ABSA Cape Epic anunţă traseul pentru anul viitor

ABSA Cape Epic anunţă traseul pentru anul viitor

Autor: Dan Mazilu | 1 noiembrie 2012

Organizatorii maratonului din Africa de Sud, ABSA Cape Epic, au anunţat ieri traseul pentru cea de a 10a ediţie. Concursul se va desfăşura între 17 şi 24 martie 2013, va avea o lungime totală de 698 km, iar cicliştii vor avea de parcurs 7 etape plus un prolog, urcând în total 15.650 m.

Ciclişti naţionali şi internaţionali, profesionişti alături de rideri amatori şi pasionaţi, în total 1.200 de persoane, vor pleca pe data de 17 martie în una din cele mai importante şi dificile curse a vieţii lor. ABSA Cape Epic nu este un maraton extrem în sensul strict al cuvântului, însă etapele zilnice gândite de organizatori împing riderii la limita extrema de rezistenţă a organismului.

ABSA Cape Epic anunţă traseul pentru anul viitor
ABSA Cape Epic 2012


Pentru a 6a dată în istoria maratonului, concursul începe cu un prolog ce are mai multe scopuri. Spectatorii vor putea urmări într-un spaţiu relativ restrâns cicliştii concurând împotriva cronometrului şi în acelaşi timp cicliştii vor avea ocazia să se lupte pentru râvnitul tricou de lider.

Prolog – 23 km, 700 m diferenţă de nivel
Etapa 1 – 103 km, 2.500 m diferenţă de nivel
Etapa 2 – 145 km, 2.350 m diferenţă de nivel
Etapa 3 – 92 km, 1.950 m diferenţă de nivel
Etapa 4 – 106 km, 1.900 m diferenţă de nivel
Etapa 5 – 75 km, 1.800 m diferenţă de nivel
Etapa 6 – 100 km, 2.950 m diferenţă de nivel
Etapa 7 – 54 km, 1.500 m diferenţă de nivel

În ultimii ani am văzut şi câteva echipe româneşti participând la astfel de maratoane de notorietate internaţională. Astfel Dorin Coza şi Daniel Roşu au participat la Transalp în 2008, Robert Ujfalvi şi Dan Boldi au participat la Transalp un an mai târziu, Elisei Miron şi Marius Ionaşcu au participat la Trans Germany anul acesta şi Gyurka Zsuzsu împreună cu Gustav Robert au participat la Brasil Ride tot anul acesta. Toate au fost maratoane extreme desfăşurate de-a lungul mai multor etape şi sute de kilometri.

Africa de Sud este însă mult mai departe decât ţările din vestul Europei, şi doar puţin mai aproape faţă de America de Sud. Şansele să vedem o echipă românească la „Neîmblânzitul” maraton din Africa de Sud sunt mici, dar nu se ştie niciodată.
Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Dan Mazilu
Membru din: 12 septembrie 2012

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads