Britanicii impresionează la Manchester SX World Cup

Britanicii impresionează la Manchester SX World Cup

Autor: Dan Mazilu | 2 mai 2013

Două sute dintre cei mai buni BMX-eri au luat parte la runda inaugurală a UCI BMX Supercross 2013 World Cup desfăşurată la National Cycling Centre din Manchester. Momentele culminante ale eventului au fost Shanaze Reade, UK, şi Liam Phillips, UK, care au câştigat fiecare la categoria sa.

Cursa a început vineri 19 aprilie cu proba de Time Trial care a redus numărul de concurenţi la 64 la bărbaţi şi 32 la femei. Apoi cei mai buni 16 de la ambele categorii urmau să parcurgă a doua tură din Time Trial pentru a decide titlurile din Super Finală.

La feminin laurii i-au revenit lui Shanaze Reade cea mai rapidă femeie care a avut cel mai bun timp dintotdeauna obţinut pe acel traseu de o sportivă. Apoi la Elite Men a fost o bătălie mai strânsă. Campionul mondial în exerciţiu, Sam Willoughby, a avut un run excelent până când a făcut o greşeală. A urmat Connor Fields care a obţinut cel mai bun timp, dar care a fost şi el detronat de Tory Nyhaug. La final însă Liam Phillips a fost cel care a obţinut cel mai bun timp pentru Super Finală.

A doua zi a fost ziua cursei. La Elite Woman Shanaze Reade nu a putut fi învinsă întreaga zi. La masculin o finală de calitate a fost asigurată de Liam Philips, Tory Nyhaug, Connor Fields, Joris Daudet, Anthony Dean şi Sam Willoughby. Imediat ce s-a deschis poarta de start Liam şi Connor au luat un start excelent. La primul jump însă Connor şi Anthony s-au ciocnit în aer fiecare deviind în laterale şi deschizând drumul pentru Liam Philips care a şi câştigat la final.

Runda a doua a UCI BMX SX World Cup se va ţine între 9 şi 11 mai Santiago de Estero, Argentina.

Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads