Călătorie între Cer şi Pământ 2013 se apropie

Călătorie între Cer şi Pământ 2013 se apropie

Autor: Dan Mazilu | 15 mai 2013

Mai sunt doar 11 zile până la singurul concurs de XC din România care te plimbă prin atât de multe locaţii diferite şi te pune să pedalezi pe atât de multe suprafeţe de rulare diferite. Călătorie între Cer şi Pământ este un concurs de mountain bike cross country unic în România care va avea loc la Târgu Ocna pe 26 mai 2013.

De ce este unic? În primul rând pentru că vei putea pedala într-o mulţime de situaţii şi într-o grămadă de locuri. Spre deosebire de concursurile „obişnuite” de mountain bike, care te duc prin oraşe, sate, pe dealuri şi prin păduri, la Călătorie între Cer şi Pământ vei putea pedala inclusiv sub pământ!

Călătorie între Cer şi Pământ 2013 se apropie
Aceasta este coborârea/urcarea pe tunelul auto. La data concursului va fi luminat în intregime


De curând organizatorii concursului de mountain bike de la Târgu Ocna, AS. Transalpin Bike, SALROM şi Primăria Târgu Ocna, au definitivat traseul competiţiei. Acesta are o lungime de aproximativ 15 km şi va trece inclusiv prin Salina din Târgu Ocna, Mina Trotuş.

Traseul pleacă din centrul localităţii, din Piaţa Primăriei, şi continuă pe străzile oraşului unde traficul va fi oprit special pentru eveniment. Se ajunge în incinta Salinei Târgu Ocna unde se intră în curtea fabricii şi se traversează o serie de depozite. Acest lucru este încă o premieră, să poţi pedala în regim de concurs, de altfel în orice regim, prin peisajul industrial, dar curat, pus la dispoziţie de gazda Salrom – Societatea Naţională a Sării. Cu un setup potrivit aici se vor face o multime de fotografii excelente, „unice”.

Călătorie între Cer şi Pământ 2013 se apropie
Una din coborârile mai interesante. Aderenţa este foarte bună iar dacă skilurile îţi permit porţiunea poate deveni cea mai rapidă a concursului


După ce se iese din depozite se intră în Mină. Singura dată când s-a mai pedalat la acest mod într-o mină de sare a fost în februarie ac. la Salina Slănic Prahova unde a avut loc primul eveniment de acest tip – Călătorie spre Centrul Pământului 2013, organizat tot de AS. Transalpin Bike şi SALROM.

Mina turistică se află la 240m adâncime aşa că până acolo ai de pedalat 3,1 km la vale pe tunelul de acces auto. Bucla din salină are în jur de 600m lungime şi se desfăşoară pe suprafaţă fermă din sare. Apoi, vrei nu vrei, trebuie să o iei la deal şi să urci înapoi cei 3,1 km pe tunel.

În mod normal tunelul nu este luminat decât sporadic însă pentru concurs gazdele au decis că este un moment propice să profite de ocazie şi să lumineze tunelul pe întreaga sa lungime.

Ieşiţi înapoi afară la lumină vei ajunge în curând pe forestiere şi în pădure. Încă te afli în urcare şi vei continua aşa până când drumul forestier se transformă în drum de iarbă şi apoi potecă, până în cel mai înalt punct al traseului la 533m altitudine.

Călătorie între Cer şi Pământ 2013 se apropie
Coborâri lungi, urcări lungi sau scurte, depinde de motor


Dacă până aici totul s-a petrecut mai domol şi ai avut chiar timp să admiri peisajul care este superb, de acum poţi da drumul adrenalinei şi pedala la vale în cea mai mare viteză pe care ţi-o permite experienţa. Din cel mai înalt punct al traseului nu vei mai avea decât coborâre până înapoi în Piaţa Primăriei. Coborârea se desfăşoară pe poteci de iarbă, poteci de pământ, drumuri forestiere şi drumuri asfaltate sau pietruite.

Călătorie între Cer şi Pământ 2013 se apropie
Forestierele te aşteaptă!


Ajuns înapoi în piaţă vei fi parcurs cei 15 km şi vei avea ocazia să te revitalizezi cu energizantele şi mâncarea pusă la dispoziţie de organizatori. Însă concursul nu s-a încheiat! Cursa durează 120 de minute aşa că în acest răstimp vei pedala cei 15 km de câte ori vei putea. Câştigătorul va fi cel care a făcut cât mai multe ture în timpul alocat.

Pentru că nu vrem doar să ne crezi pe cuvânt am montat şi un clip prin care te poţi convinge cât de variat este traseul şi cât de frumoasă este zona. Recomandarea noastră: veniţi cel puţin cu o zi înainte. Sâmbătă puteţi face împreună cu prietenii sau familia trasee de bicicletă în zonă, puteţi chiar încerca de mai multe ori traseul concursului, iar duminică delectaţi-vă cu ceva mai alert, concursul de cross country. Cei mai buni nu vor regreta deloc drumul făcut până la Târgu Ocna întrucât premiile puse la bătaie depăşesc în total 7.000 lei.

Raporteaza

7 Comentarii

Adrian Dumitru
16 mai 2013 la 00:11
La randul meu, sunt intrutotul de acord cu precizarile tale. Departe de mine sa aduc vreo acuzatie organizatorilor evenimentului luat in discutie. Am constatat doar, cu dezamagire, niste similaritati cu situatii din ... alte sporturi. Legat de profit, depinde ce fel de profit se urmareste: daca e vorba de cel material, economic, din pasiunea altora, atunci mie personal mi-e cam sila de astfel de specimene. Daca, din contra, "profitul" urmarit tine de stima de sine, de satisfactii sufletesti, de bucuria lucrului bine facut, atunci in fata acesori "profitori" ma-nclin, cu palaria-n mana.
0
0
Ionut Moraru
16 mai 2013 la 12:56
daca ar fi si un link catre site ar fi si mai bine, ca sa nu mai cautam pe goagle ar fi si mai bine
0
0
Dan Mazilu
16 mai 2013 la 13:41
www.calatorie.transalpinbike.ro si am adaugat si in articol. Multumesc pentru sesizare
1 Cristian-Dan Lefter
0
Cristian-Dan Lefter
18 mai 2013 la 17:17
frumos articol...bv
0
0
Dan Mazilu
21 mai 2014 la 14:00 (editat)
Pentru cei interesati, pe 22 iunie 2014 va fi a 2a edtie
0
0

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads