Tare ca Piatra 10

Disciplina: Downhill (DHI)

Data: 21-08-2015 - 23-08-2015

Locație: Piatra Neamt

Țara: Romania

GPS: 46.943742, 26.366064

Website: http://www.tarecapiatra.org/

Tare ca Piatra 10
Ne apropiem cu pași repezi către unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului – TARE CA PIATRA. Ajuns la cea de-a 10a ediție, festivalul are loc în perioada 22-23 august, la Piatra-Neamț. Dat fiind faptul că avem parte de o ediție aniversară, sărbătorim cum se cuvine și adăugam festivalului o probă de Cross-Country.

Așa că, de această dată, Tare ca Piatra pune la bătaie 6 fronturi: Downhill, Cross-Country, Skate, Role, BMX și Streetball, plus un super party aniversar.

Înscrierile se fac pe website-ul evenimentului, unde vă punem la dispoziție pachete Early Bird – valabile până pe 20.08, care vă oferă taxe de înscriere reduse pentru toate probele. Înscrierile online sunt obligatorii, dar pentru validarea pachetelor Early Bird, achitarea taxei aferente fiecărei probe în parte, se face în avans, prin virament bancar, în contul Fundației Ileana – organizator Tare ca Piatra.

De asemenea toți concurenții minori vor trebui să se prezinte în ziua concursului cu „Acordul pentru minori”, completat și semnat de către unul din părinți/tutorii legali. NU este necesară legalizarea acordului la un notar. Acordul pentru minori poate fi descărcat de pe site din formularul de înscriere.

În ceea ce privește concursul de XC, acesta are 2 probe: Hobby și Expert. Categoriile de înscriere la Hobby sunt Copii (<14 ani), Juniori (<18 ani) și Seniori (>18 ani), iar pentru Expert avem Juniori (<18 ani) și Seniori (>18 ani).

Traseul concursului de cross-country acoperă Munții Cozla și Cârlomanul, are aproximativ 13 km pentru cursa de Hobby, 24.2 km pentru Expert și o diferență de nivel de 641m, terenul fiind alcătuit din drum pavat cu piatră cubică, drum forestier, poteci și teren accidentat.

START-ul se va da din centrul orașului, din Pasajul Curtea Domnească. În scurt timp (după 1km), pe lângă Grădina Zoologică, începe porțiunea de urcare a traseului, spre Colibele Haiducilor, până pe Platoul Cozla (Vârful Muntelui Cozla). Continuăm către pârtia nouă, după care urmează o coborâre de zile mari, ce oferă o priveliște spectaculară asupra întregului oraș, a Lacului Bâtca Doamnei și a munților înconjurători, care va face să merite tot efortul. Pe final, există o porțiune tehnică destul de pretențioasă, menite să diferențieze participanții.

Întreg traseul va fi semnalizat (indicatoare de direcție, de dificultate și avertizare/anticipație) și marcat cu bandă si vopsea.

De asemenea, vor fi amplasate puncte de hidratare, prim-ajutor și service, și 3 check-point-uri.

Din priveliștea de necontestat care te va însoți pe tot traseul, fac parte: Muntele Cozla, Muntele Cârlomanul, Muntele Pietricica, Muntele Cernegura, orașul Piatra-Neamț, Lacul Bâtca Doamnei, Râul Bistrița, ruinele cetății dacice Petrodava și Muntele Ceahlău + Vârful Toaca la orizont.

Trecând la concursul de DH, traseul se află pe Muntele Cozla, are o lungime de aproximativ 2km, o dificultate de la mediu spre hard, fiind destul de abordabil datorită prezenței rutelor ocolitoare pentru elementele dificile. Vor exista modificări și îmbunătățiri la traseu, iar cronometrarea va fi realizată de către cei de la www.cronometraj.ro. Categoriile pentru proba de downhill sunt Juniori (<18 ani), Seniori (>18 ani), Masters (>30 ani) și Hard Tail.

Numărul de rideri de la ediția trecută, a fost de 129, dar pentru această ediție estimăm o cifră mai mare.

Avem confirmări de participare de foarte mult timp, din toată țara, din partea riderilor fideli Tare ca Piatra care nu au ratat nicio ediție, dar avem parte și de newcomers, și de prezență feminină din ce în ce mai numeroasă, iar pentru câțiva concurenți, avem onoarea de a fi primul concurs la care participă.
Printre confirmările oficiale, se numără: Echipa Evo Bikes, Echipa DK Bike, Echipa DirtBike, Freerider (Filip Ciurel), Echipa Bistritz Bike Shop, Veloteca & friends, Echipa Kingpinshop (Victor Groza & crew), riderii Burn (Kinda Geza) și Funride (Sebastian Grosu), permanent prezenți pe podiumurile noastre, la categoriile Juniori – de curând Seniori (Remus Bonta), și HardTail (Petru Vereștiuc) + mulți alții.

Probele de Skate, Role și BMX se vor ține în Skatepark-ul municipal, care va fi amplasat în centrul orașului, în Piața Curtea Domnească. De asemenea, skatepark-ul va fi recondiționat în totalitate și îi vor fi adăugate elemente noi.

Concursul de Streetball se va desfășura pe terenul Colegiului Național Petru Rareș, care va fi special amenajat.

Pe măsură ce apar, noile informații vor fi publicate, atât pe pagina oficială Tare ca Piatra (https://www.facebook.com/tarecapiatra.neamt), cât și pe pagina evenimentului de Facebook (https://www.facebook.com/events/1610005772605768/) și pe website-ul nostru – secțiunea FAQs (www.tarecapiatra.org).

Hai să zguduim munții încă o dată, la un deceniu de Tare ca Piatra !
Raporteaza

Discutii pe forum despre - Tare ca Piatra 10

Tare ca Piatra 10

Data: 21 - 23 august 2015 (3 zile)
Locaţie: Piatra Neamt, jud. Neamt
Categorie: Downhill, Cross Country

Mai multe informaţii: www.dirtbike.ro/calendar/tare-ca-piatra-10

Pentru întrebări şi nelămuriri postaţi aici.
Postat de Costi Iordan la 5 august 2015 la 20:04
0
0
Salut . Mai are cineva un loc în masina și pentru mine din brasov sau din bucurești ?
Postat de Octavian Tavy la 16 august 2015 la 20:00
0
0

Urmatoarele evenimente

Cupa Aradului la Ciclism 2024
Cupa Aradului la Ciclism 2024
Județ: Arad
Locație: Arad
Data: 25-05-2024
Barcani Bike Race e-MTB 2024
Barcani Bike Race e-MTB 2024
Județ: Covasna
Locație: Barcani
Data: 22-06-2024
Barcani Bike Race 2024
Barcani Bike Race 2024
Județ: Covasna
Locație: Barcani
Data: 22-06-2024
West Side Kids Race 2024
West Side Kids Race 2024
Județ: Bucureşti
Locație: Bucuresti
Data: 01-06-2024

Anunță eveniment

Lipsește un eveniment din calendarul DirtBike? Spune-ne despre el și noi îl vom publica imediat.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.