MARVIN 2013, primul maraton mtb cu Live Tracking

MARVIN 2013, primul maraton mtb cu Live Tracking

Autor: Dan Mazilu | 8 iunie 2013

Şi iată că avansăm. Nu doar că sunt din ce în ce mai multe concursuri de ciclism în România, dar organizatorii încep să ofere din ce în ce mai multe facilităţi participanţilor şi, de data asta, celor care îi urmăresc, friends and family cum ar veni.

Astfel, la Maratonul Vinului 2013 veţi putea urmări concurenţii în direct. Ok, nu vă ambalaţi prea tare că nu-i vom putea urmări în direct la televizor ci pe o harta Google Maps. Şi nici chiar pe toţi ci doar în jur de 20. Momentan sistemul este în teste, MARVIN 2013 fiind primul eveniment de acest fel din România care beneficiază de Live Tracking.

MARVIN 2013, primul maraton mtb cu Live Tracking
Harta pe care cifrele se vor mişca în timp real


Ideea de tracker instalată pe un smartphone nu este nouă. Din Google Play poţi instala o grămadă de variante. Însă faptul că această versiune este printre foarte puţinele trackere care permite utilizarea tip „multi user” o face potrivită pentru a fi folosită într-un concurs. Astfel mai multă lume se poate vedea în acelaşi timp şi în timp real pe hartă.

Sistemul este alcătuit din două părţi: o aplicaţie de smartphone, momentan disponibilă doar pe Android, şi o hartă integrată pe site-ul evenimentului cu pricina. Concurentul îşi instalează aplicaţia gratuită pe care a downloadat-o din Google Play, alege concursul la care se află, traseul la care participă, introduce numărul de concurs şi apasă Start Tracking. Mai simplu de atât…

Cei care îi urmăresc o pot face de la un calculator sau de pe un alt smartphone accesând harta de pe site-ul organizatorului. Sistemul are şi ceva neajunsuri cum ar fi faptul că, evident, trebuie să ai smartphone, trebuie să ai abonament de date şi trebuie să ai un acumulator care sa ţină câteva ore bune cu GPS-ul şi traficul de date pornite. În rest it’s all good.

Pentru această versiune, developer-ul aşteaptă feedbackul de la organizatorii Marvin, de la participanţi şi de la cei care-i vor urmării în direct pe aceştia, de acasă sau de la faţa locului de pe un PC sau smartphone. Este aceasta un nou feature de nelipsit la orice maraton de acum înainte?

Pentru a-ţi urmări favoriţii pagina este aceasta:
http://maratonulvinului.ro/info-trasee/active-tracker/

Pentru a-i urmări full screen sau de pe smartphone

Clic aici pentru traseul de 30 km
http://www.len.ro/activeTracker/widget.py?eventId=6

Si aici pentru traseul de 50 km
http://www.len.ro/activeTracker/widget.py?eventId=5
Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads