Cu ce îţi ungi lanţul iarna asta?

Cu ce îţi ungi lanţul iarna asta?

Autor: Dan Mazilu | 12 decembrie 2012

Am primit de la DK Bike un mic flacon de lubrifiant pentru lanţ. Se pare că e ceva mai special şi potrivit pentru iarnă. Finish Line Wax Lubricant este deosebit pentru că se aplică în stare lichidă însă imediat se transformă într-un fel de ceară la contactul cu lanţul. Iar când spun lichidă chiar picură, ca o apă. Fabricantul spune că pe lanţ se formează o peliculă lucioasă ca de ceară. Avantajul acestui tip de lubrifiant este faptul că nu atrage mizeria la fel ca un lubrifiant uleios. Pe pagina producătorului poţi găsi şi tot felul de detalii despre ingrediente şi tehnologii însă important este să vedem ce iese la final de iarnă. KryTech este responsabil pentru pelicula respectivă protectoare, curată şi care nu conţine ulei. De fapt, când am aplicat substanţa a mirosit foarte puternic a diluat, solvent.

Cu ce îţi ungi lanţul iarna asta?
Imediat substanţa se transformă într-o ceară


Mai este precizat faptul că la tipul ăsta de lubrifiant este necesară o ungere mai frecventă însă nu vei fi neapărat nevoit să cureţi lanţul înainte de fiecare ungere ca în cazul lubrifianţilor clasici. Flaconul Wax Lubricant are 60 ml şi costă 25 lei. Dacă ţinem cont că un lubrifiant, tot de la FInish Line dar de tip spray, costă 47 lei şi are 360 ml, atunci KryTech-ul e mai ieftin. Rămâne de văzut cât de des va trebui folosit.

Va fi utilizat toată iarna asta pe un lanţ instalat recent, în vară, cu doar vreo 1.000 km la bord şi uzură neglijabilă. Sa vedem în ce stare se prezintă acest lanţ la primăvară. Iar dacă produsul este bun atunci va fi recomandat pentru iarna 2014 :)

Cu ce îţi ungi lanţul iarna asta?
Lanţul este aproape nou, uzura este minimă


Reprezentant Finish Line în România – BikeLube
Raporteaza

27 Comentarii

Dan Mazilu
19 decembrie 2012 la 20:39
Este corect ce spui. Calculul era facut pentru 1 ml de solutie din ambele variante insa modul de calcul nu a fost bun. Luate la ml cantitatea mai mare este mai avantajoasa.
0
0
Ciprian Burca
19 decembrie 2012 la 21:52
nu ,gresit finisj line la tub lichid e mai avantajos,360ml de spray sunt incluse si gazul care il contine tubul,pentru ca un spray pe asta este conceput,adica are un gaz lichid in interior care impinge afara solutia,si ala are o greutate binenteles.
0
0
Ciprian Burca
19 decembrie 2012 la 21:54
eu cumpar doar finish line de 3 ani,si folosesc un tub de 120ml anual,deci e foarte convenabil,sa dau 46 lei,cat este aici in timisoara pe 120ml,si ungerea prin sulotia cu lichid e mai eficace ca cea cu spray,pentru ca aia nu este concetrata intru-un punct fix,doar daca dai cu acel pai,si nici atunci nu este suta la suta exacta,solutia aia la bidonas,o dau direct intre zale,ca doar acolo avem nevoie de ungere.
0
0
Abel Kovacs
20 decembrie 2012 la 00:52
nu e sanatos spray-ul iti spreez pe disc din gresala si ai frane bune si intreadevar e 60 ml scuze nu mam amintit eu bn
0
0
Abel Kovacs
20 decembrie 2012 la 00:58
The TF2 Cycle oil is a Hydro-carbon mineral oil,It has a high oxidation stability which means the oil quality does not degrade as quickly over time
0
0

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads