Bicicliştii au fost cu colindul la Autorităţi

Bicicliştii au fost cu colindul la Autorităţi

Autor: Dan Mazilu | 27 decembrie 2012

Azi s-a desfăşurat evenimentul Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti cu numele „Pluguşorul pe două roţi – smulgem banda de la hoţi”. Planul a fost ca bicicliştii să colinde 5 case mari: Primăria Bucureşti, Administraţia Străzilor Bucureşti, Brigada Rutieră, Guvernul României şi Prefectura Bucureşti.

Zis si făcut. La ora 10 dimineaţa bicicliştii s-au strâns în faţa Primăriei unde nu s-a obosit nimeni să iasă din casă pentru a asculta uralele de bine ale bicicliştilor. Întâmplarea a făcut ca arhitectul şef al capitalei, Dl. Gheorghe Pătraşcu, să fie în drum spre serviciu. Aşa că s-a oprit şi a ascultat colindele cetăţenilor biciclişti. Următoarea casă colindată a fost Administraţia Străzilor unde se pare că nu s-a lucrat azi pentru nici aici nu a ieşit nimeni afară să întâmpine bicicliştii şi să se bucure de uralele lor.

Al 3lea punct pe ordinea de zi a fost Brigada Rutieră Bucureşti unde oamenii ştiau că venim, ne aşteptau şi ne-au primit cu o atitudine normală, de sărbători. După ce ne-au ascultat au împărţit veste reflectorizante şi felicitări semnate de Comisarul şef Nicu Dragoş. Guvernul a urmat. Aici am avut extrem de marele ghinion să nimerim în timpul şedinţei de Guvern pentru ca altfel sigur ar fi ieşit cu zecile să întâmpine cetăţenii Capitalei veniţi cu urale de sărbători.

Bicicliştii au fost cu colindul la Autorităţi
Doar feţe zâmbăreţe la Poliţie


La final grupul de biciclişti s-a oprit la Prefectură unde a avut parte de încă o surpriză plăcută. Doamna prefect, Georgeta Gavrilă, a avut amabilitatea să iasă din clădire şi să îi asculte pe biciclişti cum urau din suflet! La finalul colindului doamna Gavrilă s-a interesat de problemele cu care bicicliştii se confruntă în trafic şi a promis că se ocupă personal cu urmărirea răspunsurilor şi reacţiilor celor din administraţiile locale.

Pe întreg parcursul de azi bicicliştii au fost însoţiţi, mai de aproape, mai de la distanţă, de Poliţie, Jandarmerie şi „alţii” îmbrăcaţi în civil şi care filmau de la distanţă doar pentru a se asigura că bicicliştii au versuri frumoase. Din când în când echipajul Poliţiei mai dădea câte o mână de ajutor când coloana sportivilor urbani trebuia să facă stânga. Bicicliştii au fost măguliţi că organele de ordine au avut grijă de ei în cazul în care le-ar fi fost frig, ar fi avut nevoie de asistenţă în cazul în care traseul ar fi devenit anevoios sau, cine ştie, dacă ar fi avut nevoie de un suc pentru rehidratare. Din păcate cu toţii am fost mâhniţi când unul din cetăţenii biciclişti a făcut pană şi nici un organ de ordine nu s-a oferit să ajute.

Pe de alta parte, la evenimentul anunţat pe Facebook au fost invitaţi aproape 1.000 de persoane. Dintre aceştia 180 nu au acceptat invitaţia, 158 au zis că poate vin şi 109 au spus ca vin. La faţa locului însă s-a strâns ameţitorul număr de 20 de biciclişti (număraţi de mai multe ori). Închei cu acest gust amar, al cifrei 20 din 109, sau 1.000! Se vede de la o poştă că bicicliştii nu sunt uniţi şi că nu îi interesează. E adevărat că este vacanţă, mulţi sunt plecaţi iar pentru unii este prea frig. Însă ar fi trebuit să se strângă mult mai mulţi.

Si-ar păstra mai bine demnitatea dacă nu s-ar mai da atâta de ceasul morţii că, vezi Doamne, nu au pe unde să meargă prin Bucureşti, daca ei nu se luptă pentru siguranţa lor rutieră.

Cei prezenţi însă au făcut uşor faţă frigului de afară şi, deşi puţini, au reuşit să se facă auziţi. Încet, şi cu paşi extrem de mici, bicicliştii fac tot ce pot pentru a-i ajuta, pe cei care nu se descurcă decât cu maşina personală în oraş, să aibă mai mult loc pe carosabil. Demersurile Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti nu sunt numai pentru biciclişti ci pentru toţi cei care vor un oraş mai puţin aglomerat, mai curat, mai liniştit şi mai civilizat.

Raporteaza

4 Comentarii

Alexandru Raul Gherghel
27 decembrie 2012 la 19:33
Felicitari..si chiar daca ma credeti sau nu ..mie imi pare rau ca nu am reusit sa ajung in Bucuresti dar am fost cu gandul alaturi de voi...La multi ani!!!!
3 Robert Ion, Dan Mazilu, Lucian Sandu
0
Dani Vladulescu
28 decembrie 2012 la 10:45
Felicitari.Foarte frumos gestul vostru.Pacat ca sunt din Hunedoara , ca daca era mai aproape de Bucuresti as fi venit.
2 Dan Mazilu, Lucian Sandu
0
Bogdan Minca
28 decembrie 2012 la 20:26
Cele mai populate manifesturi sunt cele care necesita click/like/semnatura din fata pisiului. Respect pt toti cei prezenti. Sunt din Targoviste si mi-ar placea sa fie colindate si autoritatile de aici, se auda si de noi. Sigur la anul o sa le facem o vizita, chiar de vom fi 2-3 sportivi. Multa sanatate, si un an nou mai bun!
4 Ion Ionut, Dani Vladulescu, Dan Mazilu, Lucian Sandu
0
Alexander Rumanov
30 decembrie 2012 la 12:21
V-am spus ca o sa fie un mare fail.... dar voi betmen betmen. 20 de insi :|
0
0

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads