Aaron Gwin la Specialized - telenovelele din World Cup continuă!

Aaron Gwin la Specialized - telenovelele din World Cup continuă!

Autor: Maximilian Munteanu | 8 ianuarie 2013

Zvonistica a biruit din nou! Nici nu ne-am dezmeticit bine de la ultima mutare cu Sam Hill la CRC/Nukeproof, că am fost luaţi val-vârtej de uraganul veştii că Aaron Gwin a semnat pentru Specialized, care deja ţine prim-planul majorităţii site-urilor de profil.

Pentru cei ce au deschis mai târziu televizoarele, Aaron Gwin a apărut aproape din nimic acum câţiva ani, având un background de motocross pe care nu-l mai putea susţine financiar, s-a dat pe o bicicletă de împrumut cu care a impresionat repede, a intrat întâi în programul naţional apoi cel de World Cup al Yeti, a bifa nişte rezultate nesperate la Mont Sainte Anne şi a ajuns la Trek World Racing, unde şi-a dominat concurenţa timp de două sezoane, devenind noul reper al unei scene care tocmai trecuse peste impactul lui Sam Hill. A luat Cupa Mondială la general în 2011 şi 2012, e primul om din istorie care a câştigat cinci curse într-un sezon, primul american învingător la general şi totodată cel mai de succes racer american din toate timpurile, mai sus decât John Tomac sau Shaun Palmer.

Aaron Gwin la Specialized - telenovelele din World Cup continuă!
Finala de la Leogang, o cursă de uitat pentru Gwin şi un posibil început al discordiei. foto: Mx pentru DirtBike.ro


Bun, deci Gwin se va da pentru Specialized şi declaraţiile pozitiviste curg:

"Sunt foarte nerăbdător să încep acest nou capitol al carierei mele cu Specialized. Personalul de la Specialized m-a primit cu braţele deschise şi sunt impresionat de gradul de susţinere pe care mi l-au arătat deja. Aceasta este echipa mea de vis şi nu le pot mulţumi sufieicnt pentru această oportunitate. Să vină 2013!" - Aaron Gwin

"Combinaţia dintre Aarow Gwin şi marca Specialized ţine de un scenariu american care trebuia pur şi simplu dintotdeauna. Aaron nu doar că va aduce echipei un element nou, dar va fi uimitor să vezi acest trio abordând traseele împreună. De abia aşteptăm să începem să materializăm această nouă ocazie şi privim cu optimism sezonul pe care-l avem înainte. - Sean Heimdal, Team Manager

"Sunt încântat că voi avea un nou coechipier anul acesta. Vom reluat lucrurile de la bun început şi voi putea să învăţ o grămadă de lucruri de la Aaron. Sezonul (N.R. de World Cup) începe târziu anul acesta, deci vom avea suficient timp să ne cunoaştem şi să testăm bicicleta. De abia aştept să lucrăm împreună şi să dăm ture!" - Troy Brosnan

"Suntem foarte bucuroşi să-l avem pe Aaron în echipă. E foarte interesat de dezvoltarea de produse, de susţinerea altor programe, de dezvoltarea juniorilor şi la fel şi noi. Privim cu încredere înspre un viitor plin de succes împreună." - Geoff Rogers, Specialized Sports Marketing

În caz că nu eraţi la curent asta, Pinkbike a pus la cale şi un sistem de votare prin care userii erau întrebaţi pe cine vor la Specialized anul acesta. Frumoasă minge ridicată la fileu!



Bine-bine, toate bune şi frumoase, cel puţin în aparenţă. Dar se ridică nişte semne de întrebare. Cea mai banală întebare e cum se vor pupa sponsorii personali ai lui Gwin şi ai lui Brosnan, Red Bull şi Monster, în aceeaşi echipă? Vor putea coabita (sic)? Troy era rider Monster doar prin afilierea cu Sam? Ce sponsori va lua cu el Gwin? Bagatele. Mai important, suntem siguri că Troy spera să fie vioara întâi şi probabil visa că locul lăsat liber de Sam era pentru el. Până la urmă, dincolo de tristele-i accidentări care ne-au făcut mai săraci cu un rider, a demonstrat ce era de demonstrat mai repede decât ar fi sperat oricine, câştigând Mondialele de Juniori de la Champery detaşat, cu un timp care l-ar fi pus pe locul 2 la seniori după senzaţia Danny Hart. Atfel spus, Specialized are mai puţină încredere în Troy decât ne-am fi închipuit mulţi dintre cei care urmărim circul Cupei Mondiale şi marca din Morgan Hill, California şi-a dorit cât mai repede un rider care să câştige pe mult lăudatul Demo, care deşi este o alegere logică pentru mulţi rideri din întreaga lume, nu prea a cunoscut laurii la vârf. Cât de repede? Cât de nerăbdători au fost Specialized să-l aducă pe Gwin? Păi cam atât de repede încât s-au călcat în picioare contracte deja semnate, gentlemen's agreement-uri ştiute şi se crează un nou precedent. Spuneam asta fiindcă deodată cu ştirea cum că Gwin e pe Specialized ne-a parvenit şi un e-mail de la 23 Degrees, agenţia care reprezintă sportivi de top din World Cup şi care deţine Trek World Racing, unde director de echipă şi proprietar este Martin Whiteley, omul care a pus bazele Cupei Mondiale în anii '90 şi lejer cel mai influent personaj al scenei. Iar ce e scris acolo nu e frumos deloc:


DECLARAŢIE DESPRE AARON GWIN

7.1.2013

Ultimele săptămâni au fost foarte dificile pentru compania noastră ca proprietari ai echipei Trek World Racing. Deşi pe 9 August 2012 Aaron Gwin a semnat o Scrisoare De Intenţie care din punct de vedere juridic în afilia echipei noastre pentru următoarele trei sezoane, agentul lui a scris echipei un e-mail la mijlocul lui decembrie în care declara că el se decisese să concureze pentru altă marcă de biciclete. Domnul Gwin a confirmat înţelegerea cu echipa noastră în declaraţii publice, iar el şi agentul său au confirmat în repetate rânduri existenţa acestei înţelegeri şi respectarea ei în corespondenţa cu noi. Totuşi, la săptămâni distanţă de momentul în care echipa era obligată să trimită lista oficială cu membri către UCI, domnul Gwin a informat echipa că părăseşte TWR, desconsiderând obligaţiile sale contractuale.

Echipa s-a manifestat în mai multe ocazii în decembrie, încercând să remedieze orice l-ar fi preocupat pe domnul Gwin, dar aceste strădanii au fost ignorate până când echipa a primit o scrisoare de la avocaţii săi, pe 27 decembrie, în care el declara că nu se va da pentru echipa noastră. În interesul echipei şi a sponsorilor noştri, ne menţinem deschise şi active toate opţiunile la acest moment, inclusiv acţiunea în instanţă, şi rămânem complet surprinşi de atitudinea neprofesională a domnului Gwin. Directorul echipei, Martin Whiteley, declară: "Nu ne-a fost uşor în ultima vreme. Privind imaginea în ansamblul ei însă, găsesc ca pozitiv faptul că programul Trek World Racing va continua indiferent de cum se va rezolva această dispută, deoarece un singur rider nu poate fi mai important decât întreaga echipă. Fiecare rider care a fost membru al echipei noastre a petrecut cei mai buni ai carierei sale cu noi şi vom continua să promovăm riderii talentaţi. Echipa noastră este recunoscută pentru că a ajutat să câştige rideri care în trecut nu câştigaseră, inclusiv Aaron Gwin. Intenţia noastră este să continuăm acest tip de activitate cu noi talente. Aş dori să subliniez personal susţinerea completă şi loialitatea oferite nouă de către sponsorul nostru principal Trek Bikes, care au fost neclintiţi în angajamentul lor de când această ştire a devenit cunoscută. În interesul fanilor noştri, sperăm ca această situaţie va fi rezolvată cât mai rapid cu putinţă"


Aaron Gwin la Specialized - telenovelele din World Cup continuă!
Vremuri mai bune şi pokerface (?): Rachel Atherton, Martin Whiteley şi Aaron Gwin la Leogang. foto: Mx pentru DirtBike.ro


Situaţia nu e câtuşi de puţin roză, iar acesta este doar începutul. Putem doar specula ce l-ar fi putut nemulţumi sau cum ar fi putut el fi atras la Specialized, dar e clar că nu putem neglija abilitatea managerului Sam Heimdal, iar frustrarea lui legată de plecarea lui Hill se putea citi printre rânduri într-un interviu publicat acum câteva zile. De asemenea, ne putem aminti de problemele avute de Aaron Gwin cu frânele la Leogang, situaţie încă învăluită în mister, dar şi de atitudinea sa relaxată, care acum pare ca o mână de poker jucată bine. Contractele sunt însă contracte şi nu e de joacă, mai ales când ai în discuţie patru jucători majori: Trek, Specialized, cea mai titrată entitate din sportul gravitaţional (23 Degrees cu TWR şi Martin Whiteley) şi desigur Aaron Gwin, între timp o emblemă americană. Gradul de simpatie ce-l însoţea pe Gwin se va diminua clar şi putem face o paralelă între gestul său, aşa cum apare el acum, şi pe cel al superstarului din baschet LeBron James, care a decis să facă un show televizat acum doi ani din plecarea lui de la Cleveland la Miami. Se pare că apetenţa pentru scandal este în sângele americanilor.

Imaginea venită de la Team Rumours acum ceva timp ilustrează perfect situaţia:

Aaron Gwin la Specialized - telenovelele din World Cup continuă!


Mai putem specula un singur lucru şi cu ăsta am încheiat: că Trek World Racing are nevoie rapid de un rider pentru a umple golul lăsat de Gwin. O alegere logică este Brook McDonald, deja sub umbrela 23 Degrees ca rider, dar mai are nevoie de un partener. Cin' să fie, cin' să fie?

Mx

Surse: Seb Kemp pentru Bike Mag, 23 Degrees, Dirt Mag, Team Rumours, MTBR.com
Raporteaza

30 Comentarii

Maximilian Munteanu
9 ianuarie 2013 la 03:58
Ede, nu mi-o lua în nume de rău, te rog! Bogdan, recorduri mai sunt multe de bătut, dacă e până acolo. Campionatul Mondial mai aşteaptă cel puţin un an. Paralela cu fotbalul e forţată. Riderii în primul rând generează imagine care se răsfrânge asupra unui spectru mai larg de vânzări, în mare prestigiul care va învălui şi bicicletele ălea de 2000 RON care contează de fapt şi care indirect şi finanţează demersul şi care, fie vorba între noi, sunt mult mai probate şi testate decât orice bike de DH din orice vreme. Bicicletele de DH reprezintă 1\% din piaţă dacă suntem generoşi. Pistol cu apă. O paralelă mai corectă ar fi Moto GP sau Formula 1. Oricum, situaţia nu se încheie aici. Să vedem!
0
0
Maximilian Munteanu
9 ianuarie 2013 la 04:17
Aşa au fost şi în 2005 la SB Dirt Jam şi şi alte dăţi. Chiar povesteam în seara asta cu cineva de anarhiile post eveniment de la Leogang. Şi de la Schladming, şi de la Livigno, şi de la... O, mai dă-o-n doamne iartă-mă, că nu ar vrea nimeni să ştie ce e acolo! Nici un kid, nici un fanboy. Mai bine ignoranţă şi o aură angelică! :D
1 Cristian Fanatan
0
Ede Jakob
9 ianuarie 2013 la 13:57
Maxi, poate ca nu ai inteles bine, eu nu am luat in nume de rau!Deloc! :) Acuma am citit ceva interesant pe pinkbike, ceva ce e foarte simplu si destul de adevarat. Mai ales ultimele doua propozitii sunt cele mai importante. Citat din articolul "Karma vs Drama" publicat de Matt Wragg: "Gwin clearly saw a job he wanted more than the one he was being offered. Whether it was a financial, technical or moral decision, we may never know, but how many of us would truly walk away from a better job? It's his employer he left, not his family. If Specialized needed a lead rider and felt Gwin was the best possible ambassador for their products, why not take an opportunity to sign him? There's also an argument that Trek World Racing were foolish to tout his position on the team as solid before pen had touched paper. None of it matters at the end of the day, Trek will find someone else to lead their team this year, Gwin will ride a different bicycle and we will all continue to focus on the cursory instead of the meaningful. Why does the drama always take centre stage?"
0
0
Maximilian Munteanu
9 ianuarie 2013 la 15:19
Da, e un articol de opinie foarte bun. Diametral opus faţă de manelia cu Brosnan şi Gwin purtându-se ca nişte copii de 8 ani.
0
0
Silviu Gheorghiu
10 ianuarie 2013 la 11:21 (editat)
Aaron Gwin says, “I did not breach any contract”

I'm writing this public note to hopefully shed a little light on what's actually going on with my move to Specialized.

Reports that I broke my contract with 23 Degrees/Trek World Racing are false.  My contract expired.  The one-page letter of intent I signed said there would be a “full length contract” with “precise terms” coming in the future.  The 16-page contract that showed up in late November was not signed by me because it was not the deal we had made. I have moved on to a team that gave me the contract I wanted, and these are the facts.

The press reports are inaccurate, unfair, and one-sided. Because 23 Degrees has hired lawyers and threatened to sue me, my lawyers have told me not to say anything for now.

While riding for Trek, I lived up to my contract and gave them my 100\% effort and full commitment.  I intend on doing the same for Specialized.

As for now, I want to let my fans know that my offseason training has been going great. I love my new bikes and I'm more excited to race this year than I ever have been. Big thanks to the Specialized family for such an amazing opportunity and support.

I hope everyone understands that I cannot talk any further about this at this time, but I felt like I needed to clear the air a bit, without getting too much into the legal stuff.

Thanks to all the fans who have stood behind me.

Via http://aarongwin.hookit.com/
0
0

Scrie un comentariu

Maximilian Munteanu
Membru din: 21 octombrie 2006

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads