UpDown Cup Dual Downhill Experiences se amana din motive meteo

UpDown Cup Dual Downhill Experiences se amana din motive meteo

Postat la: 17 februarie 2010

In atentia participantilor la UpDown Cup Dual Downhill Experiences:

Asa cum unii dintre voi probabil stiu deja, Autoritatea Nationala de Metrologie si Hidrologie a emis o avertizare Cod Portocaliu cu risc de producere de avalanse in zone montane cu zapada abundenta pentru weekend-ul 19-20 Februarie, adica in perioada desfasurarii evenimentului UpDown Cup Experiences. Din pacate, de aceasta avertizare cat se poate de serioasa este vizat si masivul Fagaras, zona muntoasa in care se situeaza Balea Lac, locul de desfasurare a competitiilor.

UpDown Cup Dual Downhill Experiences se amana din motive meteo


Se stie ca la inalta altitudine vremea este deosebit de capricioasa. Daca la inceputul saptamanii prognozele meteo indicau soare si o atmosfera numai buna pentru concurs, acum se anunta vant la viteze de peste 100 km/h, care face imposibil nu numai datul, ci mai ales accesul prin intermediul telecabinei. Din motive evidente de logistica si din ratiuni care tin de siguranta publicului si a participantilor, ne vedem astfel nevoiti sa amanam cu o saptamana intreaga desfasurare. Nu va nelinistiti insa: totul se reprogrameaza cu o saptamana intarziere!

Asa cum am mai anuntat si in prealabil, UpDown Cup Dual Downhill Experiences este in primul rand o competitie de mountainbike in sistem eliminatoriu, dar mai presupune si numeroase alte evenimente conexe, cu accentul pe snowboarding si freeskiing. Premiile pentru concursul de Dual Downhill sunt de 1000 EUR pentru locul intai, 700 EUR pentru locul doi si 500 EUR pentru locul trei, cu posibilitatea de a mai (re)aloca din fondul de premiere si pentru o foarte probabila sesiune de Big Air ce dorim sa o tinem la fata locului.

Traseul de concurs este secret pana in data evenimentului, fiecare urmand sa decida pentru el ce bicicleta poate fi cea mai buna pentru acest tip de concurs sau ce tip de cauciucuri. La fel ca si alte sporturi cronometrate, mountainbiking-ul este intr-o oarecare masura o loterie, iar asta face parte din farmecul sau.

Accesul la eveniment se face cu masina pana la Balea Cascada, iar de acolo cu telecabina care duce pana sus in caldare. Va recomandam sa va organizati de preferinta in grupuri, pentru a reduce costurile de transport si pentru a ajunge cat mai usor in zona de unde veti fi preluati de catre telecabina! Se poate veni, in principiu si cu trenul, dar tineti cont de faptul ca linia de tren dintre Sibiu si Brasov este suspendata inca din vara, iar intre statiile Arpas (din directia Brasov) si Porumbacu (din directia Sibiu) nu exista conexiune pec alea ferata. Daca exista participanti care nu pot veni decat cu trenul, vom incerca sa ii colectam cu microbuzul dina ceste gari, iar daca vor fi mai multi, atunci ne vom organiza logistic cat mai bine cu putinta, astfel incat nimeni sa nu ramana pe drumuri.

Programul pentru weekend-ul 26-28 Februarie va fi atasat in continuare. Dorim sa precizam inca o data ca valoarea intregului pachet de participare la UpDown Cup Dual Downhill Experiences este de 250 RON si include cazare timp de doua nopti (Vineri-Sambata si Sambata-Duminica) cu mic-dejun inclus, transport cu telecabina dus-intors cu tot cu bagaje, acces in cadrul concursului si la afterparty-ul de la finele acestuia.

Dorim sa argumentam costul acestui pachet prin urmatoarele: telecabina ce leaga Balea Cascada de Balea Lac este destul de mica, iar pe timp de weekend este oricum supraaglomerata cu cozi considerabile. In perioadele cand se desfasoara evenimente sportive este si mai aglomerata. Pentru ca doritorii sa ajunga in timp util sus in Caldare in zona de desfasurare a competitiilor e nevoie de ceva timp, pe care nu ne putem baza in ziua de Sambata. In afara de aceasta, competitorii au nevoie si de timp ca sa se antreneze pe traseul ce va reprezenta o noutate absoluta pentru Romania. Toate acestea nu se pot realiza decat daca toti concurentii urca incepand cu ziua de Vineri.

Programul de desfasurare a evenimentului:

Vineri, 26 Februarie:

- antrenamente si inscrieri
- toti doritorii se vor prezenta la telecabina Balea Cascada pana cel tarziu la ora 16:00
(Nu raspundem de cei care vin cu elicopterele proprietate personala sau de cei care vor sa urce pe Transfagarasanul inzapezit cu bicicleta in carca!)


Sambata, 27 Februarie:

09:00 – 12:00 – antrenamente Dual Downhill, Snowboarding, Freeskiing si schi pentru copii
12:30 – 13:25 – concurs de schi pentru copii
13:30 – 13:55 – concurs de sanius
14:00 – 14:55 – calificari Dual Downhill
15:00 – 15:55 – calificari Freestyle Snowboarding
16:00 – 16:55 – calificari Freeskiing
17:00 – 18:00 – concurs de patinaj

Deliberare in randul oficialilor

20:00 – 20:55 – finala Dual Downhill
21:00 – 21:55 – finala Freestyle Snowboarding
22:00 – 22:55 – finala Freeskiing

23:00 - Fire & Ice Show
24:00 - Ceremonia de premiere


Duminica, 28 Februarie:

Zi de refacere in Caldarea Balea si de dat in Winter Park Balea Lac 2010

Pentru detalii, verificati site-ul nostru www.updowncup.ro

Echipa voastra UpDown Cup
Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads