Forum

Subiect: Spuma activa si urmarile utilizarii ei.

#9307

Florian Faragau
Postat de Florian Faragau
Subiect deschis de la 19 martie 2019 la 06:02
Raporteaza
Deschid acest topic deoarece din propie experienta am constatat ca tot mai multa lume utilizeaza spuma activa la curatarea bicicletei ( iar unii folosesc si apa la presiune foarte mare) acestea doua in combinatie faciliteaza patrunderea mizeriei de tot felul in butucii rotilor,monobloc ,cuvetarie si sa produca pe termen mediu adevarate dezastre.
Probabil o sa se spuna ca bicicletele au protectii si ca avem grija cu presiunea ,dar nu e asa .personal am constatat asta la bicicleta pe care am folosit/o pe timpul iernii , a avut parte de numeroase degresari si gresari ( in special lant ,foi si pinioane)dar tot a ajuns rugina .
Cei care au folosit si mai folosesc spuma sa verifice mai des butucii ,monobloc ,cuvetarie , pinii de montaj ai franelor ,gatul furcii(sub inele) , asta sa nu apara probleme mai mari .
Postat de Florian Faragau la 19 martie 2019 la 06:02
0
0
Saluare! Am facut si eu la fel ca voi si am avuta parte de aceleasi surprize. Spre exemplu butucul pedalier dupa cateva luni de zile a devenit efectiv o salata ( o amestecatura) de bile si resturi ruginite. A trebuit sa schimb butucul. O mica remarca, butucul in cauza nu era capsat. Problema este ca sunt situatii cand practic numai ai incotro. De exemplu cand te intorci inamolit din cap pana in picioare, si nu stai la curte ci la bloc in aparatament, ...nu poti intra cu maldarul de pamant dupa tine... si atunci optezi pentru o astfel de spalatorie, insa folsind jetul numai orientat de sus in jos fara sa dau cu el frontal in partile laterale la butucul pedalier si la butucii de la roti. Operatia este extrem de dificila si se poate realiza daca mai ai un prieten cu tine care sa tina bicileta, altfel greu. Oricum dupa o astfel de operatiune trec la curatat si gresat butucii fara discutie. In rest curatarea regulata o fac cu un pulverizator (recipientul acela pentru pulverizat lichidul pt. curatat geamuri) in care pun un capacel de detergent lichid si cu un burete... dupa care clatesc tot cu pulverizare de doua trei ori si bicla devine ca noua. Am ai incercat si CEARA lichida care se da pe auto cu rezultate surprinzatoare. Pe langa ca vopseaua capata stralucire, dupa inamolire, mizeria se curata efectiv cu o perie... sau cu o carpa uscata. Practic mizeria se deslipeste si lasa cadrul la fel de lucios ca si cum ar fi proaspat spalat (fara sa folosec apa) Inca nu am observat efecte corozive la folosirea acestei solutii desi o folosec de mai mult de un an se zile. Exista unii care m-au avertizat ca ceara ar ataca vopseaua ... ca o fi ... ca o pati.. samd. Astept si alte pareri si solutii.
Postat de DorianTheodor DTH BIKING la 19 martie 2019 la 09:14
0
0
Eu folosesc un pet de 2l cu dopul gaurit in mai multe locuri si un pulverizator cu solutie diluata de detergent de vase. De obicei imi imi ajunge un bidon de 5l de apa pentru toata operatia (tin mereu doua in masina). Pentru lant si transmisie folosesc perie de pinioane in combinatie cu doua periute de dinti lipite peri una in fata celeilalte si Simple Green.
Postat de Marius Valeanu editat la 19 martie 2019 la 14:36
0
0
Pt lant am folosit o perie de sarma pt cosuri sobe, e cilindrica. Am dat pe uscat, rezultat profi, lantul stralucea!
Postat de Vali Preda la 19 martie 2019 la 16:30
0
0
Așa ceva a folosit cineva? Are vreun efect?

[IMG]http://i67.tinypic.com/2cps4te.jpg[/IMG]
Postat de Marius Chereja la 19 martie 2019 la 20:27
0
0
E o prostie chestia aia de curățat lanțul. Am avut-o, faci numai benzină peste tot. Am aruncat-o după prima folosire. Inutilizabilă.
Postat de Teodor Jagate la 20 martie 2019 la 11:57
0
0
Aparatul ala de curatat lantul este foarte bun, cu conditia sa fie ceva mai de firma nu orice chinezarie de 2 lei, insa nu se foloseste cu benzina in niciun caz, exista degresanti speciali cum ar fi cel de la Muc Off sau, ceva mai domestic, Simple Green. Cautati pe youtube ‘how to clean your bike in 15 minutes’. Problema cu el e ca e cam costisitoare operatia, trebuie sa schimbi lichidul la fiecare curatare, doua periute (dentare sau de unghii) puse una-n fata celeilalte si putin degresant fac treaba la fel de buna (gcn are un filmulet pe tema asta).
In alta ordine de idei, nu e OK sa-l cureti pe uscat, praful intra peste tot, inclusiv la pivoti, trebuie degresat si curatat temeinic si ulterior, dupa ce se usuca, lubrifiat.
Postat de Marius Valeanu la 20 martie 2019 la 13:33
0
0