CND #4 Harghita Downhill: tot ce trebuie să știi (și ceva în plus!)

CND #4 Harghita Downhill: tot ce trebuie să știi (și ceva în plus!)

Autor:Maximilian Munteanu | 19 august 2016
Nu știu alții cum sunt, dar mie mi se pare că alaltăieri m-a sunat Geza să mă cheme la inaugurarea unui traseu nou de dat la Harghita Mădăraș, un loc pe care-l știam destul de bine de pe timpul iernii, cu toate edițiile faine Snow On Fire desfășurate acolo. Alaltăieri, alaltăieri, dar știm bine că de fapt totul e relativ, au trecut între timp doi ani și cam tot pe atâtea concursuri. Și, așa cum sigur vă așteptați, brigada RideMore și oamenii de bine de la Súgó Panzió de pe zonă nu numai că nu s-au lăsat pe tânjeală, ci au tot lucrat cu sport de atunci încoace. Traseul inițial era foarte fain, dar nu toată lumea rezona cu el, fiind natural și foarte crud, dar anul trecut băieții au muncit din greu și avem un traseu cu totul nou, care pare doar să se îmbunătățească. În 2015, Sfântul Ilie a avut treabă cu carul lui prin zona de concurs și participanții s-au ales uzi până la piele, dar anul ăsta prognozele oscilează între ”plenty of sunshine” și ”brilliant sunshine”, deci nu cred că e nevoie să mai adaug ceva. Poate să nu uitați că Harghita Downhill este una dintre etapele Cupei DirtBike de anul acesta și că este, evident, cuprinsă și în Cupa Națională de Downhill!

Article Image 1

Simt nevoia să mai adaug neapărat ceva: oamenii locului sunt de un bun simț remarcabil, cum rar am întâlnit. Sunt calzi și prietenoși și principala lor preocupare e să te simți bine. Și da, îți poți lua lejer pâine de la alimentara din sat, și bere și ce vrei. ;) Și dacă ești de comitet, muncitorii de sus te cheamă la un gulaș și la o pălincă și te petreci cu ei până adânc în noapte; o experiență pe care nu o uiți cu una, cu două! :) Să vă spun măsura bunului simț tipic localnicilor? Pe timpul iernii e nevoie de lanțuri ca să ajungi sus la Mădăraș, iar la începutul drumului care vine dinspre Izvoare există o căbănuță de unde oamenii își iau gratuit lanțurile pentru mașini, le folosesc și le aduc înapoi. Căbănuța nu are nici un paznic și nu a dispărut niciodată nici o pereche de lanțuri. Atât. :)



Dar să lăsăm lucrurile ăstea, că fiecare își desenează singur experiențele! Mai bine să stăm de vorbă cu homeboy Danika despre concurs!


DirtBike: Servus, Danika!
Danika Marcu: Salut Maxi! Ma bucur ca v-ați gândit la noi!

Dară cum! Hai să o luăm cu începutul! De când v-ați apucat de organizat curse la Harghita Mădăraș și de ce tocmai acolo?
Prima ediție a fost organizată în 2014. Anul ăsta am ajuns la a treia ediție și am vrea să mai avem multe ediții de acum încolo și să devină o tradiție concursul de la noi. Facem concursul la Mădăraș fiindcă avem o relație foarte bună cu oamenii locului și acolo ne simțim ca acasă. Deci e logic să organizăm acolo!

Article Image 2

Traseul de la primul concurs, cel din 2014, era unul în mare parte natural și sălbatic, unde era esențial să-ți păstrezi flow-ul pentru a ajunge jos. Traseul de anul acesta mai are vreo legătură cu cel de atunci?
Traseul s-a schimbat, în sensul că în 2015 am construit un traseu nou, cu utilaje și foarte multă muncă. Concursul de anul trecut a fost organizat pe acest traseu. Anul ăsta nu schimbam traseul, însa vrem să-l îmbunătățim. Și iarna lungă ne-a ajutat, a compactat pământul și elementele și totul s-a așezat.

Am văzut că ați pus pe Facebook niște poze care arată foarte promițător. Spune-mi mai multe despre ele și despre traseul de anul acesta!
Cum am zis, elemente noi nu avem față de anul trecut, însă am lățit totul, am curățat traseul de crengi, pietre etc. și am făcut un reshape la elemente, care acum arată ca la carte :D Traseul e 40\% construit, iar restul natural. Avem rockgarden, valuri, duble, table-uri, contrapante și bineînteles și un roadgap, care nu poate lipsi de pe nici un traseu! :))

Article Image 3
Article Image 4
Article Image 5

Haha, excelentă asta cu roadgap-ul! Sper că citesc și alți organizatori și înțeleg ce e de înțeles! ;) Spune-mi, care este brigada de shaperi și cine se ocupă de organizarea concursului?
Brigada de shaperi sunt riderii din Ciuc. Pal Gabor, meșterul cositului, Zotyo, seful lopetii, Bando și prietena sa Kata, care au facut minunea de la kickere, în rest, prietena mea și cu mine. Cu organizarea ne ocupăm Sipos Zoltan, managerul de la Harghita Mădăraș și cu bine și binecunoscutul Kinda Geza ne ajută cu sfaturi foarte utile! Așa că avem o echipă foarte bună și toată lumea e foarte entuziasmată!

Bravo vouă! Știm amândoi că există și oameni mai reticenți să bată drumul până la voi la concurs. Care este cel mai important argument care ar trebui să convingă pe oricine să vină la dat la Harghita Mădăraș?
În primul rând, vreau să menționez că s-a asfaltat integral drumul spre Harghita Mădăraș, așa că e mult mai accesibil acum pentru oricine vrea să vină. Avem un traseu cum nu veți vedea în altă parte și o să plecați de aici foarte mulțumiți și de abia o să așteptați să vă întoarceți! Toată lumea e foarte primitoare pe munte și vreau să sunbliniez clar că se vorbește în două limbi, așa că nu trebuie să-și facă nimeni griji că nu va putea să comunice cu oamenii din zonă, ba chiar dimpotrivă!

Article Image 6
Article Image 7
Article Image 8
Article Image 9

Câteva lucruri utile pe final: cu ce se face accesul riderilor înapoi în zona de start și cum ajungem cel mai rapid sus la Harghita Mădăraș?
Urcarea, ca și în anii precedenți se va face cu o mașină de teren și cu două camioane, toate echipate cu remorci sigure, deci va merge repede urcatul.

Mai e ceva de spus?
Da! Pentru toți cei care vin înspre noi, recomand ruta Brădesti/Izvoare/Harghita Mădăraș, drumul fiind asfaltat! Și nu vă faceți griji pentru cazare, fiindcă Súgó Panzió este cea mai mare cabană din zonă, este rezervată exclusiv pentru concurs și are în jur de 60 de locuri de cazare! În afară de asta, puteți găsi cazare în condiții foarte bune în Izvoarele, iar drumul de acolo până sus la Mădăraș e de numai 10 minute.

Mulțumim pentru informații!
Și noi mulțumim!

[article-image="17" description="Ruta despre care vorbește Danika"]


Iată comunicatul oficial:

Concursul Harghita Donwhill în 2016 vă aşteaptă din nou, care va fi organizat în perioada de 26-27 August.
Începând cu sezonul asta concursul va face parte din Cupa Naţională de Downhill, aşa că Harghita Downhill este cea de a 4-a etapă a acestui şir de concursuri.

Concursul va fi organizat pe traseul construit în anul 2015, şi a fost reînnoit pentru ediţia asta într-un fel în care oricine poate să se bucure de el.

Locaţia: Harghita Mădăraș
Organizator: Súgó Panzió/RideMore
Sponsor Principal: KeroBike (www.kerobike.ro)

PROGRAM:

Joi:
16:00 - 18:00 înscrieri și track walk (traseul este închis pentru antrenamente şi nu se organizează urcări)

Vineri:
09.00-19.00 Înscrieri
09:00-10.00 Track walk
09:00-13:00 Antrenamente Libere
13.00-14.00 Pauză (Track walk)
14:00-19:00 Antrenamente Libere
19:00 - Ultima urcare

Sâmbătă:
08.00 - 9.00 Înscrieri
09.00 - 12.00 Antrenamente Libere
12:30-14:30 Calificări
14.30-16:00 Pauză
16.00-17.30 Finală
18:30 Ceremonia de premiere

Duminică – zi de dat, progamul de funcţionare este între orele 10:00 şi 17:00, iar shuttle-ul funcţionează cu un număr de minim 5 rideri, pe baza unui abonament care costă 50 ron/zi.

*În cazul în care condițiile meteo nu vor fi favorabile programul va putea suferi modificări

ECHIPAMENT:
Obligatoriu: cască full-face, genunchiere, dopuri de ghidon sau manșoane care acoperă extremitățile ghidonului.
Recomandăm: protecție de spate și neckbrace.

ÎNSCRIERE:
Link: http://mtbcup.ro/cupe-nationale/harghita-dh/

Categoriile de participare sunt: Open, Hardtail, Copii (sub 14 ani), Juniori, Elite, Masters și Feminin.
Taxa de înscriere: 150 ron.

*Plata se va efectua la faţa locului la pensiunea Súgó
**În același loc o să completați și formularul prin care se atestă că sunteți de acord să participați la acest concurs pe proprie răspundere.
***Minorii sunt OBLIGAȚI să prezinte la înscriere un act legalizat de notar prin care părintele aprobă participarea copilului la concurs.
****Participanții la clasa Open vor face dovada asigurării de accident și a adeverinţei de la medicul de familie prin email după completarea formularului online sau la race office, în ziua concursului.
*****Clasa Open este comună pentru ambele sexe și pentru participanţii de toate vârstele și se adresează celor care nu sunt interesați de latura competitivă a evenimentului. Totodată participanții la această clasă deși sunt cronometrați NU vor fi punctați în cadrul Cupei Naționale de Downhill. Nu vor exista categorii diferite în funcţie de vârstă sau sex la această clasă.

CAZARE:
Pensiunea Súgó

Cameră dublă sau de patru persoane 50 Ron/noapte/persoană
Cameră de 6 şi 10 persoane 35 Ron/noapte/persoană

TEL: 0744 16 29 17


Article Image 10
Article Image 11
Article Image 12
Article Image 13

Article Image 14
Article Image 15

Două click-uri și găsiți RideMore și Harghita Bike Park și pe Facebook! Liked! ;)

Fii de treabă până la capăt și bagă un ”going” și la evenimentul de pe Facebook!

Apus de iarnă cu cabana 21 Grams, pentru Radu Mândru - foto: Mx
Apus de iarnă cu cabana 21 Grams, pentru Radu Mândru - foto: Mx


Toate fotografiile sunt luate de pe pagina de Facebook a evenimentului.
Raporteaza

1 Comentarii

Geo Demo
29 august 2016 la 01:32
Super felicitari
0
0

Scrie un comentariu