DirtJam Sibiu la a 4-a editie

DirtJam Sibiu la a 4-a editie

Autor: Maximilian Munteanu | 9 iulie 2007

Un nou episod al foiletonului de unanim succes "DirtJam" bate deja la usa dirtpark-ului din Dumbrava Sibiului. incet, dar sigur, acest eveniment se transforma intr-o veritabila institutie a scenei romanesti. Cum? N-ati avut antena de bulgari in anii trecuti? Eh, comedie ca asta! Pai stati, ca va punem in tema numaidecat!



DirtJam Sibiu la a 4-a editie



DirtJam-ul, organizat de clubul Freetime, are ca scop declarat reuniunea membrilor scenei autohtone pentru un jam-session de pomina la sfarsit de sezon. El este fara indoiala cel mai important happening din clasa lui (daca nu singurul...), izbutind an de an sa reuneasca atat BMX-eri cat si mountainbikeri, pentru o celebrare a sportului in cea mai pura forma a lui.



Aparut in 2004, ca o reactie constructiva la sirul mai degraba anemic si incostant al competitiilor de gen (four-cross, dual, etc.), SB DirtJam ramane singurul event dedicat scenei de BMX si de dirtjumping. DirtJam-ul isi propune sa acorde acestor doua ramuri originale ale ciclismului atentia cuvenita, stiut fiind faptul ca ele dau sarea si piperul oricarui eveniment care se respecta. Dupa doua editii de incontestabil succes, DirtJam-ul a devenit o traditie in toata puterea cuvantului.



SB DirtJam se desfasoara in Dumbrava Sibiului, pe un teren pus la dispozitie de autoritatile locale, iar dirtpark-ul a fost realizat (si este mentinut) de catre membrii clubului Freetime, cu suportul moral, material si logistic al catorva firme locale. Pe langa parcursul competitional dedicat evenimentului, dirtpark-ul mai cuprinde si numeroase linii domoale si prietenoase, pentru copii si incepatori. Dirtpark-ul Freetime este o piatra de temelie a sportului, fiind gandit ca loc de joaca al tuturor riderilor. El poate fi abordat de oricine are o bicicleta si este locul ideal pentru cei care doresc sa-si descopere (si sa-si dezvolte) noi calitati, indeosebi curajul si coordonarea.



Parcursul competitional, recunoscut pe plan national (si nu numai...), creste in calitatea sa de la an la an, precum evenimentul in sine. Anul acesta s-a depus o munca asidua pentru ca el sa fie imbunatatit si (partial) refacut. Pe langa deja cunoscutele linii de trail-uri, au mai aparut step-up-uri, step-down-uri, wallride-uri si treeride-uri. De asemenea, traseul de dual a fost cosmetizat si prelungit, iar noile linii de duble sunt concepute in asa fel incat transferurile intre ele au devenit o problema de creativitate, nu de posibilitate. :D



DirtJam Sibiu la a 4-a editie



Programul de desfasurare al evenimentului:



Joi 26 iulie:




  • Inscrieri Kids

  • Dual Kids BMX

  • Dual Kids MTB

  • antrenamente



Vineri 27 iulie:




  • Inscrieri
  • 11:30 Calificari dual MTB

  • 13:00 Calificari dual BMX

  • 16:30 Demo dirt jumping BMX

  • 18:00 Finala dual MTB

  • 19:00 Finala dual BMX

  • 21:00 Night Session DIrt Jumping



Sambata 28 iulie:




  • 15:00 Calificari Dirt Jumping "Best Line"

  • 16:30 Calificari Dirt Jumping "Best Trick"

  • 18:00 Finala "Best Line"

  • 20:30 Finala "Best Trick"

  • 23:00 Party



(detalii cu privire la concursuri si/sau criteriile de arbitraj vor fi comunicate in timp util, daca vor fi solicitate; apropos: BMX inseamna "Bicycle Motocross"...)



SB DirtJam isi propune sa raspandeasca virusul BMX cat mai eficient cu putinta, sa contribuie la o dezvoltare sanatoasa si constanta a scenei de MTB si BMX si sa faciliteze aparitia unor noi talente ale sportului. Ne exprimam speranta ca, in timp, sa apara mai multe evenimente similare, in diferitele orase ale tarii, pentru a pune bazele unui circuit independent de orice federatie ostila sau vreo alta forma de restrictie oficiala. Fiindca urmarim o dezvoltare in plan local, am ales sa cerem sprijinul unor firme din Sibiu, nu marilor corporatii.



SB DirtJam este organizat de clubul Freetime din Sibiu. Acesta a luat fiinta in 2004 si numara in prezent aproape 30 de membri , cu totii rideri activi. Clubul Freetime s-a angajat in promovarea sportului prin organizarea si amenajarea dirtpark-ului din Dumbrava Sibiului pentru trei editii de SB DirtJam, realizarea unui dirt-demo, participarea la majoritatea evenimentelor de profil din Romania, sponsorizarea unor rideri de perspectiva si editarea unui film de BMX si MTB tesut in jurul DirtJam-ului.



Va multumim pentru atentia acordata si va asteptam cu un zambet!


Nota:

Organizatorul isi rezerva dreptul de a opera orice modificare in desfasurarea evenimentului, fara notificare prealabila; publicul urmand sa fie informat in legatura cu eventualele schimbari din program prin intermediul paginii web a evenimentului (www.bmxmagazin.ro) sau a altor mijloace de comunicare.

Raporteaza

5 Comentarii

Botezatu Rares Simion
11 iulie 2007 la 02:00
haideti loome k merita ;)
0
0
Botezatu Rares Simion
12 iulie 2007 la 02:00
lasa sa vina lumea stankere k u te bagi la kids k nu te bagi la pro asa k taci :)) poate iau si io cva :P
0
0
Rares Roman
12 iulie 2007 la 02:00
luam totzi locu 1 \:d/
0
0
Botezatu Rares Simion
15 iulie 2007 la 02:00
haideti din toata tzara k merita va garantez ;)
0
0
Botezatu Rares Simion
16 iulie 2007 la 02:00
mai sunt 10 zile pana la concurs haideti si antrenativa ;)
0
0

Scrie un comentariu

Maximilian Munteanu
Membru din: 21 octombrie 2006

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads