WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

Autor: Maximilian Munteanu | 17 mai 2009

V-am ramas dator cu niste informatii legate de contest-ul de 4X de ieri. Poate cel mai important lucru ce trebuie precizat este faptul ca traseul realizat de eternul Phil Saxena a fost mai mult "mountainbike" decat BMX, cu suficiente portiuni de scuturat si cu destule curbe deschise off camber. De fapt, Phil insusi spunea ca a trebuit sa ia decizia de a inchide pentru antrenamente parcursul pentru ploioasa zi de joi, pentru a mai salva ceva din el. Respectiva hotarare i-a multumit pe unii si i-a nemultumit pe altii, dar una peste alta, a fost o alegere inteligenta care s-a materializat prin diverse bucati de placaj si presuri de cauciuc, amplasate strategic, in special pe linia mare de duble, locul unde riderii se separau unii de ceilalti, daca nu o facusera deja pana atunci.

Trecem la concursul propriu-zis, unde surprizele s-au tinut una de cealalta. La fete, participantele din finale nu au mirat pe multa lume, poate doar plasarea campioanei mondiale en-titre, Melissa Buhl, in finala mica si absenta din ultimele acte a simpaticei japoneze Mio Suemasa, care de cand cu restructurarea fostei sale echipe, MS-Racing, a luat sanatoasa optiune de a-si incepe propriul program privat, la fel ca si Jill si Anneke. Finala mica a fost dominata cap-coada de polivalenta Emmeline Ragot, urmata de Melissa si de revelatia australiana, Caroline Buchanan, dar din pacate ocupanta ultimului loc din aceasta mansa, elvetianca Rachel Seydoux, a tinut ceva timp in suspans pulsul asistentei, multumita cazaturii sale din duelul de pe linia alternativa dublelor. Luata cu targa si avand gatul imobilizat, la fel ca si ceilalti accidentati ai weekend-ului (putin cam exagerat din partea celor responsabili, daca ma intrebati pe mine...), ea inca avea puterea sa zambeasca cu optimism. Aplauze! In finala mare, Jill Kintner si Jana Horakova s-au exclus reciproc inca dupa primele curbe, astfel incat Fionn a profitat si si-a insusit prima victorie de 4X, Anneke Beerten nereusind sa o ajunga pana in finish. Good job!

La divizia cu testosteron (in exces!), toata lumea miza pe o victorie lejera a lui Graves, iar judecand dupa cum arata in antrenamente si in calificari, supozitiile erau mai mult decat legitime. Totusi, o vorba batraneasca spune ca socotelile de acasa nu prea se potrivesc cu cele din targ, iar 4X-ul este de cand lumea si o cursa de strategie, nu numai una a cailor putere si a hormonilor turbo. Pana atunci insa, suprize placute au fost prezenta lui Pat Campbell-Jenner in sferturi, revenirea lui Sascha Meyenborg, dupa infinite accidentari, si in primul rand aparitia tanarului elvetian David Graf. Prezenta lui Lukas Madill in finala nu poate fi trecuta chiar ca ceva neobisnuit, in schimb eliminarile premature ale unor Tatarkovic sau Alvarez Da Lara, cu siguranta. Si de la Filip Polc sau Romain Saladini se astepta parca mai mult, dar primul s-a convins poate intre timp ca nu le poate face pe toate (DH si 4X) si foarte bine, iar ultimul a platit tribut liniei exterioare mai degraba neinspirate din continuarea sectiunii de duble. 6 pentru Saladini si 7 pentru Polc, invinsi de Tomas Slavik si scapati de Jurg Meijer, cu probleme tehnice. In finala mare Graves a trebuit sa-i cedeze lui Rinderknecht conducerea dupa prima curba, iar cursa de urmarire nu a fost cea mai prolifica. In penultima turnanta, Joost Wichman a aplicat o indrazneata si prolifica manevra din BMX, un T-Bone cat se poate de autentic, pentru a prelua conducerea si a-l rapune pe Roger, in care s-a impiedicat literalmente Graves si de care a trecut lejer companionul Madill. Joost Wichman isi insuseste astfel prima victorie de WorldCup, motiv natural de a petrece pana dimineata alaturi de Cedric si de alti binevoitori prezenti in preajma ostilitatilor. Cheers!

In clasamentul general conduc Anneke Beerte, urmata de Fionn Griffiths si de Jill Kintner, iar in cealalta parte Jared Graves se mentine pe 1, cu Roger Rinderknecht si Joost Wichman pe urmele sale. Clasamentul la echipe ii are pe cei de la Suspension Center pe o suprinzatoare prima pozitie, cu Yeti / Fox Shox pe 2 si cu renascutul team GT pe 3.

Distractia de seara are ca de obicei punctul central la carciuma lui Cedric, numita firesc si sugestiv Podium. Aseara gazda a fluierat la un moment dat a time-out si si-a calauzit musafirii cateva case mai sus, unde au fost intampinati de muzica electronica de calitate indoielnica si de o sumedenie de localnici salbatici, setati pe modul "petrecere". Cedric a fost invitat de DJ sa faca pe MC-ul ocazional, dar in afara de microfonie, "rider's paaaaaarty!!!" si o succesiune aproape ingrijoratoare de "fuck" nu s-a inteles mare lucru. In jurul orei 4 a sosit si o ploicica marunta, aproape deodata cu politia, iar Wichman ii explica amicei mele austriece, cam turmentata, de ce nu ii poate da sapca de la sponsorul sau Rockstar: are doar una singura! :))

Cateva poze, facute in buna parte cu "sapuniera" A460. Nu de alta, dar ieri am dat imprumut unei doamne mai pricepute decat mine singura baterie de rezerva de la aparatul "mare", asadar a trebuit sa ma descurc. (Nota: modul "Manual" pe un aparat de buzunar este adesea vecin cu Inutilitatea. Sa nu spuneti ca nu v-am prevenit!)

WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

Watch the gate!
WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

Kiener, Guijarro, Polc
WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

Marosi ii conduce pe Seidel si pe amicul Peti
WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

Jill Kintner aproape ca nu are concurenta...
WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

...iar cand cehoaicele nu sunt puse pe fapte, cam la fel stau lucrurile si cu Anneke Beerten
WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

Trenulet cu zgomot de imagine si scuze la pachet
WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

Joost Wichman are motiv pentru a da interviuri
WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

A orbit Madill pe cineva?
WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

Un podium reciclat, daca va vine sa credeti!
WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

Numar cu noroc? ;)
WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

Podium de fete. Duh!
WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

Tomas Slavik intr-o pozitie sugestiva
WorldCup Vallnord/Andorra - Sambata si 4X

Comentariile de pe fundal ale andorienilor pestriti sunau cam asa: "Bukkake!", "Cumshot fiesta!", intr-un entuziasm greu de reprodus in litere



Pana mai incolo,
Maximilian Munteanu
Raporteaza

4 Comentarii

Marian
17 mai 2009 la 23:29
Ai uitat sa dai ISO inapoi la minim la ultimele poze ?:))
0
0
Danutz_99
18 mai 2009 la 00:16
tendon, tata, te credeam mai destept... asa se intampla cand un om se chinuie sa faca un articol bun si se trezeste un nimeni sa se bage in seama
0
0
Maximilian Munteanu
18 mai 2009 la 16:57
Setarea "Manual" a savonierei mele se refera strict la reglajul de ISO si la inca 2-3 alte nimicuri, deci e destul de firesc sa faci poze pe "Auto" si sa te rogi la stele. Partea buna e ca ieri mi-am recuperat acumulatorul de la Nikon si am apucat sa umplu un card intreg cu poze de la contest-ul de downhill, ceea ce la dizabilitatile mele foto ar trebui sa se traduca in cel mult 10 poze decente, cu noroc. Dar, dupa cum ii spuneam si unui oarecare Gary Perkin deunazi, scopul meu e sa livrez niste informatii, fie ele si foto, nu sa ma dau fotograf. ;) ...si Danutz, stai flexat ca Marian e homie si apreciaza, prin urmare ne permitem reciproc comentarii din astea! Incearca sa iei lucrurile mai putin in serios si sa vezi jumatatea plina a paharului! ;) Cheers, Mx
0
0
Marian
18 mai 2009 la 18:27
oho stai bine daca dintrun card ai 10 poze, eu am tras ieri 600 de poze la o demonstraite aviatica si am cam 5 keepers. :))
P.S. Danut ... vezi ca te striga mamica in casa sa faci baita.
0
0

Scrie un comentariu

Maximilian Munteanu
Membru din: 21 octombrie 2006

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads