Dorna X Fest 2012 - downhill, enduro şi party în Bucovina

Dorna X Fest 2012 - downhill, enduro şi party în Bucovina

Autor: Maximilian Munteanu | 30 iulie 2012

Se confirmă oficial mai târziu, dar totuşi se confirmă! Dorna 2012, un concurs interesant şi atractiv pentru mulţi, e pe hartă şi se ţine! Tradiţia nu a fost ruptă nici în acest an, iar în ciuda unor experimente traseul a evoluat permanent în bine, după cum ne mărturisesc cei care au fost prezenţi. Salutăm concursul de la Dorna şi ne gândim cu plăcere că vom fi avut după weekend-ul următor patru săptămâni de concursuri de downhill consecutive. Le dăm cuvântul organizatorilor:

Dorna X Fest 2012 - downhill, enduro şi party în Bucovina


Festival outdoor – Sporturi extreme & muzică Live
3, 4, 5 august 2012 – Vatra Dornei

Organizatori: ANSMR, filiala Salvamont Vatra Dornei.


Dorna X Fest 2012 este o manifestare cultural-sportivă, cu scopul de a promova în rândul tinerilor iubitori de munte (şi nu numai) diverse activităţi outdoor desfăşurate în Bazinul Dornelor, oferind turiştilor o serie de competiţii, de concerte live şi de cursuri specifice domeniului promovat.

Elementele principale ale acestui eveniment sunt reprezentate de competiţia naţională de mountainbike downhill, concursul de enduro (moto) şi de amenajarea unui parc cu specific de aventură.

Toate aceste elemente vor fi încununate de o serie de petreceri în aer liber. De asemenea, pe platoul de la capătul telescaunului, vor fi dispoibile diverse specialităţi culinare tradiţionale din Bucovina, promovând astfel bucătăria locală şi conceptul de Slow Food.


Competiţia de downhill (MTB)

Competiţia de downhill, unică în Bucovina prin caracterul său, întregeşte oferta turistică a staţiunii Vatra Dornei, fiind un puternic punct de plecare pentru atragerea în zonă a turiştilor pasionaţi de turismul activ. În ediţia I din anul 2006 s-a înregistrat un număr record de participanţi pentru un tip de concurs care abia câştiga teren în ţară - 110, iar în ediţia din 2009 au participat 120. Datorită bunei organizări precum şi a traseului fără pericole deosebite, cele 6 ediţii s-au derulat fără accidente sau alte incidente majore.

Concursul va avea urmatoarele categorii:

Full-suspension:
1. Juniori ( < 18 ani)
2. Elite ( 19-30 ani)
3. Masters ( 30 > ani)
4. Fete (orice varsta)

Hardtail:
1. Juniori ( < 18 ani)
2. Elite ( 19-30 ani)

Program:
Vineri - zi de antrenamente oficiale
Sâmbătă - calificări + finală

Taxa de înscriere este de 60 RON şi se achită la faţa locului în momentul înscrierii. Înscrierile se fac vineri de la 11:30 la 17:00 în parcarea de la telescaun. Formularele de înscriere şi declaraţiile de răspundere pentru părinţi pot fi descărcate de AICI. Pentru orice altceva, îl puteţi suna pe Tzuna, care se pune la dispoziţia voastră cu informaţiile necesare: 0744 59 51 42

Transportul pe cablu va fi gratuit de vineri ora 12:00 până duminică la ora 12:00 pentru concurenţii înscrişi şi care au numărul de concurs pe biciclete.


Competiţia de enduro (moto)

În acest an, am inclus în cadrul evenimentului şi o competiţie pentru motociclete offroad (proba de enduro), ce se va desfăşura tot în zona telescaunului, oferind un spectacol deosebit pentru turiştii prezenţi. Concursul va fi de tip “open” pentru toate categoriile de piloţi (profi, hobby, începători), oferindu-se 3 premii pentru cei mai buni rideri clasaţi. Acest concurs doreşte a fi preambulul amenajării unor trasee mai dificile care vor putea fi incluse ulterior în calendarul competitional ţi o invitaţie la offroad în Bucovina pentru pasionaţii de enduro şi piloţii amatori
.
Cursa va fi una tip 3h enduro (traseu circuit cu check point-uri) cu start în bloc, tip Le Mans. Fişa de iînscriere şi regulamentul particular sunt disponibile pe www.euroski.ro. înscrierile se trimit la adresa [email protected]

La competiţiile de MTB downhill şi 3h enduro, pot participa rideri de la vârsta de 15 la 18 ani, numai cu acordul parental (declaraţie notarială de răspundere) şi actul de identitate.



Cazare:

În vederea cazării participanţilor se va amenaja o zonă de campare pentru cei care doresc să stea cu cortul, iar ceilalţi pot dormi la una dintre cabanele şi pensiunile din zonă. În cadrul zonei de campare se vor instala toalete ecologice şi coşuri de gunoi.

Deci, mergeţia la Dorna şi daţi "attend" pe Facebook la event-ul oficial, AICI!

PeEs: Cine ştie cine e în poza de pe afiş? ;)
Raporteaza

19 Comentarii

Maximilian Munteanu
3 august 2012 la 00:15
Update-uri despre înscrierile la Dorna şi alte informaţii în comunicat!
0
0
Ionut Bodnar
3 august 2012 la 00:50
Kiks, s-au organizat pe maine inscrierile, tocmai ca riderii sa poata beneficia de gratuitate la urcare!!
Cine are numarul de concurs pe bicicleta urca gratis de vineri de la ora 12 pana duminica la ora 12...
0
0
Adrian Vladoiu
3 august 2012 la 02:40
Mie mi-a zis Tzuna ca ma pot inscrie si sambata(cand voi ajunge in Dorna).Acum in articol vad ca scrie altceva.Deci ma pot inscrie pana la urma si sambata sau ajung degeaba?
0
0
Maximilian Munteanu
3 august 2012 la 04:07
Băi, ia nu vezi tu mai sus un număr de telefon şi nu mai întrebi aiurea-n tramvai?
0
0
Andrei Verdeanu
3 august 2012 la 23:58
E foarte ok taxa de inscriere asa a fost si anu trecut. E nasol tare sa urci in afara concursului , au facut 12 ron urcarea cu telescaunul ceea ce nu este foarte convenabil
0
0

Scrie un comentariu

Maximilian Munteanu
Membru din: 21 octombrie 2006

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads