Surmont Gravity Jam - Desertul de sezon

Autor: Maximilian Munteanu

Actualizat la: 22 februarie 2024 la 15:48

Surmont Gravity Jam - Desertul de sezon
Concursurile de downhill din România se înmulţesc de la an la şi cresc văzând cu ochii, totuşi e deja o tradiţie ca în fiecare toamnă bobocii şi riderii să se numere la Sinaia! Avem astfel plăcerea de a vă anunţa că şi anul acesta sunteţi aşteptaţi la Sinaia, în weekend-ul 15-17 Octombrie pentru reluarea Surmont Gravity Jam!

Primul Surmont Gravity Jam a avut loc acum 4 ani, pe un traseu lejer şi distractiv, modelat rapid de prietenul nostru Geza, din ideea de a oferi ceva proaspăt unei scene avide de concursuri. De atunci, ştafeta a fost preluată şi ştacheta a fost ridicată de colegii noştri de la Stepdown Challenge, traseul a fost cosmetizat, nivelul cocoţat cu încă o treaptă, iar riderii au continuat să vină în urbea regală, bucurându-se de o zonă de dat complexă şi plăcută şi, nu în ultimul rând, de facilităţile oferite de noua telegondolă.Bun venit la Surmont Gravity Jam 2010, un concurs închinat riderilor pasionaţi şi plăcerii de a te da! Traseul rămâne în bună măsură acelaşi din ultimii ani, doar că va fi ajustat şi ameliorat pe alocuri şi va primi un start surpriză plus o secţiune nouă de început, întru satisfacţia cavalerilor gravitaţiei. Da, aţi ghicit: tot neobositul Kinda Geza va fi artizanul noilor elemente, ceea ce poate fi doar de bine!

Sistemul de cronometrare, crucial în orice cursă de downhill cu pretenţii, este acelaşi pe care l-am folosit în ultimii ani, are fotocelulă în perimetrele de start şi de finish, afişaj electronic pentru urmărirea timpilor curenţi şi este operat de profesionişti din lumea motorsportului, unde fracţiunile de secundă sunt apreciate cum se cuvine. Dar fiindcă încercăm să ducem lucrurile la următorul nivel, după cum enunţam mai sus, anul acesta vom avea şi un ecran ce va permite monitorizarea în timp real a evoluţiei participanţilor din diferitele clase dar şi senzori pentru timpii intermediari, pentru a menţine lucrurile palpitante până în ultima clipă!

Doritorii se vor înscrie pe site-ul nostru sau la race office-ul de la baza traseului şi vor lua startul într-una dintre cele patru categorii de concurs: Elite, Juniori, Masters şi Hardtail. Pentru detalii despre înscriere, formulare şi regulament, vă rugam să accesaţi www.gravityjam.surmont.ro. Taxa de înscriere este de 30 RON pentru cei înscrişi pe internet până cel târziu în data de 13 Octombrie şi de 50 RON pentru cei ce ajung la înscrieri pe ultima sută de metri.

Programul Surmont Gravity Jam 2010:

Vineri, 15 Octombrie:
12:00 – 17:00 antrenamente oficiale obligatorii (minim 2 coborâri)
12:00 – 17:00 înscrieri la race office-ul Surmont Gravity Jam din parcarea
telegondolei Sinaia
18:00 - 21:00 apres ski party

Sâmbătă, 16 Octombrie:
09:00 – 10:30 antrenamente libere
10:30 - afişarea timpilor de plecare în calificări 11:00 – 13:00 sesiunea de
calificări
13:30 – 14:00 afişarea rezultatelor din calificări 15:00 – 16:30 finala
17:00 – 17:30 ceremonia de premiere

Duminică, 17 Octombrie:
Zi de dat la liber cu prietenii şi zi de rezervă pentru cazul în care vremea
nu va permite desfășurarea concursului conform programului de sâmbătă.


Surmont Gravity Jam 2010 este un eveniment organizat de Surmont Club în parteneriat cu Primăria Sinaia şi susţinut de Burn, Trek, FunRide Shop Sinaia, Commencal, Dragon, Maxxis, TSG, Five Ten, plus toţi ceilalţi sponsori şi parteneri cărora le mulţumim mult pentru susţinerea sportului nostru favorit!

www.gravityjam.surmont.ro
www.facebook.com/surmont.gravityjam

Cu prietenie,
echipa voastră Surmont

În continuare, câteva imagini vintage de la Surmont Kamikaze Downhill din '03, primul Gravity Jam din '06 şi de la primul StepDown Challenge din '08, evenimente care şi-au lăsat, rând pe rând, amprenta asupra sportului cu două roţi din România.


Surmont Kamikaze Downhill - Înainte de startul de tip Le Mans.


Surmont Kamikaze Downhill - Kelemen, Kelu şi Răzvan.


Surmont Kamikaze Downhill - Bronco in full effect.


Surmont Kamikaze Downhill - Rucius şi Răzvan.


Surmont Kamikaze Downhill - Bronco şi noua generaţie de rideri.


Surmont Kamikaze Downhill - Other people's money!


Surmont Gravity Jam - Clar obscur.


Surmont Gravity Jam - Geza de abia ajunsese. Păzea!


Surmont Gravity Jam - Ion Anghel şi trofeul.


Surmont Gravity Jam - Ştefan Câmpean se pregăteşte...


Surmont Gravity Jam - Cezar pe eternul bike de împrumut. Some things never change...


Surmont Gravity Jam - Dani şi o montură timpurie şi rudimentară de helmet cam.


Surmont Gravity Jam - Generation gap!


StepDown Challenge - Un Jitariu asortat şi întotdeauna simpatic. © Dan Mazilu


StepDown Challenge - Costi Iordan şi atât. © Dan Mazilu


StepDown Challenge - Petardă pe hardtail. Cine ar fi bănuit ce avea să vină??? © Shepty


StepDown Challenge - Gabriel Hrinco, confuzie eternă cu Peat. © Shepty


StepDown Challenge - Geza la "bolovan" © Shepty


StepDown Challenge - Rider necunoscut.

Caution! Gravity kills!
Raporteaza
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.