram se gasesc garnituri, chiar mi-am facut un stoc de garnituri pt sram sa le am in caz de ceva.
Stii cat am dat pe o garnitura pt etrieri sram? 20 lei setul de garnituri la pistonas si 10 lei niste oringuri
Cu 100 lei mi-am luat garnituri sa le schimb pana in 2050.
Bine nu tine nimeni atata niste piese dar ca chestie, nu sa fiu obligat dupa 2 ani sa schimb frana complet.
Nu stiu poate sunt eu prost si nu pricep, de ce trebuie sa cumperi frana noua complet pt 2 garnituri care nu are cum sa coste mai mult de 20 lei.
Postat de Mihai Stoica la 20 decembrie 2023 la 15:14:00
0
0
Nu e forumul meu, e al noului proprietar. Pentru probleme, trimite-i lui un mail, vezi ce zice.

Splendid, ia legătura cu parlamentarii, ține-ne și pe noi la curent.

Nu deranjează pe nimeni întrebarea ta, dar oamenii îți pot spune dacă cred că ai dreptate sau nu. Dacă ești băiat mare, îți asumi răspunsurile. Termină cu mania asta a persecuției, nu ești atât de important cât să aibă cineva ceva cu tine, doar obositor.

Ca să închei cu asta, nu te-a făcut nimeni drogat, ăstea sunt interpretările tale exagerate. Eu ți-am spus că ești pe ulei, adică pe arătură, adică că nu ai dreptate și că atitudinea ta e exagerată. That's it.

Nu știu cine te obligă să schimbi frâne complet după 2 ani. Situația ta e excepțională, mai degrabă. Am frâne Shimano de acum 10 ani, acum 15 ani și acum 23 de ani și n-au nici pe dracu'. Ast poate fi chestie de noroc, firește. Dar ideea asta că ceva ți se strică oricum după 2 ani e un non-sens.

Nu trebuie nimic, asta nu înțelegi tu. Nu ești obligat să cumperi de la cineva ceva, cum nici tu nu poți obliga pe cineva să-ți vândă un anume subansamblu de care numai tu ai nevoie, doar fiindcă vrei tu. E de fapt și niște mistificare în ce spui, fiindcă Shimano nu îți vinde doar frâne complete, îți vinde și conducte, etriere și manete separate. Cred că motivul e că nu vor să-și asume că o să lucreze toți gigeii cu piesele lor mărunte, care presupun finețe, deci mai bine nu li le vând. SRAM a fost tot timpul la partea opusă a spectrului. Tu ai alegerea de a fi client Shimano sau SRAM. Sau Magura, sau Hayes, sau Hope, sau TRP sau sau sau... Dar ideea e că dacă ești clientul Shimano, îți asumi cum fac ei lucrurile, la SRAM altfel, la Hayes altfel etc. Dar să-ți asumi. Despre asumare e toată chestia asta.

Mx
Postat de Maximilian Munteanu la 20 decembrie 2023 la 16:06:00
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.