Prezenţă foarte bună pentru Sram la Absa Cape Epic 2013

Prezenţă foarte bună pentru Sram la Absa Cape Epic 2013

Autor: Dan Mazilu | 28 martie 2013

Sram a fost reprezentată cât se poate de bine la maratonul din Africa de Sud, Absa Cape Epic. Riderii de top care folosesc componentele Sram au ocupat primele cele mai înalte 5 poziţii ale podiumului.

Jaroslav Kulhavy şi Cristoph Sauser de la Specialized au câştigat ediţia de anul acesta a maratonului concurând în echipa Burry Stander – Songo, echipă creată pentru a-l onora pe regretatul Burry Stander, victimă a unui accident rutier în timp ce se antrena pe şosea în Africa de Sud.

Prezenţă foarte bună pentru Sram la Absa Cape Epic 2013
Christoph Sauser şi Jaroslav Kulhavy – Team Burry Stander - Songo (Specialized, SRAM XX1, RockShox SID 29 Brain, frâne Avid XX). Foto: Karin Schermbrucker / Cape Epic / SPORTZPICS


Participarea la maraton a fost extrem de bogată în concurenţi de talie mondială care folosesc acest concurs pentru a-şi începe sezonul competiţional. Campionul olimpic Kulhavy şi multiplul câştigător al maratonului Cape Epic, Sauser, au mers din ce în ce mai bine la această ediţie a maratonului culminând la final cu victoria la general. Jaroslav şi Cristoph ambii au mers pe transmisie Sram XX1 demonstrând că acest sistem este cât se poate de bun şi pentru maratoane, nu doar pentru curse scurte de XC.

Echipele Bulls 1 şi 2 au completat celelalte două poziţii ale podiumului, toţi folosind suspensii SID 29 şi Monarch XX. Pe locul patru au venit Jose Hermida şi Rudi Van Houts de la Multivan Merida ei folosind transmisie X0 Type 2, Sid 29 XX şi frâne Avid XX, iar Cannondale Factory Racing s-a clasat pe cinci prin Marco Aurelio Fontana şi Manuel Fumic care au folosit X0 Type 2, frâne Avid XX şi shock Monarch XX. Furci nu aveau cum să fie de la Sram întrucât au folosit celebrele Lefty de la Cannondale.

Prezenţă foarte bună pentru Sram la Absa Cape Epic 2013
Karl Platt şi Urs Huber – Bulls 1 (Bulls, RockShox SID 29 XX şi Monarch XX). Foto: Nick Muzik / Cape Epic / SPORTZPICS


Prezenţă foarte bună pentru Sram la Absa Cape Epic 2013
Thomas Dietsch şi Tim Boehme – Bulls 2 (Bulls, RockShox SID 29 XX şi Monarch XX). Foto: Shaun Roy / Cape Epic / SPORTZPICS


Prezenţă foarte bună pentru Sram la Absa Cape Epic 2013
Jose Hermida şi Rudi Van Houts – Multivan Merida (Merida, SRAM X0 TYPE 2, RockShox SID 29 XX, frâne Avid XX). Foto: Shaun Roy / Cape Epic / SPORTZPICS


Prezenţă foarte bună pentru Sram la Absa Cape Epic 2013
Marco Aurelio Fontana şi Manuel Fumic – Cannondale Factory Racing (Cannondale, SRAM X0 TYPE 2, Monarch XX, frâne Avid XX). Foto: Shaun Roy / Cape Epic / SPORTZPICS


Campionul mondial în excercitiu la XC, Nino Schurter, şi colegul său Florian Vogel de la Scott Swisspower s-au clasat pe 12 după ce au avut parte de câteva etape cu ghinion şi un accident serios care aproape că l-a scos din cursă pe Florian.

Sram a fost prezent la Cape Epic în calitate oficială de sprijin tehnic pentru a-şi susţine atleţii sponsorizaţi dar şi pe toţi ceilalţi care au concurat pe componente Sram, RockShox, Avid şi Truvativ. Cu un număr de peste 1.200 de participanţi în concurs echipa Sram a rezolvat în medie 100 de probleme tehnice pe zi de multe ori lucrând direct pe traseul de concurs, iar în race village până târziu în noapte.

Prezenţă foarte bună pentru Sram la Absa Cape Epic 2013
La standul Sram se lucra în fiecare noapte până cel puţin în jurul orelor 20. Dacă era multă treabă se stătea şi până la 12 noaptea în timp ce a doua zi trezirea pentru toată lumea era cel târziu la 5. Foto: Dan Mazilu


Reprezentant SRAM în România – DHS Bike Parts
Raporteaza

11 Comentarii

Tudor Simion
31 martie 2013 la 20:08
Kiks cred totusi ca exagerezi un pic. Reporterul a scris vreo 23 randuri bune si unul inervant dupa mine. De prolific este prolific – chiar e greu sa-l sari daca vrei sa citesti articole de pe site. Parerea mea este ca si progreseaza in timp iar experianta asta din Africa ii prinde bine, mai ales ca este si impartasita. Una peste alta este un castig pentru site.
O mica ciupeala prin ricoseu nu e rea ca de fapt in feed back isi masoara valoarea si eventual sa corecteze cate ceva.
Sau mai stii, poate cei pe care ii promoveaza au fost si ei sponsor la deplasare , au platit cartofii prajiti de la McChicken sau bulele de la apa minerala sau mai stiu eu ce contribitie au avut. Pai atunci ,citand din “Vacanta mare” , exista o explicatie…Sa nu-l uitam totusi si pe Caragiale care ne indeamna: “Tradare , tradare dar sa stim si noi”.
Dar daca nu au fost sponsor in folosul comunitatii ? Numai Dan stie.
0
0
Dan Mazilu
31 martie 2013 la 20:43
Toate comunicatele de presa de pe site-ul asta preluate de mine contin la final trimitere spre reprezentantul din Romania in cazul in care exista, indiferent daca isi face reclama pe site sau nu, asta legat de impartialitate. Este un text standard si identic pentru toate brandurile. Legat de reclama, pentru ca site-ul asta sa functioneze este nevoie nu doar de comunitate si continut ci si de niste fonduri, "reclama" este cuvantul ce nu trebuie pronuntat. Faptul ca in zilele noastre tot ce se vede dintr-un articol este doar teoria conspiratiei confirma intr-o oarecare masura ce spune Vulpescu. Daca s-a lamurit dilema ultimului rand al articolului ar fi frumos sa vedem acum ceva comentarii legate de subiect. daca nu, ii dam inainte asa.
0
0
Tudor Simion
1 aprilie 2013 la 11:40
Acum vreo trei ani si un pic am avut un mic clinci cu unul dintre colegii tai mai precis editor in chief in prezent pe o tema foarte apropiata: subiectul era magazinul x vs. magazinul y. Mi-am permis sa sesizez cateva lucruri foarte bune care se intamplasera la magazinul y si sa vezi ce luat in balon am fost. Lucrurile nu puteau sa ramana asa, deci ,dupa cateva schimburi de replici civilizate dar taioase s-a ajuns la principii . La vremea aceea am fost asigurat ca fiecare reclama are spatiul ei bine definit si in nici un caz nu apare in articolele sau comentariile moderatorilor, redactorilor si alti formatori de opinie responsabili de acest site si citez „magazinul pomenit de tine nu face decat sa plateasca reclama pe acest site, la fel ca si altul, situat mai in dreapta ecranului”. Stop joc ! Dane esti in ofsaid . Opreste-te ca daca o bagi in ate tremura cartonasul galben in buzunarul arbitrului. Chiar daca ai intentii bune si poate esti nevinovat tot in afara jocului esti .
Un alt tip de consecinta s-a intamplat vineri. De vreo 2 luni tot pun la cale sa-mi schimb transmisia de la 9x3 la 10x2.Am tot analizat si optiunile sunt clare SRAM (X9,X0) sau Shimano (XT , SLX) fiecare cu avantajele si dezavantajele ei . Sunt singurele pe care le stiu eu ca folosesc noua tehnologie de stabilizare a schimbatorului spate. Si cum ziceam ma duc la magazinul x cu lista pentru SRAM ca asta aveau pe stoc , iau schimbatorul si-l invart , si-l sucesc si intreb : dar cu cusca medie nu aveti ? Nu dar aducem de la reprezentanta .
In momentul acela mi-am adus aminte de ultimul tau rand si instantaneu m-a ars mana . Vanzatorul ,amabil si priceput de altfel, a ramas fara cuvinte cand am pus piesa pe masa , i-am multumit , cred ca am salutat si dus am fost.
Reclama voalata nu este altceva decat manipulare si in orice curs serios de management este data ca cea mai eficienta metoda de a influenta comportamentul celor asupra carora este aplicata. Dar tot acolo scrie ca nu se aplica decat pe termen scurt si sa te fereasca sfantul sa se prinda cel manipulat.
Sper sa nu fie cazul tau dar te asigur ca pentru cei care aleg cantecul si baga monezile, tonomatele sunt victime colaterale, odata compromisi nimeni nu ii mai asculta ,dar ei si-au facut treaba – adica cifra de vanzari. Si cum prin Ardeal este saptamana luminata pentru multi concetateni eu asta iti doresc : un pic de lumina. Si abia acum ii dam inainte.
1 Andrei Ionescu
0
Dan Mazilu
1 aprilie 2013 la 13:49
Si uite ca degeaba incerci sa eviti polemica pentru ca nu te lasa lumea. Legat de discutiile avute cu colegi de-ai mei acestea sunt foarte bune si sunt multe lucruri folositoare de invatat din ele. Cat priveste offiside-ul marturisesc ca in cazul in care esti profesor in management esti in masura sa dai sfaturi de care lumea sa asculte dand in acelasi timp aprobator din cap la afirmatiile tale. Altfel, cu tot respectul, te rog sa moderezi gestul degetului dojenitor de tatuca intrucat „chiar n-are rost” si, la fel ca tine, nu sunt nascut ieri.
Revenind la subiect, sunt obligat sa repet ca ultimul rand este mentionat pentru toti reprezentantii de marci in Romania, fie ca isi fac reclama pe site fie ca nu-si fac reclama. Trimiterea se face la importatorul oficial, care in general nu vinde direct clientului final, si nu la magazinul x sau y care vinde direct. Cu alte cuvinte odata ce afli cine raspunde de marca respectiva esti liber sa-ti alegi magazinul de unde sa-ti cumperi. Mentionarea este gratuita, iar reclama este platita. Randul respectiv este o informare si nu o invitatie voalata pentru a-ti cumpara Sram in cazul de fata. Insa e drept, fiecare interpreteaza diferit fiind influentat in mare parte de experientele negative avute anterior si nefiind capabil sa faca diferenta.
Dar sunt curios, ai pus piesa pe masa si ai plecat sa cumperi mai ieftin de la reprezentant sau ai cumparat Shimano sau pur si simplu nu ai mai cumparat nimic doar ca sa-ti demonstrezi ca nu te lasi manipulat?
0
0
Tudor Simion
1 aprilie 2013 la 17:39
Bine ca s-a lamurit ce este gratis si ce se plateste , ce este informare si ce este reclama. Cristal clear.
Am cateva precizari la ultimul tau comentariu :
Calificarea in management o am si chiar profesez alaturi de inginerie dar nu dau sfaturi decat cand imi pasa . Intotdeauna incerc sa nu jignesc chiar daca sunt provocat.Nu intotdeauna imi iese.
Cu tot respectul nu a fost vorba de un deget dojenitor ci remarcarea unui deget care imi arata subtil ce sa fac.Eu si destui de multi asa am perceput-o.
Este clar ca nu esti nascut ieri ca daca nu aveam interlocutor o lasam balta de mult.
Explicatia cu importatorul si magazinul o i-au ca un „deja vu ” : asa cum ai observat nici eu nu sunt nascut ieri.
Curiozitatea din ultimul aliniat este o copilaria fata de ce ma astept de la tine. Daca chiar te intereseaza prefer sa cumpar din Romania chiar daca astept mai mult si uneori platesc mai mult. Cand ajung cu cutitul la os, de obicei dupa 3 luni de asteptare , apas pe cateva butoane si vin piesele din Anglia sau Germania intr-o saptamana. Dar daca cumparam toti de afara si toti citesc pinkbike in loc de dirtbike atunci cine mai mananca pe plaiul mioritic ?
Consider din partea mea incheiata polemica „ultimului rand” : informare nu invitatie voalata.
Pana ma obisnuiesc cu ideea la articolele tale trebuie sa ma opresc la penultimul rand...
0
0

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads