Ochelarii de schi cu tehnologie pentru mtb

Ochelarii de schi cu tehnologie pentru mtb

Autor: Dan Mazilu | 2 noiembrie 2012

De curând Oakley a lansat o pereche de ochelari pentru schi sau snowboard ce dispun de o tehnologie care ar putea fi folosită cu succes şi la mtb.

Prin parteneriatul cu Recon Instruments, Oakley a creat aceşti ochelari ce dispun de tehnologia Bluetooth care permite “împerecherea” lor cu un telefon pe care rulează iOS sau Android. Modelul de ochelari Airwave, ce are un preţ de aproximativ 463 euro, dispune de un ecran de tip “heads-up display”, la fel ca la avioanele de vânătoare sau maşinile de ultima generaţie, instalat în partea de jos a ochiului drept, despre care Oakley spune că este echivalentul unui monitor de 14” urmărit de la o distanţă de 1,5 metri.

Ochelarii de schi cu tehnologie pentru mtb
Ecranul este vizibil in partea dreapta jos si nu obstructioneaza privirea


Ochelarii şi telefonul smartphone sunt controlate printr-o telecomandă pe care utilizatorul o poartă la mână asemenea unui ceas. Ochelarii includ giroscop, accelerometru şi altimetru, iar funcţiile care ţi se oferă sunt: viteza, jump analytics, diferenţa de nivel, altitudinea, navigaţie, buddy tracking, muzică şi conexiune cu telefonul mobil.

Ochelarii de schi cu tehnologie pentru mtb
Diferitele optiuni pe care le poti folosi


Câteva din specificaţiile de mai sus pot fi aplicate la fel de bine şi în domeniul ciclist cum ar fi diferenţa de nivel, navigaţia, marcarea traseelor, viteza instantanee, medie şi maxima, ritmul cardiac şi evident muzica. Dar chiar şi funcţia Jump analytics ar putea fi interesantă dacă ţii cont că ochelarii calculează distanţa sărită, înălţimea şi cât ai stat în aer.

Posibilităţile acestei tehnologii sunt tentante însă oare merită cu adevărat? Nu cumva atâtea informaţii devin copleşitoare distrăgându-te de la simplele plăceri în viaţă cum ar fi… datul? Ce părere ai? Să nu mai punem la socoteală şi faptul că mai ai încă un device de pus la încărcat peste noapte.
Raporteaza

15 Comentarii

Ionel Muntean
4 noiembrie 2012 la 12:15
...un domeniu în care ar avea mai mult succes : http://labs.reconinstruments.com/
0
0
Raul Teodorescu
9 decembrie 2012 la 16:03
Care este diferenta intre ochelarii de ski si cei de bike? Exista vreo diferenta?
0
0
Raul Teodorescu
9 decembrie 2012 la 16:04
pot sa-mi cumpar de ski si sa-i folosesc la bike? sau invers?
0
0
Alex Covaci
9 decembrie 2012 la 16:17
totul tine de izolatie si lentile cred eu...ar trebui sa transpiri in cei de ski pe bike
0
0
Dan Mazilu
9 decembrie 2012 la 16:48
Cei de bike au o singura lentila. Posibil sa mai fie diferente legate de aerisire si izolatie. La unii de dh mai este si sistemul de curatare a lentilei cu film. Expertii in dh stiu mai multe
0
0

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads