MacAskill vizitează… velodromul?

Nici nu putem concepe cât de diferite sunt cele două discipline - street trials şi velodromul. Şi, cu toate acestea, două personalităţi ale ciclismului mondial s-au întâlnit în Glasgow pentru a filma un clip care urmează a sprijini desfăşurarea evenimentului XX Commonwealth Games din 2014.

Danny MacAskill, vedeta clipurilor de trial de pe YouTube, şi Sir Chris Hoy, de şase ori Campion Olimpic, s-au întâlnit săptămâna trecută pentru a inaugura velodromul din Glasgow care poartă chiar numele lui Sir Chris.

Danny incercand sa para convins de ceea ce urmeaza sa faca


Cu toate că nu ne plictisim niciodată să ne uitam la tricurile executate de Danny, cu toţii ne-am obişnuit să-l vedem pe bicicleta sa portocalie de trial Inspired purtând casca de bmx POC. Totuşi, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de desfăşurarea concursurilor din 2014, Danny a schimbat hainele sale cu o pereche de lycra mulată la care a adăugat o cască aerodinamică. Toate acestea pentru a face câteva ture pe velodromul din Glasgow sub îndrumarea maestrului însuşi, Sir Chris.

Prima tura pe velodrom a iesit destul de bine


Evident Danny nu a pus niciodată piciorul, sau mai bine spus roata, într-un astfel de loc aşa că trecerea de la bicicleta sa mică de trial cu anvelope groase la o bicicletă mare şi cu roţi ultra subţiri nu a fost chiar uşor de făcut. „Pentru a da ture pe velodrom ai nevoie de pistoane în loc de picioare” spune Danny. Comparându-i vizual pe cei doi, era clar ca Danny trebuia să se chinuie serios pentru a obţine un timp bun. Dar, pentru ca Danny este el însuşi un atlet, a acceptat provocarea. Totuşi, fanii săi nu trebuie să dispere pentru că Danny nu are de gând să îşi schimbe cariera în curând.

Înainte de tura inaugurală, Danny i-a oferit lui Sir Chris o mică demonstraţie pentru a-i arăta ce înseamnă cu adevărat street trials-ul. Sir Chris Hoy, una din personalităţile emblematice ale lumii sportive din Regatului Unit, a fost uimit de ce poate face Danny. „A fost incredibil să îl pot urmări şi să văd cum poate transforma orice obiect banal de pe stradă într-un obstacol demn de un trick incredibil. Ce face Danny nu este doar îndemânare, experienţă sau antrenament este chiar o formă de eroism.”

Sir Chris impresionat de talentul lui Danny


Este minunat să îi putem urmări pe cei doi împreună. Deşi diferiţi până la ultima fibră ei fac parte din aceeaşi mare familie de sportivi, iar acum şi-au dat mâna pentru a începe numărătoarea inversă până la startul jocurilor XX Commonwealth Games din 2014.

Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați browserul acum! ×