Forum

Subiect: neintelegere cu pedale si angrenaj

#11268

Mircea Laszlo
Postat de Mircea Laszlo
Subiect deschis de la 4 ianuarie 2022 la 09:08
Raporteaza
Hello!

Recent am initiat discutii cu Dl Dan Pricop, membru activ si longeviv al DB, deci nu imi puneam probleme prea mari asupra onestitatii acestuia.
In acest caz insa se pare ca angrenajul XTR ce il are postat la anunturi are pedalele montate si dupa cateva incercari de a mi-l vinde cu tot cu bb si pedale, cand i-am cerut sa imi spuna scurt si la obiect daca poate sau nu scoate pedalele, a zis ca renunta :)
Atrag astfel atentia asupra acelui angrenaj. nu neaparat asupra dl. Pricop...cu rugamintea spre acesta (daca cumva vede acest topic) sa editeze anuntul cu toate informatiile pe care le stie si sa nu se mai ascunda ( strict legat de acel xtr ) dupa fraza " nu ofer garantie & nu accept returnare "...sunt niste pedale, te pui si le scoti, dureaza 5 minute...si daca constati ca nu le poti scoate, scrii la anunt acest lucru.
Are 57 ani totusi...nu 3 ani si 7 luni!
in locul lui as edita anuntul ala daca tot am ajuns in acest punct, ori as scoate pedalele alea blestemate ca sa imi dovedesc onestitatea.
desi ambele operatiuni ar dura 2-3 minute ( ori editarea corecta a anuntului ori incercarea de a desface pedalele ), dansul este atat de ocupat incat nu merita efortul :)


*I-am lasat recenzii la profil si le sterge in mod constant, deci cu toate ca a luat la cunostinta, lipsa de reactie este tot o reactie in sine.
Postat de Mircea Laszlo la 4 ianuarie 2022 la 09:08
0
0
mircea laszlo
Ma retrag :)…
Cele bune!


Ma amuza inversunarea cu care scrii aici , ca si cum ai fi fost pagubit. E totusi laudabil ca vrei sa atragi atentia asupra unui produs cu potentiale probleme.
INSA, din moment ce nu cunoastem toata conversatia, doar partea ta, putem presupune ca esti suparat pentru ca nu a vrut sa-ti vanda produsul la pretul oferit de tine , stiind totusi ca e posibil sa fie ceva problema cu el. Nu esti primul de pe forum care deschide subiect exact din acest motiv. Nu sunt avocatul lui , n-am interactionat cu el nicicodata, doar tratez obiectiv problema.
Cel mai mult ma uimeste, dupa ce am citit anuntul, dorinta ta de a initia un dialog cu persoana care vinde acel produs si implicit nevoia arzatoare de a-l achizitiona .
Daca as fi fost eu in cautarea unui angrenaj, as fi zis "Pa si la revedere" dupa ce am deschis anuntul , chiar nu inteleg ce te poate atrage la acel produs; iti doresti chiar asa de tare un produs XTR abuzat ? Ai multe alternative mai bune
Spor in toate !
Postat de Adrian Damian la 4 ianuarie 2022 la 11:38
0
0
Amuzant sau nu, inversunat sau ne, nu conteaza.
Conteaza ca am vrut sa cumpar unn produs si datorita tertipurilor folosite pe parcursul discutiei, am cam ajunsla concluzia ca nu se pot scoate pedalele din acel angrenaj. Asa ca am dorit sa atrag atentia asupra acelui produs.

Pe de alta parte se compara demontarea unor pedale cu demontarea unei biciclete pentru a vinde cadrul :))) deci nu e o comparatie prea fidela a situatie mele :)))), nu?
Legat de observatia cu pretul oferit de mine...da, esti pe aproape Adrian
Din moment ce mi -a scris ca " nu m-am chinuit prea mult sa scot pedalele" am hotarat ca daca imi asum acest risc, ofer 300 lei.
Apoi ca vrea 400...apoi i-am zis ca cu pedalele pe el nu ma intereseaza la 400...apoi l-am rugat sa imi spuna clar daca poate scoate pedalele si care este suma cu pedale scoase, si daca nu sa spuna clar si gata...si in acest punct a zis ca else retrage :)

Mnah!!...spune tu ce sa inteleg eu?
Ca ii era greu sa incerce sa scoata pedalele alea si dupa ce le-a scos sa zica ' uite bai putulica, am scos pedalele, asta e pretul!" :)
Ca practic asta ii solicitam :)
sau ca omul stie clar despre ce e vb cu acele pedale...

Deci cum ziceam in postare, admitca nu omul e pb in acest caz ci acel angrenaj ridica niste semne de intrebare.

Daca cineva vede topicul meu si scapa de niscaiva neplaceri, eu mi-am facut treaba :)
Daca nu, accept judecata altora cum ca eu sunt un frustrat ca nu a vrut Dl Pricop sa mi-l dea de pomana :)))

Cele bune!
Postat de Mircea Laszlo la 5 ianuarie 2022 la 07:32
0
0
Gelu, de ce citesti printre randuri?...ca mai apoi sa ma judeci si sa iti exprimi un punct de vedere asa ferm ? :)
Omul vinde un angrenaj cu foiae, bb, si pedale :) la 500 lei.
Eu i-am scris ca nu vreau decat angrenajul...la 350 lei ( oferisem 350 :) m am si uitat cat de generos am fost :)))) )
Daca admitem ca orice piese costa o anumita suma de bani, atunci trebuie si sa admitem ca eliminarea acelor piese din schema negocierii, scade suma.
Asa ca 350 lei nu cred ca e tocmai o propunere de pret nesimtita.

Uite conversatia si de unde am dedus ca ceva nu e bine si am considerat ca ar fi bn sa atrag atentia asupra angrenajului discordie :)


Buna!
Ofer 350 daca scoateti pedalele si imi faceti foto detaliate apoi la filete ca sa ma asigur de functionalitatea acestora.

dan pricop 28 decembrie 2021 la 13:02dan pricop
- 350 fara monobloc [cred ca e xt, nu xtr!] / daca desfac pedalele si totul e ok [+ daca monoblocul e xtr], ma intorc la 500 lei !

mircea laszlo 28 decembrie 2021 la 17:42mircea laszlo
Nu am inteles prea bine…
Daca scoateti pedalele, il dati fara ele si fara bb la 350 sau nu?

dan pricop 29 decembrie 2021 la 15:39dan pricop
nu scot pedalele ! 350 fara bb ! la telefon !

mircea laszlo 29 decembrie 2021 la 20:10mircea laszlo
Dl Dan Pricop, atat ne invartim in jurul cozii ca deja devine deranjanta atitudinea.
Spuneti domnule clar si raspicat daca puteti scoate pedalele sau nu.
Daca nu puteti, e un angrenaj cu defect.
Prezentati-l ca atare.
Eu il vreau fara pedale si cu filetele functionale!
Ca daca il iau ca sa il tai cu flexul si sa il pun in vitrina, atunci suma pe care o ofer e una derizorie.
Deci daca stiti ca nu ati putut scoate pedalele in urma eforturilor dvs, spuneti asa si am incheiat discutia si mergem mai departe.

Multumesc!

dan pricop 29 decembrie 2021 la 23:33dan pricop
am renuntat ! numai bine !


Asta e o partea finala din discutie :)
Postat de Mircea Laszlo la 5 ianuarie 2022 la 07:47
0
0
Gelu, cred ca poti intelege ce s-a dedus din context :)
Nu am zis ca e defect, am zis ca daca nu poate scoate pedalele atunci sa il prezinte ca defect, pt ca asa ar si fi :))))
Si din moment ce a zis ca renunta la toata afacerea, pot trage doua concluzii : ori e defect, ori e deosebit de comod, nu e dispus nici doua pedale sa desfaca de pe un angrenaj pt un eventual client.
In ambele cazuri acest tip de comportament spune ceva despre acel cineva!
Aici nu vb neaparat de om..

In plus, inainte de a face acest post am mai citit prin forum si ghici surpriza? :)
Pare ca domnul cu pricina a mai fost implicat in discutii dinastea "tehnice" si a venit cu tot felul de argumente, argumente pe care pagubitii si unii din moderatori le-au gasit cam puerile la vremea respectiva, ceea ce automat m-a pus si mai tare pe ganduri si am zis ca e bine ca voi sa aflati ca acel XTR e cu riscuri :) la fel cum poate fi perfect functional si daca dai cu spray tehnic si pui cheia pe pedale, cadafara:))))....dar din nou...nu se vrea face aceasta grea si istovitoare operatiune :)))))ne invartim in jurul cozii :)))

Intelegi?

Numa bine, multumesc pt interventie :)
Spor!
Postat de Mircea Laszlo la 5 ianuarie 2022 la 10:23
0
0
Țeapa cu pedalele e o clasică. La fel cum e și țeapa cu roata spate cu tot cu pinioane și cea cu BB-ul încă montat, care nu de puține ori denotă piese blocate și greu sau aproape imposibil de demontat. Aproape la fel de haios e să cumperi biciclete cu tije de șa blocate.

De-a lungul timpului, am mai cumpărat diverse lucruri de la Dan Pricop, dar de mai multe ori m-am lăsat păgubaș, fiindcă nu ne-am înțeles. Din punctul meu de vedere, multe dintre lucrurile pe care le vinde sunt destul de vechi și la suprapreț, dar este dreptul lui să facă asta. Problema apare atunci când ceva este descris incorect, când nu se precizează un defect sau o problemă. I-am mai semnalat și eu lucruri din ăstea și mi s-a spus ”ups, din greșeală”, ceea ce e cu du-te/vino.

În situația de față, nu văd de ce se hărnicește lumea de aici să judece un om pentru că a vrut să cumpere ceva. Care e problema, fraților? Să cumpere fiecare ce dorește, doar că e dreptul fiecăruia să fie informat CORECT despre ce cumpără. Despre asta vorbim aici. Nu, nu există nicăieri dreptul cuiva de a da țeapă.

Concluzia mea e următoarea: Dan Pricop nu e țepar, dar nici cel mai de bună credință user nu e. La un moment dat, culegi niște lauri după toată atitudinea asta comodă și arogantă. Pentru mine, faptul că cineva nu se ostenește să curețe niște piese demontate clar spune ceva.

Thread-ul ăsta este legitim. Dacă nu vi se pare, vă rog să argumentați!

Merci!
Mx
Postat de Maximilian Munteanu la 6 ianuarie 2022 la 13:21
0
0
Max ai descris bine situația.
Evident că Dan e comod, asta spus elegant, am zis și eu în primul thread al lui Mircea.
Dar asta NU îl face țepar, asta e greu de înțeles de Mircea.

S-au găsit unul pe celălalt, vânzător comod + cumpărător neînțelegător, combinația "perfectă"...

Mircea ori ia angrenajul cu riscurile aferente ori renunță, dar și ăsta s-a fixat pe acel angrenaj !
Cum s-a spus deja cred că Dan ar face bine sa refuze tranzacția asta... dar treaba lui.
Postat de Calin Neagu editat la 6 ianuarie 2022 la 15:12
0
0
Am avut si eu o situatie cu pedale intepenite.
Erau montate fara saiba ( unele angrenaje cer obligatoriu o saiba) numai prins in menghina si cu cheie lunga am reusit sa le dau jos.
Dar stiam sigur ca nu erau bagate invers.
Daca sunt intepenite bine se dau greu jos.
Postat de Marin Popescu la 6 ianuarie 2022 la 15:13
0
0
Se dau jos doar dacă montezi angrenajul in cadru... așa ai poziția necesară să aplici forța desfacerii pedalelor.
Altfel doar în menghină, dar ar zgâria urat brațele, de aceea vinde așa imo*

*din perspectiva că pedalele sunt montate corect.
Postat de Calin Neagu editat la 6 ianuarie 2022 la 15:21
0
0
Citez :
“N-am înțeles sensul threadului, nu-ti place piesa/situația/vânzătorul treci mai departe, nu faci thread să te plângi că un vânzător nu face cum vrei... ce sens are ?”

Calin, in acest thread am atras atentia l asupra unui angrenaj cu anumite potentiale probleme.
Daca tu nu poti face abstractie de omul care il vinde si afirmi ca nu intelegi sensul threadului, atunci eu cred ca tu esti genul de om care daca afla ca eu vand o piesa dubioasa dar nu o cumperi, treci senin mai departe, deci nu iti pasa daca vine altul in urma ta si o “mușcă” , tu esti fericit ca nu ai “mușcat-o tu.
Legat de stima pe care pare ca i-o porti Dlui Pricop si faptul ca nu a intervenit :)))), ei bine, in locul lui mancam pamantul ( asta daca a aflat de thread ) si dadeam afara pedalele alea ca sa imi dovedesc onestitatea.
Sau daca stiam ca pedalele nu se pot scoate decat prin burghiere si riscuri aferente, atunci macar re-editam anuntul.
Legat de partea cu “se pare fixat pe acel angrenaj”, iar nu suntem pe aceeasi frecvență :)
Am renuntat la el, gata, i’m done -ctrl-alt-delete :))), am gasit alt angrenaj xtr si discutia cu omul respectiv a fost extrem de organica, in cateva zile ajunge la mine angrenajul :)
Intre timp m-as bucura f f f tare daca in urma acestui topic, angrenajul devenit măr al discordiei, ar aparea pe pagina dlui Pricop postat fara pedale :), cu poze la filete functionale etc :)
Tu iti imaginezi ce bine m-as simți? :)))
As simți ca am “lătrat” cu folos, nu la stele :)
Judecand dupa ce stiu insa despre dl Pricop, slabe sanse :)
Postat de Mircea Laszlo la 6 ianuarie 2022 la 22:02
0
0
Thread-ul are sens, dacă există o suspiciune că un user ascunde niște defecte, lucru care poate da bătaie de cap altor useri.

Mie mi se pare că cei care spun că Mircea nu ar fi trebuit să deschidă acest topic au o problemă cu faptul că se DISCUTĂ, iar chestia asta mi se pare contradictorie pentru un forum. E cam ca la Antena 3, unde discuția migrează de la faptul că au fost găsite dovezi cu că Liviu Dragnea e corupt la aspectul esențial că reporterul care a dezvăluit problema a avut într-un trimestru din clasa a zecea media 9 la purtare. Ah, și că nu are bască.

Mx
Postat de Maximilian Munteanu la 7 ianuarie 2022 la 09:30
0
0
Doar atat am de spus; domnul Gelu Vlad a scris ,,Si eu am demontat odata pentru cineva o bicicleta,, ! Ei bine, eu am facut-o de sute de ori pana am introdus ,,nu ofer garantie si nu accept returnarea,, !!! In plus, unde s-a mai vazut in lumea asta un escroc care sa-si pacaleasca victima refuzand sa-i ia banii ???!!!!
Postat de Dan Pricop la 7 ianuarie 2022 la 20:33
0
0
Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Promovarea ta aici !

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.