Forum

Subiect: Minipompe portabile la bicicleta si casti MTB

#11780

Florin Vasiliu
Postat de Florin Vasiliu
Subiect deschis de la 18 iulie 2023 la 10:59
Raporteaza
Salut!
Eu am o minipompa Zefal din carbon, portabila, la bicicleta si introduce un volum foarte mic de aer. Cand plec de acasa merg o portiune pe asfalt cu presiune 1,5bar pe fata si 2,5bar pe spate. Cand ajung la offroad dezumflu la 0,7 respectiv la 1,4. Apoi cand ajung iar la asfalt trebuie sa pompez de 1000 de ori pe ambele cauciucuri ca sa ajung la presiuni mai mari si sa ma intorc mai usor acasa. In nici un caz nu ajung la presiunile cu care am plecat de acasa.

https://click4sport.ro/pompa-zefal-z-light-carbon-zef8410

Vroiam sa stiu daca aveti minipompe care pompeaza volume mai mari de aer astfel incat sa nu se piarda o jumatate de ora sa aduci cauciucurile la o presiune la care sa rulezi usor pe asfalt. La intoarcere nu am numai distante mari, dar si portiuni destul de abrupte de urcat.
M-am informat ca pompa asta ar fi printre cele mai bune minipompe de volum mare. Introduce aer si la impingerea si la tragerea pompei.

https://www.topeak.com/us/en/product/1082-MOUNTAIN-DA
Nu as cumpara versiunea cu manometru. Este mai lunga, mai grea si am un manometru digital mai precis.
Daca stiti practic de astfel de pompa, daca o aveti in dotare va rog sa-mi raspundeti daca merita. Am obiceiul sa cumpar cate ceva, apoi fac colectii de piese si accesorii in ideea ca daca cumpar un al doilea produs cu aceeasi destinatie este mai bun.
Pompa de la Zefal are si o greutate extrem de mica si daca pompa de la Topeak nu are volum semnificativ mai mai mare nu merita inlocuireal.

La fel casca MTB.
Am o casca de la Decathlon Rockrider. Tehnologie in-mold, dar distanta pana la ureche este mica si intra rama de la ochelari, cea care se aseaza deasupra urechii sub casca si ma apasa. Iarna este mult mai rau pt. Ca port caciula si cagula.
Merita inlocuita cu o casca Met Veleno, care este produsa de un Brand? Bine acum depinde si de configuratia capului. La un prieten o casca Met Renegate, de sosea, are o distanta semnificativa pana la ureche. Eu o pot incerca
Postat de Florin Vasiliu editat la 18 iulie 2023 la 11:08
0
0
De plictiseala comentez desi stiu cat sens are ...

Mergi fara rucsac sau de ce vrei mini pompa ... e asa importanta lungimea ?

Offroadu e asa serios incat trebuie dezumflate rotile sau e mai mult moft ?

Cred ca intelegi unde bat, nu mai dezumfla rotile si ai rezolvat problema.
Fiindca sincer ma indoiesc ca rupi radacinile si jumpurile.
Postat de Calin Neagu editat la 18 iulie 2023 la 12:46
0
0
Eu am ales sa cumpar un compresor auto portabil la 150 lei, mi sa parut cea mai buna alegere, se opreste la presiunea setata, bateria tine suficient de mult, merge perfect pentru bicicleta, dar nu ma interesat greutatea si volumul.

https://www.emag.ro/compresor-auto-digital-portabil-ryde-4000mah-3-150psi-ryd-ms22c/pd/D6S2QZMBM/
Postat de Alexandru M la 18 iulie 2023 la 14:15
0
0
Da. Compresorul este greu. Deja am un rucsac supraincarcat.
Calin Neagu
Nu inteleg ce vrei sa spui despre rucsac. Pompa trebuie tinuta in rucsac? Se mai intampla sa merg fara rucsac, daca merg in localitatea mea. Dar nu prea am mai mers in ultimul timp “loco”. Daca nu dezumflu rotile ma zdruncina groaznic. Plus ca derapez foarte periculos pe pamant uscat sau bolovanos. Ce am facut pana acum. Dupa ce am terminat cu offroad-ul nu le-am mai umflat. Eu am si cauciucuri “de iarna”. Adica mai ieftine, cu care merg pe asfalt, sa nu le tocesc pe cele tubless, care sunt mai scumpe. Normal ca m-am complicat. Primele cauciucuri au fost o marca Decathlon si s-au tocat rapid. Am crezut ca si Maxxis tubless vor pati la fel. Dar nici cele de “iarna” Hutchinson ( cu camera si sarme) nu vor sa se toace. Nu voi mai cumpara altele pentru sezonul noroios pe viitor, DUPA CE SE VOR UZA. Voi folosi numai tubless.
SI ATUNCI VOI PUTEA MERGE PE ASFALT MAI DEZUMFLATE? ASA AM CITIT.
ADICA VOI CUMPARA O POMPA CARE UMFLA MAI RAPID VOLUMELE MARI DE CAUCIUCURI DEGEABA?

Vlad
Referitor la pantofii dedicati. Vreau sa fac ture mai lungi cu pantofi de alegat (astia sunt vara buni pe bicla-foarte respirabili) si de trekking, DAR SA URMARESC SA APAS PEDALA CU METATARSIENELE. CRED CA APAS CU FALANGELE DEGETELOR SI DE ACEEA IMI AMORTESC. SUNT DESTUL DE SCUMPI, TOTUSI, PANTOFII DEDICATI.
Postat de Florin Vasiliu editat la 18 iulie 2023 la 22:18
0
0
Astia sunt din piele. Treaba este ca talpa nu este atat de aderenta la pedale.
Am unii de 7-8 ani. Sunt intregi si functionali.
Ceva mai ieftin.
https://sportano.ro/p/202505/cizme-de-trekking-pentru-barba-i-grisport-kaki-10268d2g?utm_source=google&utm_medium=free_clicks&gclid=Cj0KCQjw8NilBhDOARIsAHzpbLDp3MkJAJDDPNilbnRQ3l81ZBiq9OEvs29HIUh-Jtxk587lYuz4EvkaAoCOEALw_wcB
Postat de Florin Vasiliu la 18 iulie 2023 la 23:13
0
0
Ei. Cand treci pe sub crengi te apleci, te cocosezi si lasi privirea in pamant. Margi ca berbecul. Are un rost cozorocul.
Postat de Florin Vasiliu la 18 iulie 2023 la 23:17
0
0
Ca veni vorba, o pompa de mana (normal, spre mică, usoara, gen cele din Deathlon la 12 lei) cu indicator pt presiune, puteti recomanda?
Postat de Bogdan B. la 19 iulie 2023 la 16:18
0
0
Bogdan
As merge pe un brand. Cand cumperi ceva ieftin urmeaza sa mai cumperi din nou acel produs. Adica sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine.
Dac cumperi pt. MTB
https://www.topeak.com/us/en/product/1143-MOUNTAIN-DA-G
Daca cumperi pt. Cursiera unde ai nevoie de presiune mare si volum mic
https://www.topeak.com/us/en/product/1142-ROADIE-DA-G
Daca vrei ceva extrem de usor si sa dai cateva sute de pompe ti-o vand pe a mea Zefal Carbon :)
Vlad prefera cu furtun. Dar exista riscul sa crape furtunul pe undeva.
Postat de Florin Vasiliu editat la 19 iulie 2023 la 22:17
0
0
Da! Arata bine Topeak-ul ala! Sper sa indice si corect. Pt MTB voi folosi. Am si pompa de shock, dar nici nu m-am apucat sa umflu rotile cu ea, pt ca stiam ca o sa dureze o vesnicie. Urma sa fac testul umfland rotile cu pompa normala, si apoi sa reglez presiunea din pompa de shock, dar ceva imi spune ca ideea nu-i tocmai grozava:)
Postat de Bogdan B. la 20 iulie 2023 la 06:59
0
0
Vlad. M-ai pus pe ganduri cu pompa Topeak Racerocket MT. Nu prea inteleg daca cele din Romania sunt exact ca cea de pe site-ul oficial sau sunt modele mai vechi. Nu au acelasi cod Topeak.
Pe Bikeinn au o culoare mai ciudata. Dar la un pret ceva mai mic
https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/topeak-racerocket-mt-mini-pump/138093598/p?queryID=f56945b9b7682919a152c513090ce2ba&buscador_search

Ei, pompa asta trimite aer numai cand impingi, nu si la cursa de retragere? Nu este duala? Mai trebuie sa si desurubezi furtunul, poate mai si crapa.

Dar daca nu stau 1/2 ore si sa transpir ca cu Zefal din carbon ar fi in regula. Deci eu trebuie sa aduc cauciucul fata de la 0,7bar la 1,5 si cel spate de la 1,5 la 2,5.
Deci la Zefal bag vreo 1000 pompe per total roti.
La asta cu furtun cum ar fi?

https://www.topeak.com/us/en/product/379-RACEROCKET-MT
66cmcubi pe o impingere
Eu as cumpara-o pe asta. Este mai lunga cu 2cm, dar este duala si are si cubaj mai mare. Eu trebuie sa o folosesc des. Merg pe asfalt pana la offroad, apoi, iar pe asfalt si atunci trebuie sa o folosesc.

Bogdan
Cand ajung si dezumflu folosesc un manometru digital care are un buton pe care daca apesi iese aer din cauciuc (camera- ce ai) si iti arata in timp real la ce presiune ajunge, fara a mai scoate manometrul, resetat, etc.
Pompa cu manometru este ditamai baragladina. Nu stiu daca are buton de dezumflat. Plus ca arata presiuni aiurea.
Cel digital il poti folosi si la autoturism. Capul se roteste.
Eu incerc sa iti vand un manometru digital ( am doua) nou. SKS Aircheker. 110lei. Vreau sa te insel ):
Postat de Florin Vasiliu editat la 20 iulie 2023 la 15:34
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.