Ghid de achiziţie

Ghid de achiziţie

Autor: Maximilian Munteanu | 1 ianuarie 1970

Piaţa de biciclete la mâna a doua este la fel de importantă ca şi piaţa de biciclete noi. E normal să fie aşa. Bicicletele folosite, mai mult sau mai puţin, se vor a fi vândute, pentru ca proprietarii să-şi poată lua altele noi şi tot aşa. E un ciclu cât se poate de firesc. DirtBike.ro are cel mai mare, cel mai dinamic şi cel mai relevant bazar de biciclete din România, lucrăm permanent la îmbunătăţirea lui şi era firesc să postăm la un moment dat un articol-ghid pentru achiziţia de biciclete la mâna a doua.

Haideţi să răspundem punctual celor mai importante întrebări!

De unde, frate?

Chiar dacă pare copilăresc la prima vedere, sunt oameni care nu ştiu de unde să apuce căutarea. Avem, în primul rând, două clasificări mari şi late: viaţa reală şi realitatea virtuală, ambele la fel de relevante.

Pentru prima variantă trebuie să cutreieraţi shop-urile uzuale (care datorită situaţiei economice fac din ce în ce mai des buy back în ultimul timp), cele specializate în biciclete la mâna a doua şi târgurile. Nu putem face o listă cu toate târgurile (eventual într-un alt articol), dar ştim că în multe oraşe din Transilvania vin în anumite magazine periodic biciclete care sunt primite de la diverse asociaţii religioase din Europa şi care sunt recondiţionate şi puse apoi în vânzare. Cu puţin noroc puteţi găsi acolo biciclete foarte bune sau chiar unele mai speciale.

În lumea virtuală e firesc să vă ghidăm către bazarul DirtBike.ro, cel mai dinamic şi mai bine aprovizionat bazar de profil din România, dar trebuie să fim corecţi şi să vă spunem că sunt biciclete şi pe okazii.ro, pe mercador.ro şi pe tocmai.ro. Ca să găsiţi ce trebuie, e bine să vă înarmaţi cu multă răbdare, în principal fiindcă multe biciclete sunt prost listate şi descrise aiurea. Deci luaţi-vă o cană de cacao şi tastaţi pe rând "bicicletă", "mountain bike", "mountainbike" "MTB" şi daţi piept cu listele. Anunţurile fără poză nu merită băgate în seamă, iar site-urile au adesea filtre care vă ajută la căutat. Reţineţi însă că răbdarea poate fi foarte rentabilă şi că nu e rău să luaţi la puricat liste întregi pentru "comori" ascunse după o descriere incompletă sau chiar să căutaţi intenţionat termeni greşiţi.

Mirajul "de afară"

Internetul ne-a deschis multe perspective, printre altele şi achiziţia online din afara ţării. Cele mai populare sunt Pinkbike.com şi Ebay, cu diversele sale variante (.co.uk, .de, .fr şi aşa mai departe), dar mai sunt şi alte comunităţi care merită accesate, cum ar fi MTB-News.de. Fiţi atenţi şi aici, totuşi! Ţepe sunt destule peste tot şi nici englezii, nici nemţii, de exemplu, nu au vreo jenă să vă ia banii şi să se facă nevăzuţi, iar români păţiţi există! Nu acceptaţi să trimiteţi bani în avans şi aveţi încredere în sistemele de plată care sunt legate de o modalitate de evaluare a tranzacţiei. eBay cu PayPal merg destul de bine. E bine şi să aveţi o persoană de contact în ţara cu pricina, pentru a face expediţia întâi acolo şi apoi spre ţară. În primul rând, o să iasă mai ieftin, în al doilea rând, se poate verifica marfa trimisă. Sugestia noastră e să nu vă îmbătaţi cu apă rece dacă aţi văzut o ofertă atractivă prin Canada sau prin Statele Unite, dacă nu aveţi pe nimeni acolo. E păcat de timpul şi nervii voştri şi vă puteţi trezi cu taxe de vamă care vă îngenunchează.

Atenţie la furăciuni!

Nimeni nu poate contesta realitatea această: se fură biciclete, se vând şi se cumpără biciclete furate. Din păcate, sunt şi oameni dispuşi să-şi asume o bicicletă furată, doar din pricina preţului. Nu putem opri asta, dar putem limita fenomenul, pe cât posibil. Târgurile sunt preferatele hoţilor, iar scuzele sunt multe, deci fiţi cu ochii bine deschişi în special acolo!
Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Maximilian Munteanu
Membru din: 21 octombrie 2006

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads