Cheile Grădiştei Dirt Fest 2014 - ceva nou, ceva vechi şi ceva mai multă distracţie

Cheile Grădiştei Dirt Fest 2014 - ceva nou, ceva vechi şi ceva mai multă distracţie

Autor: Maximilian Munteanu | 12 septembrie 2014

În ultimii ani, concursurile gravitaţionale de la Cheile Grădiştei au devenit o constantă a scenei din România şi se spune că acela care ajunge odată la Chei, se va întoarce an de an, vrăjit de priveliştea inegalabilă dintre Piatra Craiului şi Bucegi, de oamenii primitori şi de multiplele trasee. Cei care au fost deja acolo ştiu că locul este o bază sportivă în plină expansiune şi că se adaugă constant structuri noi. Anul acesta a fost rândul traseului de downhill să mai primească un frate.

Cheile Grădiştei Dirt Fest 2014 - ceva nou, ceva vechi şi ceva mai multă distracţie
Încetul cu încetul...


Cheile Grădiştei Dirt Fest 2014 - ceva nou, ceva vechi şi ceva mai multă distracţie
...cu prietenii la treabă...


Cheile Grădiştei Dirt Fest 2014 - ceva nou, ceva vechi şi ceva mai multă distracţie
...şi cu prietenii din Transformers...


Cheile Grădiştei Dirt Fest 2014 - ceva nou, ceva vechi şi ceva mai multă distracţie
...apar elemente noi...


Cheile Grădiştei Dirt Fest 2014 - ceva nou, ceva vechi şi ceva mai multă distracţie
...şi iese treaba treabă!


Cheile Grădiştei Dirt Fest 2014 - ceva nou, ceva vechi şi ceva mai multă distracţie
Dovada 1


Cheile Grădiştei Dirt Fest 2014 - ceva nou, ceva vechi şi ceva mai multă distracţie
Dovada 2


Vechiul parcurs Alf, cu notoria lui "şerpărie", rămâne în picioare, dar de la bifurcaţia cu Iac au răsărit linii şi elemente noi pentru distracţia tuturor. Practic, e vorba despre un traseu de downhill complet nou, cu multe contrapante, kickere abordabile de către toată lumea şi multe trase naturale, care a fost gândit după un singur principiu: să fie cât mai plăcut pentru participanţi, iar voia bună să fie garantată. După cum spuneam, el are partea de început comună cu vechiul traseu şi intră înapoi în acesta chiar înainte de final. Fiindcă în partea inferioară a staţiunii se lucrează la o nouă pârtie de schi, şi finalul este diferit pentru ambele trasee, el rămânând o surpriză pentru toţi cei ce participă la Cheile Grădiştei Dirt Fest 2014. La noul traseu au contribuit Alex, Adi Răduţă, Geza, Petardă şi o seamă de localnici inimoşi şi puteţi vedea câte ceva în montajul care urmează. Recunoaşteţi găina! :)



Unul dintre lucrurile speciale legate de Cheile Grădiştei Dirt Fest şi de evenimentele Surmont desfăşurate la faţa locului a fost în fiecare an sistemul de concurs cu două trasee, cu cronometrare permanentă de la reputaţii Chrono Moto şi timpi cumulaţi. Nici anul acesta nu este altfel, doar că, evident, avem două trasee de downhill pur-sânge şi nici concursul de 4X nu va lipsi, fiind practic singura ocazie din an în care cei ce apreciază această disciplină se pot desfăşura în voie.

Programul este acesta:


Sâmbătă, 20 septembrie

10:00 - 14:00 Antrenamente libere Downhill
10:30 - 11:00 Antrenament liber Superenduro
11:50 - 12:20 Antrenament oficial Superenduro
14:00 - 14:30 Calificări Superenduro
14:00 - 15:00 Antrenamete libere 4cross
15:00 - 16:00 Calificări 4cross
15:40 - 16:00 Finala Mică Superenduro
16:30 - 19:00 Cursa 4cross
16:50 - 17:10 Finala Mare Superenduro
19:15 - 19:30 Festivitate de premiere 4cross
20:00 - 20:15 Festivitate de premiere Superenduro
22:00 - 04.00 Foc de tabără şi DJ Party


Duminică, 21 septembrie

10:00 - 13:00 Cursa Downhill pe Flow Line
14:00 - 17:00 Cursa Downhill pe Downhill Track
17:15 - 17:30 Festivitate de premiere Downhill



Iată şi comunicatul oficial al evenimentului. Legenda spune că Petardă s-a înălţat la cer cu un whip, a smuls o pană de uliu cu roata spate şi a scris singur textul, înmuind pana în sânge de căluţ sălbatic.


"Dirt Fest Cheile Grădiştei, un festin pe două roţi, organizat de pasionaţi pentru pasionaţi

Pregătirile sunt în toi pentru Dirt Fest Cheile Grădiştei, festivalul care urmează a se desfăşura pe 20 şi 21 septembrie la resort-ul Cheile Grădiştei Fundata, într-un format inedit, de care se vor bucura atât motocicliştii cât şi riderii de Downhill şi de 4cross. Lucrurile nu sunt prea diferite atunci când zbori pe o cărare de munte pe două roţi, indiferent dacă acestea au pedale sau motor, iar de acest lucru ne convinge grupul de pasionaţi care a avut ideea acestui eveniment.

Practicanţii de enduro şi motocros se antrenează deseori pe bicicletă pentru a-şi menţine condiţia fizică, astfel apărând ideea Dirt Fest, un festival gândit de o mână de prieteni pentru care sporturile extreme reprezintă un mod de viaţă. Alex Gârbacea este un rider care a încercat o sumedenie de astfel de sporturi, de la cele cu motor – rally raid, enduro, motocross sau snowmobile – la snowboarding şi ciclism cross country, acumulând o bogată experienţă, care-i permite să coordoneze echipa de pasionaţi aflată în spatele Dirt Fest.

Astfel, de partea de Super Enduro se vor ocupa Ciprian Popescu (Dual Racing) şi Adrian Răduţă (Top Cross TCS), aceiaşi sportivi care de trei ani încoace au „crescut” singura cupă privată de motocros a României, unanim recunoscută pentru calitatea organizărilor de etape. Ciprian Popescu a participat la zeci de competiţii moto off-road, fiind o prezenţă constantă pe podium, iar Adrian Răduţă, după două titluri de campion balcanic la motocross, se află acum în plină cursă pentru cucerirea celui de-al treilea titlu. Nu trebuie aşadar să ne facem griji pentru calitatea traseului de Superenduro, care işi va propune să simuleze condiţiile dure din pădure – bolovani şi buşteni, în cele mai alambicate combinaţii, chiar pe arena de biatlon Cheile Grădiştei Fundata.

În ce priveşte latura „velo” a evenimentului, cursele de downhill se vor desfăşura pe traseele Flow Line şi Dowhill Track, primul urmând a verifica anduranţa riderilor, iar al doilea abilităţile lor tehnice, cronometrarea făcându-se cu un sistem extrem de performant, care-i va monitoriza în permanenţă pe rideri. Concursul de 4 Cross se va desfăşura în interiorul Bazei Olimpice Cheile Grădiştei Fundata, serii de câte patru rideri urmând a se întrece într-un sistem eliminatoriu, pe un circuit asemănător celor de motocross. Kinda Geza, Radu Ianoşiu-Hangan şi Tibi Macaveiu sunt oamenii care se vor ocupa de trasee şi de buna desfăşurare a acestor curse. Pentru pasionaţi, aceste nume nu mai au nevoie de nici o prezentare, penru cei mai puţin inţiaţi în lumea sporturilor extreme merită spus că Radu Ianoşiu-Hangan este un abonat al podiumurilor de Downhill, Kinda Geza este un „vrăjitor” al snowboarding-ului – a fost la un pas să reprezinte România la Olimpiada de la Soci, prin resurse proprii – dar şi al bicicletelor MTB, iar Tibi Macaveiu este pionierul curselor de mountainbiking din România!

Teren propice există, organizatori motivaţi de asemenea, iar listele cu sportivi înscrişi se umplu, indiferent dacă sunt propulsaţi de forţa pedalelor sau cea a motoarelor. Importantă este pasiunea şi terenul pe care îl au sub crampoane, iată despre ce va fi vorba la Dirt Fest Cheile Grădiştei 2014!"


Cheile Grădiştei Dirt Fest 2014 - ceva nou, ceva vechi şi ceva mai multă distracţie
Alex Gârbacea - foto: Alexandru Prepeliţă



Ţineţi cont că Xtremvideo.ro, importatorul oficial GoPro în România, pune la bătaie câte o cameră Hero 3 pentru câştigătorii fiecărei categorii (Superenduro, Downhill, 4cross), dar mai sunt şi premii sub formă de vouchere în valoare de 4000 RON de la Surmont, bonuri valorice pentru spa şi fitness, sejururi la Cheile Grădiştei, încălţăminte FiveTen şi nu numai. Tombola este valabilă doar pentru cei care sunt prezenţi seara la petrecerea de la focul de tabără.

Pentru detalii legate de înscrieri, reduceri la cazare şi alte oferte, întraţi pe site-ul oficial www.DirtFest.ro.

Informaţii la flow liber, aici, pe grupul Cheile Grădişte Dirt Fest.

Daţi un "merg" şi la evenimentul de pe Facebook, nu fiţi calici!

Acestea fiind spuse, vă aşteptăm la Cheile Grădiştei şi îi oferim lui Petardă un post de redactor pentru secţiunea Divertisment/Jocuri şi Concursuri!

Spor la dat!
Mx
Raporteaza

6 Comentarii

Bogdan Ilies
12 septembrie 2014 la 16:52
Totul frumos si bine organizat dar un XCO nu mai vreti sa strecurati pe acolo? Sa fie toata lumea MTB la un loc intrun weekend :)
2 Mircea Fanatan, Felix Stroescu
1 Ionut Chirca
Romulus Taifer
12 septembrie 2014 la 19:57
daca gasesc parteneri de drum vin si eu !
0
0
Zoltan Balint
22 septembrie 2014 la 14:13
Feedback?
0
0
Maximilian Munteanu
22 septembrie 2014 la 15:42
Răbdare?
1 Ede Jakob
0
Zoltan Balint
22 septembrie 2014 la 18:44
Este şi răbdare. ;-)
0
0

Scrie un comentariu

Maximilian Munteanu
Membru din: 21 octombrie 2006

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads