Forum

Subiect: Polita de asigurare pt furtul bicicletei de la Grawe - o mare teapa

#5682

Valeriu Ionascu
Postat de Valeriu Ionascu
Subiect deschis de la 8 septembrie 2014 la 19:30
Raporteaza
Recent am vazut ca a aparut pe piata de la noi prima polita de asigurare pt biciclete. Bucuros nevoie mare am contactat asiguratorul pentru a semna o polita. Dupa ce am cititi conditiile de asigurare am avut 2 nelamuriri care dupa 10 mailuri schimbate cu diversi reprezentati ai asiguratorului m-au convins ca polita este o mare TEAPA. De ce? Pentru ca in conditiile generale de asigurare este scris ca orice antifurt care poate fi taiat sau smuls cu “usurinta” duce la neplata asigurarii. Asiguratorul poate spune ca orice antifurt/corp a fost taiat cu usurinta (pentru ca nu se specifica nici un parametru de calitate pt antifurt care sa determine usurinta cu care e taiat, asa cum se intampla la asigurarile din tarile calde) si deci nu mai primiti nici un ban inapoi!

"Dispozitivul antifurt trebuie să asigure cadrul, roata din spate și corpul de care este asigurată bicicleta" (Imposibil, pentru ca nici un antifurt nu va putea sa asigure si corpul de care este legat!)

"Corpul de care este asigurată bicicleta trebuie să fie solid, să nu poată fi smuls sau tăiat cu ușurință" trebuie completata cu specificatii clare legate de natura corpului astfel incat sa nu fie interpretabila usurinta cu carea cesta poate fi taiat. De exemplu bara metalica nu mai subtire de x cm, copac nu mai subtire de y cm, stalp de lemn/ beton cu proprietatatile a, b, c....

Trebuie delimitate niste criterii clare, altfel mi se poate imputa ca orice obiect de care asigur bicicleta poate fi taiat cu usurinta. Usurinta cu care e taiat sau smuls "corpul" tine doar de uneltele folosite de hot. Daca o leg de o balustrada de otel cu bare de 2cm grosime, aceasta poate fi taiata cu usurinta in 2 minute cu cu bomfaier. Si daca o leg de o bara de otel de 5 cm, aceasta poate fi taiata cu usurinta in mai putin de 1 minut cu un polizor unghiular (mai nou, portabil cu baterii Li-ion. Chiar daca o leg de un stap de beton armat de 30 cm diametru si acesta poate fi smuls cu usurinta daca hotul are un buldozer...

Am cerut lamuriri, reformularea sau inlaturarea frazelor astea,am ajuns pana la director de vanzari, dar m-am lovit doar de habarnism si incompetenta crasa. Se pare ca asiguratorul si-a asigurat o portita de a nu plati despagubirea indiferent de scenariul prin care este furata!
Postat de Valeriu Ionascu editat la 10 septembrie 2014 la 11:27
0
0
Tipic pentru firmele de asigurari...
Postat de Cosmin Alex la 8 septembrie 2014 la 20:25
0
0
Mai mult, însăşi dispariţia bicicletei, eventual şi prezenţa unor resturi din antifurt, va funcţiona ca un argument în favoarea asiguratorului: "Dovada uşurinţei cu care a fost tăiat antifurtul este chiar tăierea antifurtului!"
Postat de . Bibi la 8 septembrie 2014 la 20:30
0
0
Dacă tot ai dialogat îndelung cu respectivii şi tot ai ajuns până la nush ce director habarnist, poate merita întrebat şi cum stă treaba în situaţia în care se fură bicicleta dintr-un garaj. Sau magazie. Sau balcon. Sau curte. Practic din orice loc privat, proprietatea posesorului bicicletei sau nu, loc unde, în mod normal, nu legi bicicleta cu niciun antifurt pt că e la tine în bătătură, într-o lume normală la cap asta ar însemna pătrundere prin efracţie şi furt din avutul privat. Poliţa de asigurare cuprinde o astfel de posibilitate, să fie despagubit proprietarul dacă i s-a furat scula din garaj?
Postat de Vladone Nasta la 8 septembrie 2014 la 20:33
0
0
@ Vladone - polita are conditii de asa natura incat de ORIUNDE ti se fura bicicleta, cand soseste "expertul" de la asigurator ca sa investigheze acesta poate trece in procesul de constatare ca s-a taiat cu usurinta corpul/antifurtul si prin urmare asiguratorul nu mai plateste nimic. Tu nu ai cum sa contesti "usurinta" cu care a fost sustrasa asa ca ai dat bani pe polita degeaba!
Postat de Valeriu Ionascu editat la 9 septembrie 2014 la 08:27
0
0
Pai daca nu dovedesti inseamna ca nu te incadrezi la despagubire.
Postat de Gabi Berceanu la 9 septembrie 2014 la 13:29
0
0
Presupun ca va trebui sa vedem primul nefericit despagubit in conditii decente de o oarecare firma de asigurari ca sa putem lua cat de cat in serios o.asemenea polita.Pana atunci evident este o inselatorie cu acte in regula.Buna intrebarea cu furatul din casa, curte, balcon, boxa, garaj....etc. Ma intreb daca si acolo se pune problema in acelasi mod superficial.......Off topic, sunt multe firme de asigurari care nu despagubesc nici pe auto cum ar fi normal, vine "expertul" si zice : asta se poate indrepta, asta se poate revopsi, asta se prinde la loc......etc bullshit!!
Ma intreb atunci cat de serios pot trata problema niste habarnisti in ale bicicletelor, cand si pe polita aia problema este pusa evident in defavoarea ta.....
Postat de Florin Huiet la 9 septembrie 2014 la 13:52
0
0
Florin Huiet
vine "expertul" si zice : asta se poate indrepta, asta se poate revopsi, asta se prinde la loc...


Da, dar măcar se face pe banii asiguratorului. Tot e un câştig pt şofer.

Florin Huiet
Ma intreb atunci cat de serios pot trata problema niste habarnisti in ale bicicletelor, cand si pe polita aia problema este pusa evident in defavoarea ta.....


Treaba asta a fost făcută la modul "hai să o facem, poate prindem nişte fraieri, le luăm banii".
Normal ar fi ca asiguratorul să aibă 2-3 angajaţi specializaţi pe biciclete, care să se ocupe numai de astfel de asigurări şi constatări. Sau să fie în parteneriat cu 2-3 magazine de biciclete şi numai prin intermediul acestora să poţi încheia o poliţă de asigurare.
Ar trebui să se ia în calcul ce tipuri de antifurturi există pe piaţa din Ro, eventual asiguratorul să încheie poliţă doar dacă se foloseşte un anume tip de antifurt, verificat, testat, agreat de asigurator.
Sincer, pe mine puţin mă interesează cum stă treaba cu antifurtul. M-ar tenta o astfel de asigurare în caz de accident/tamponare cu un autovehicul. Se poate? Dar dacă merg la munte, cad şi fac scula praf primesc despăgubire?
Postat de Vladone Nasta la 9 septembrie 2014 la 14:28
0
0
Ar trebui facuta asigurare la comunitatea hotilor cu sloganul " Eu te fur, eu te despagubesc. " :))))
Postat de Cosmin Alex la 9 septembrie 2014 la 15:29
0
0
10% din valorea bicicletei pe an.
Postat de Gabi Berceanu la 9 septembrie 2014 la 18:41
0
0
Doar dacă are acte de provenienţă pentru bicicletă.....dacă nu, nu poate încheia nicio asigurare! Şi mi se pare normal.
Postat de . Bibi la 9 septembrie 2014 la 20:47
0
0
Bogdan Pos
magazinu pilot e mosionroata (sau cel putin asa se laudau).


Da, ştiu, dar ăia (şi nici alţii) nu au negociat nimic în favoarea cicliştilor. Adică, din punctul meu de vedere (după câte se pare nu numai al meu) respectivele magazine sunt 0 la capitolul rca. Ce clauze contractuale ai negociat tu, magazin, când Valeriu tocmai ce ne-a spus despre ce dezavantaje este vorba într-o singură situaţie. Şi probabil nu e singura. Adică ce caută acolo cuvântul "antifurt", când tu, magazin, oricare ai fi el, şti că absolut orice antifurt se taie? La fel cum orice maşină se poate fura. Dar pt maşină furată beneficiezi de despăgubire casco. Ce ai negociat tu, magazin, în situaţia bicicletelor furate din magazii, subsoluri etc., când acum câteva luni patronul de la BikeXCS povestea cum din curtea de alături s-au furat nişte biciclete, noaptea, din magazie încuiată?
Hai să fim serioşi, să pedalăm şi să o lăsăm moartă...
Postat de Vladone Nasta la 9 septembrie 2014 la 20:51
0
0