Primul XCO pe Malul Marii - Doltcini XCO un Concurs Muncitoresc

Primul XCO pe Malul Marii - Doltcini XCO un Concurs Muncitoresc

Autor: Dan Mazilu | 22 aprilie 2014

Comunicat de presa


De azi în doar 10 zile avem concurs de cross country la mare, de 1 Mai. Organizatorul s-a preocupat şi ne-a trimis un comunicat cu ultimele detalii legate de cursă. Sperăm să vă fie de folos şi, dacă tot dădeati o fugă la mare de 1 Mai, de ce nu să daţi şi o pedală, aşa mai în forţă!

Detalii suplimentare despre eveniment găsiţi în Calendarul nostru Competiţional
Discuţii pe marginea evenimentului puteţi purta pe forum unde pot fi adresate întrebări direct organizatorului

---



Pe 3 Mai 2014, Doltcini Romania anunta lansarea primului concurs de ciclism montan pe Malul Marii cu ocazia traditionalei mini vacante de Ziua Internationala a Muncii. Doltcini XCO, eveniment afiliat Riders Club, reprezinta materializarea unei idei unice la noi in tara, fiind primul concurs de ciclism MTB organizat pe plajele din Romania.

Concursul va avea doua trasee: unul lung de 45 km si unul scurt de 22,5 km. Categoriile participante sunt dupa sistemul Riders Club, adica nivelurile 1, 2, 3, 4 si Fete Open, indiferent de varsta participantilor. Categoriile 3, 4 si Fete Open vor lua startul la ora 11°°, urmand a parcurge de 5 ori traseul iar Categoriile 1 si 2 vor lua startul la ora 13°°, urmand a parcurge de 10 ori traseul.

Primul XCO pe Malul Marii - Doltcini XCO un Concurs Muncitoresc
Doltcini XCO 2014


Zona de start, inscrieri si ridicari pachete se va afla in vecinatatea Terasei „Modern” din primul golf al plajei Modern. Accesul pana acolo se face prin Portul Tomis si se poate ajunge cu autovehiculul.

Traseul este unul de viteza, compus din 2,3 km pe suprafata de pamant, 600 metri pe dale de beton si 1,6 km pe nisip tasat, cu o diferenta de nivel de 50 de metri. In scopul tasarii portiunilor de nisip organizatorul a adus utilaje speciale pentru a creea un traseu perfect atat pentru ciclistii amatori cat si pentru cei avansati. In data de 26 aprilie va avea loc o actiune de ecologizare a intreagii zone de concurs sub egida Let’s Do It Romania.

Primul XCO pe Malul Marii - Doltcini XCO un Concurs Muncitoresc
Imagini din traseu Doltcini XCO 2014


Premiile constau in bani, echipamente profesioniste de ciclism, ochelari de ciclism, pachete Isostar, Sei Fizik si multe alte surprize. In pachetul de concurs se va gasi, printre altele, cate o sepcuta de ciclism „Doltcini” pentru primii 300 de inscrisi. Iar la sfarsitul concursului va avea loc o Tombola care va avea ca premii echipamente de ciclism si pachete Isostar.

In vecinatatea traseului se poate vizita faleza, Cazinoul si de asemenea Centrul Vechi proaspat amenajat. Iar pentru cei mici se mai poate vizita Acvariul situat pe faleza, langa Cazino, care prezinta fauna si flora marina. Se pot vedea 60 de specii de pesti din Marea Neagra si din Delta Dunarii, si specii de pesti din zona tropicala si subtropicala a lumii. Aici se afla o importanta colectie de sturioni (cea mai bogata din lume) si exemplare de pesti ce ajung pana la 1-2 metri lungime.

Primul XCO pe Malul Marii - Doltcini XCO un Concurs Muncitoresc
Imagini din traseu Doltcini XCO 2014


Indiferent la ce nivel vei participa, vei avea parte de peisajul superb, iar efortul de a pedala pe plaja va fi completat fericit de senzatia unica a plimbarii cu bicicleta pe coasta. Iar cand vei pedala pe faleza, iti recomand sa nu-ti intorci privirea catre mare pentru ca sigur te va fura peisajul si vei uita de concurs” spune Sabin Andoniu, organizator al evenimentului.

Programul Concursului

In perioada 28-30 aprilie la magazinul Biciclop, Cal. Dorobanti nr 61 Bucuresti 0733.242.567, se pot face inscrieri si ridicari de pachete intre orele 17:30 si 19:00.

Sambata 03 Mai 2014
08.30: Deschiderea inscrierilor
10.30: Inchiderea inscrierilor
11.00: Start traseul scurt
12.45: Ora limita de parcurgere a traseului scurt
13.00: Start traseul lung
16.00: Ora limita de parcurgere a traseului lung
16.15: Festivitate de premiere

Primul XCO pe Malul Marii - Doltcini XCO un Concurs Muncitoresc
Imagini din traseu Doltcini XCO 2014


Despre Doltcini Sportswear
Doltcini SPORTSWEAR este o firma belgiana, specializata in producerea si personalizarea de imbracaminte pentru ciclism si alte ramuri sportive cum ar fi: triatlon, duathlon, fotbal, atletism, baschet, volei etc. Doltcini SPORTSWEAR are peste 24 de ani de experienta in fabricarea si personalizarea de imbracaminte de ciclism pentru echipe WorldTour, ProTour si nu numai. Debutul pe piata din Romania s-a facut in anul 2013, an in care produs echipamente atat pentru ciclistii independenti cat si pentru cluburi cum ar fi: VeloRace, Sportul pentru Tine, Bike Gear Brasov, DK Bike, Tribul, Ciclomed, iar in 2014 a imbracat pana in prezent sportivii de la Giant Romania, Velopedia, XC Riders si Daimon.

Primul XCO pe Malul Marii - Doltcini XCO un Concurs Muncitoresc
Imagini din traseu Doltcini XCO 2014


Despre Riders Club
Riders Club este comunitatea amatorilor de ciclism din Romania, diferentiati pe niveluri de abilitate si performanta, care participa la evenimentele dedicate acesteia, la nivel national, pe durata unui intreg sezon anual. La baza sistemului se afla platforma online www.RidersClub.ro, care centralizeaza intreaga activitate a membrilor. Pagina personala a fiecarui rider inscris, pagina fiecarui eveniment din calendar si clasamentele generate pe niveluri de abilitate sunt principalele functionalitati care vor oferi o experienta completa fiecarui membru. Calendarul Riders Club 2014 este disponibil pe www.RidersClub.ro.
Raporteaza

1 Comentarii

Gabriel Muscan
23 aprilie 2014 la 11:29
nice, briza marii face tot! :)
0
0

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads