Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!

Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!

Autor: Maximilian Munteanu | 29 august 2011

Led Zeppelin, tie-dye, Woodstock, pantaloni evazaţi, Janis Joplin, VW Camper, Jimi Hendrix, purple haze, Rolling Stones, flower-power, Jefferson Airplane, Altamont, curcubee sau Creedence Clearwater Revival – toate lucrurile ăstea urla din rărunchi "hippie" şi ne aduc aminte de perioada cea mai fecundă a creativităţii din anii '60 şi '70 cu care nimic, dar NIMIC, nu se compară. No binie, hai că poate se compară cu ceva: cu vibraţiile pozitive de Maramu. ;)


five-O a comis-o din nou în parteneriat cu Burn. Un concept de eveniment fresh, cu accentul pe comunitate şi pe lucrurile pe care le iubim şi pe care le facem cel mai bine doar împreună cu prietenii noştri. Chintesenţa hedonismului! Dar să ne revenim din confuzie şi sa culegem roadele florilor sădite de five-O mai devreme!



Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!



Burn – Wheels Of Confusion a avut loc în weekend-ul 19-21 August în zona lacului Firiza de lângă Baia Mare. Skaterii, BMX-erii şi aparţinătorii şi-au ridicat corturile în arealul fostului restaurant Păstrăvul unde five-O ridicase din timp o structură complexă şi mai delicioasă decât toate fileurile de somon şi de şalău din lume: un miniramp executat impecabil, prelungit într-o parte cu încă nişte quarters, un plan mai înalt, un flatrail, un ledge şi încheiat în partea opusă cu altă linie de curburi, plus un spine şi un transfer quarter-to-quarter în mijloc, channel-gap şi o aprigă extensie oververt pentru înspăimântat inimioarele plapande. Cu alte cuvinte, elementul perfect pentru scos untul din rideri şi scos creativitatea din căpătânile lor. Ambientul, lejer, după cum spuneam: stat la comun la cort, foc de tabără, potol tot la comun, baie în lac, nudism pentru cine a poftit (sic) şi petreceri groovy seară de seară pentru cine a rezistat până târziu pe baricade.


Vineri a fost ziua de BMX şi slavă cerului c-am avut ce vedea! Scena de BMX este în plină evoluţie, iar asta s-a văzut în mod cert la Burn – Wheels Of Confusion unde obisnuiţii competitori din Ciuc, Sfântu Gheorghe sau Cluj s-au întâlnit cu cei din Satu Mare sau Bistriţa, pe care îi vezi mai rar pe la evenimente, dar al căror nivel de dat nu este în nici un caz mai prejos. Calificaţi în finală: Raul "5-5-3", Vlăduţ Răhăian, Robi Kuczko a.k.a. "Kamikaze", David, Hiti "the Hitman", Robi, Silviu Mărginean, Bernat Kiss a.k.a. Citrom, Barni, Alin, The Don şi Nu-Furăm-Tibi-Draghe. După fapte de arme inutil de cuprins în cuvinte, pe podiumul generos, între obişnuiţii Tibi Bajka din Sfântu Gheorghe (locul 4) şi Alin Moldovan din Baia Mare (locul 2) s-au amestecat Robert Maltei din Bistriţa (locul 5) şi David Petö (locul 3), care cu siguranţă mănâncă tailwhip-uri de dimineaţă şi ţi-ar putea da barspin-uri perfecte şi dacă i-ai trezi din somn cu pompierii. Serios. De locul 1 şi de un amalgam interesant de flow cu style s-a făcut vinovat copilul teribil al Clujului, Alex Don, ca de obicei cu a lui căciuliţă gingaşă şi cu blugii prietenei lui sub fund (aviz amatoarelor). Da-da, Alex a arătat iarăşi ca picat dintre stele, a prins calificările în ultimele minute, s-a simţit printre elementele ansamblului ca peştele de aur în acvariu şi a tras sincer mirat din umeri când a aflat că a câştigat. Când îl vezi şi ce de-la-sine-înţelese îi sunt parcă trick-urile, mai-mai că-ţi vine să-l iei de urechi şi să-l pui la colţ. De ciudă, nu de altceva! Petrecerea de vineri s-a derulat pe acordurile playlist-ului lui Tudorel a.k.a. Shaka şi a debutat prompt cu o sesiune ad-hoc de break-dance cu b-boys locali şi cu headspinner Oszkar, care atunci când nu scoate maşini din şanţ şi nu ţipă pe traseele de raliu, bagă poate maşini în şanţ şi este sigur cea mai tare mascotă a oraşului. Adecvat!


Sambăta a debutat cu trezitul din sacul de dormit ("Huh, unde naiba sunt???"), a continuat cu o baie de mic dejun în lac şi s-a derulat în ritmul mellow şi creativ al zilei anterioare. Cei dornici s-au instruit cu gaşca five-O şi au pus mâna să-şi facă tricouri tie-dye în cele mai bizare, dubioase şi confuze culori, iar skaterii au început să adulmece mai de aproape curburile şi să verifice posibilele linii de urmat. Concursul a fost de pomină şi el, cu nimic mai prejos decât cel de BMX. În finală, riderii au fost împărţiţi pe echipe, după cum le şedea cel mai bine împreună: echipa tehnicienilor (Alex Lăpădat, Kid şi Bobo), echipa flowmasterilor (Oldschool Găvo, Peti şi Alex/Budapesta), echipa leneşilor lejeri (Uskat, Covrig şi Vitoş) şi echipa laureaţilor olimpici la skate (Cristi Macaria, Georgică şi Diki). Ce să zic, dom'le? Pentru început dăm iarăşi un skip la descrieri de trick-uri, că ar fi cam degeaba… Aşteptaţi răbdători montajul video; merită! Ce e clar, e clar: am ramas uimiţi de dibăcia primei echipe, am socotit că a doua s-ar putea da până poimarţi şi tot nu s-ar opri, ne-am amuzat de cum a treia mai avea putin şi adormea în timpul trick-urilor şi am rămas cu gura căscată la cam tot ce a făcut cea de a patra. Scorul? Locul 5 – Diki, locul 4 – Cristi Cool, locul 3 – Kid, locul 2 – Bobo, locul 1 – tocilarul Georgică şi 50 – 100 – 150 – 200 – 250 de Euro, exact ca şi la BMX. Word! Petrecere sâmbătă seara? Petrecere sâmbătă seara ca la Maramu! Nu e nevoie să spun mai mult şi ştiţi bine la ce mă refer! :D


Duminica a încununat evenimentul şi la încheiat aşa cum se cuvine: cu un Best Trick Session pentru ambele discipline, în cadrul căruia s-au dat premii serioase şi a trebuit să ne frecăm ochii de mai multe ori, întrebându-ne sincer "Băi, ala CHIAR a făcut aia???" Cam aşa… Trebuie să menţionăm de la bun început că atât la BMX cât şi la skate lucrurile au fost împărţite în două: challenge-urile date de juriu riderilor şi trick-urile executate de rideri fără nici un fel de sugestie sau interferenţă.


BMX şi turbaciuni: Florin "Pompieru'" a dat cel mai lung manual şi a legat bunnyhop to manual to manual to 180-out, Raul "5-5-3" de 13 ani (get it? ;) ) a dus un railride până la capăt (!), David a transferat cu barspin peste ledge până în iarbă pe flat, Robi a unit cel mai lung combo (barspin to manual to disaster to manual to 180 into bank) şi Dănilă a aterizat până la urma în siguranţă double peg stall-ul pe extensia oververt; în uralele publicului, se-nţelege. Toate cele de mai înainte au fost challenge-uri. La registrul "BMX individual compus" notăm următoarele: Tibi Bajka cu liptrick-urile lui demente: tailwhip to tailtap to footjam nosepick şi înapoi în quarter (vă asigur că se mai putea plusa şi cu un "to Vader to barspin" pe final!), cel mai autorizat dealer de S-Klasse din Maramu şi produs al "Tzedei Ceia", Robert Hitter a.k.a. Hiti, cu 180 double barspin în viteză de drive-by shooting şi, la urmă, Alin. Ei bine, Alin a încercat şi a aterizat o colecţie întreagă de flair-uri cam pe peste tot, câteva halfcab tailwhip-uri măiastre şi chiar şi un tailwhip transfer peste ledge to flat, dar titlul de Best Trick şi l-a însuşit totuşi cu un 180 tailwhip transfer to fakie peste rail. Greu, dom'le, greu! Silviu Mărginean a fost cadorisit cu titlul neoficial dar premiat de Best Style pentru air-urile sale bune de ameninţat aviaţia militară. Logic.


Trecem la skateboarding şi avem aşa: Cristi Macaria cu blunt to kickflip (challenge), Ema din Cluj cu un prea muncit crooked grind to 360 shove-it de pe ledge, Uskat cu frontside 180 transfer to nosestall, Diki cu backside air peste channel-gap (challenge) şi nosestall to revert la extensia oververt (!!!), Kami cu heelflip to 50/50 first-try pe rail şi ollie drop (!) la extensia oververt şi Georgica avec le frontside air peste channel gap plus un kickflip to wallride din altă galaxie, la aceeasi extensie. Best Trick-ul i-a revenit lui Ştefănel din Baia Mare, cel răsărit din neant sau poate de la un Grateful Dead reunion de prin Fairfax/Marin County, care a executat prompt mai întai un cannonball drop şi apoi un blunt to drop de pe înspăimântătoarea extensie care pre mulţi a popit. Titlul de cel mai bun skater overall i-a revenit lui skate geek Georgică, care mănăncă, bea, doarme şi visează skate cât îi ziulica de lungă. Mai ho!


Aş vrea sa închei aici, dar asta ar însemna să spun povestea doar pe jumătate şi un adevăr spus pe jumătate e tot o minciună. Pe scurt, seara de duminică a fost mai epică şi mai psihedelică decât un roman de Hunter S. Thompson. A luat-o din loc cu o sesiune de lupte greco-romane (care "wrestling", bă?) cu cei mai vajnici băieţi la bustul gol, s-a înfierbântat cu celebrarea zilei lui Vitoş cu tort de îngheţată şi cu inegalabilul cuplu Costash & Cristi şi s-a încheiat cu freestyle folcloric de Maramu. Adică cum? Adică trupa spontană formată din Paul "Îmblânzitorul De Obiecte Rectilinii Şi Inerente" Rombaţk şi Creţ zis "Ukulele 'n Blow" featuring Peti Gură-De-Aur şi-a adus aminte de zilele minunate ce tocmai trecuseră cu cover-uri după celebrele melodii "….era singur şi avea hainele rupteee uooo-oooooo!!!" sau "La 200 de metri de graniţa cu Spaniaaaaaa!" până când somnorosul soare a început să dea din nou târcoale la răsărit.





Concluzia e simplă şi e evidentă: NICĂIERI nu e ca la Maramu! Acolo e Curcubeu întotdeauna!


Stay confused and listen to Led Zeppelin!


Maximilian Munteanu
pentru eterna brigadă five-O


Fotografii oficiale:

Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!


Burn - Wheels Of Confusion - Mai bine nu se poate!



Seturi complete de imagini gasiti pe Facebook la five-O
Raporteaza

4 Comentarii

Ayame Andrei
30 august 2011 la 15:17
Unde e butonu de Like?:D
0
0
Silviu G.
30 august 2011 la 21:14
pe facebook
0
0
Andrei Christian
31 august 2011 la 01:20
distractie maxima :)
0
0
Marginean Silviu
2 septembrie 2011 la 01:12
BaiaMare RULEAZAAAA!!!
0
0

Scrie un comentariu

Maximilian Munteanu
Membru din: 21 octombrie 2006

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads