Argeş Autumn Race - cum a fost

Argeş Autumn Race - cum a fost

Autor: Dan Mazilu | 5 noiembrie 2012

Cine a fost duminică la Piteşti s-a simţit bine indiferent dacă a participat sau doar s-a uitat la Argeş Autumn Race. Suporteri alături de ciclişti s-au bucurat de cele 18 grade ale toamnei târzii cât şi de peisajul auriu şi cât se poate de romantic. Însă romantismul nu a mai contat atât de mult în concurs întrucât participanţii au trebuit să se concentreze şi să facă faţă unui traseu foarte bine pus la punct, un traseu de cross country cu uşoare tente de all mountain.

Argeş Autumn Race - cum a fost
Daniel Crista imediat dupa o coborare


Organizatorii au muncit zile întregi pentru a perfecta toate contrapantele, treptele, buştenii şi restul de obstacole artificiale pe care le întâlneai pe traseu. În plus geografia parcului Trivale, locul unde s-a desfăşurat evenimentul, s-a potrivit de minune specificului concursului. Starea terenului a fost şi aceasta cât se poate de bună, destul de umed însă atât cât trebuie pentru ca participanţii să poată demonstra că duminică s-au dat pe bicicletă.

Traseul a avut o lungime de 6,3 km cu o diferenţă de nivel de aproape 200 m pe tur. Participanţii s-au putut înscrie la cele două categorii de concurs, 90 minute şi 140 minute. Fiecare ciclist trebuia să parcurgă cât mai multe ture în cele două intervale de timp. Cei mai rapizi au putut face chiar şi 8 ture la categoria 140 minute, iar la 90 minute 5 ture.

Argeş Autumn Race - cum a fost
Tudor Oprea pe virajul de dupa trepte


Traseul a fost gândit şi creat de o echipă de adevăraţi pasionaţi de ciclism şi mtb în special în frunte cu Viorel Micu. Geo Simion s-a ocupat de partea tehnică şi după ce a terminat cu lopata s-a ocupat de instigarea oamenilor la veselie. Ratonul şi Măgăruşul au putut fi întâlniţi peste tot pe traseu alături de alţi zeci de suporteri înarmaţi cu vuvuzele şi energie debordantă.

În total la Argeş Autumn Race 2012 au luat startul 129 de participanţi: la 90 minute au fost 87 la masculin şi 4 la feminin, iar la 140 minute au luat startul 34 băieţi şi 4 fete. Toţi au trebuit să abordeze pantele şi rampele foarte abrupte, nu exagerat de lungi însă numai bune pentru căţărări extreme sau coborâri tehnice, cât şi virajele asistate de contrapante. În general întreg traseul a fost în aşa manieră gândit încât să nu-ţi ofere prea multe momente de respiro.

Argeş Autumn Race - cum a fost


Traseul putea fi şi mai tehnic însă organizatorii au decis ca pentru anul acesta să rămână aşa. Pentru anul viitor însă traseul de XC din pădurea Trivale urmează să primească nişte upgradări interesante: 2 rampe serioase demne de Jocurile Olimpice care vor trebui sărite, asistate de chicken line-uri pentru cei cu mai puţină experienţă, viraje mult mai spectaculoase cu traversări pe pod dublu (şi pe deasupra şi pe dedesubt), instalarea unui număr de bolovani stâncoşi ce vor trebui traversaţi şi nu în ultimul rând amenajarea terenului în aşa fel încât cicliştii să aibă o trasă perfectă la ieşirea din viraje.

Rezultate:

General masculin 90 minute:

1. Alexandru Tarita 1:43:41.4
2. Till Streichert 1:44:54.7
3. Rusu Mihail 1:45:19.8

Feminin Open 90 minute:

1 Doina Titei 1:51:04.9
2 Andreea Anghelus 1:59:24.5
3 Monica Serachitopop 2:02:42.1

General masculin 140 minute:

1 Tudor Oprea 2:31:30.0
2. Arpad Kelemen 2:38:03.5
3. Cristian Losonczi 2:39:48.5

Feminin Open 140 minute:

1 Zsuzsa Gyurka
2 Andrea Sandor
3. Irina Dumitru

Rezultatele complete le puteţi găsi pe site-ul oficial al evenimentului

Cine doreşte imagini la rezoluţie mai mare să dea un semn la dan>at>dirtbike.ro.

În rest, liber la TAGuri pe Facebook
Raporteaza

3 Comentarii

Mihail Constantin
5 noiembrie 2012 la 23:09
A fost un excelent concurs pentru incheierea de sezon!
0
0
Andrei Christian
6 noiembrie 2012 la 00:39
foarte fain!! felicitari pentru organizare !!
0
0
Catalin Clinciu
6 noiembrie 2012 la 18:31 (editat)
Foarte bine organizat...
0
0

Scrie un comentariu

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads