Scurt Review - Neckbrace Moveo Dynamic

Scurt Review - Neckbrace Moveo Dynamic

Postat la: 14 iulie 2014

Article Image 1


Salutare tuturor!



Neckbrace-ul este un articol de protecție care are menirea să ne protejeze zona cervicală a coloanei vertebrale. Între rideri întânim, de regulă, reacții de tip love/hate, fiindcă unii îl consideră o necesitate, iar alții văd neckbrace-ul ca pe un simplu capac de toaletă în jurul gâtului, menit să ne mai scoată niște bani din buzunar. Totuși, ca orice articol de protecție, neckbrace-ul este binevenit în disciplinele gravitaționale ale sportului nostru. Ca în restul cazurilor în care ne alegem protecțiile, factorul mental este cel care dictează. Mai multe protecții înseamnă siguranță sporită dar totodată și un confort din ce în ce mai redus. Alegerea protecțiilor o vom face în funcție de cum ne raportăm la această balanță dintre siguranță și confort.



Multă lume își conduce mașina fără să folosească centura de siguranță, însă totodată și multă lume își lasă amprenta frunții pe parbriz; deseori din incidente minore. Instructorul de la școala auto mi-a spus în felul următor: ”Folosește centura tot timpul! Te vei obișnui.”. Așa a și fost. M-am obișnuit și niciodată nu m-am simțit deranjat de prezența acesteia. Am folosit acest exemplu, deoarece avem o situație asemănătoare și cu neckbrace-ul. Ține mai mult de obișnuință și, precum am mai spus, de percepția mentală asupra acestuia.



Alegerea unui neckbrace potrivit este cât se poate de dificilă, datorită industriei care promovează acest gen de protecții. Astfel avem 3 sau 4 standarde internaționale de protecție însă nu avem brand care să se laude cu testări în colaborare cu toate acele instituții. Partea de testare și metrologie este iarași ambiguă, pentru că fiecare brand va promova un alt set de valori, pentru feluri diferite de impact. Este ca și cum unul vinde în litri iar celalalt vinde la metru.



În ceea ce mă privește, nu aș da prea multă importanță textelor, mai ales ținănd cont de câte posibilități de accidentare există. Eu iau neckbrace-ul în sine ca pe un articol bun de protecție. Fiind pățit, îi și văd rostul și am să-l port cât mai des posibil. Cât despre alegerea produsului, cred că aspectul practic ar trebui să fie factorul principal de decizie. La urma urmei, toate sunt bune, toate își fac treaba și e clar mai bine cu neckbrace, indiferet de la care marcă, decât fără.



În cele ce urmează discutăm despre neckbrace-ul Dynamic de la Moveo, una dintre numeroasele oferte disponibile astăzi pe piață.



Punctul principal de promovare ale Moveo este greutatea scăzută, primul lucru pe care l-am și simțit la testare. Este într-adevăr ușor, un mare plus pentru Dynamic la capitolul confort.



Confortul



Nu există neckbrace cu adevărat comod, pe care să nu-l simți la purtat. Pe toate le vom simți într-un fel sau în altul. Așa cu spuneam, totul ține de atitudinea cu care ne raportăm la acest ”confort”. Cam toată industria oferă un nivel identic de confort, atât timp cât acordăm atenția adecvată reglajului neckbrace-ului. Dynamic, conform așteptărilor, nu a produs nici un efect la acest capitol. Nu este nici mai comod dar nici mai incomod decât produsele concurente. Nivelul standard de confort, aș spune.



Construcția



Structura este de calitate medie. Turnarea materialelor este decent executată, dar prezintă pe alocuri bavuri nedorite. Detaliile de asamblare, în schimb, sunt bine gândite, predominând simplitatea. Un lucru de lăudat aș spune, ținând cont de designul prea sofisticat al altora.



Deși predomină materialele plastice, acesta nu este un lucru rău pentru Dynamic. Cel mai mare atu pe care îl văd în acest sens este spălarea ansamblului. În alte cazuri discutăm despre petice textile care trebuiesc îndepărtate și puse în mașina de spălat. iar a le pune la loc necesită un anumit nivel de îndemânare. Moveo ne oferă o soluție mult mai simplă: același jet de apă pe care îl folosim la curățarea bicicletei. Uscarea durează câteva minute. Persoanele care acumuleaza suficiente ore de dat vor aprecia pe deplin elementele practice ale produsului Moveo.




Article Image 2


Reglajul



Ajustarea este facilă, rapidă și nu implică schimbul anumitor componente. Singura unealtă de care avem nevoie este o cheie hexagonală negativă (imbus) de 4mm. Deși ar fi fost un plus o soluție de reglaj fără unelte, să nu uităm că acest pas este parcurs doar o singură dată la reglajul inițial. Potrivirea hamului este ușor de realizat, iar îmbinările cu velcro (”arici”) în loc de carabiniere prezintă un avantaj.



Continuăm pe ideea de simplitate și ajungem la sistemul Moveo de închidere și deschidere, lucru simplu de executat prin acționarea butonului roșu din guler. Deschiderea completă a gulerului este iarași cât se poate de practică printr-un sistem lateral click-in.



Customizarea



Personalizarea e lucru simplu și la îndemâna oricui, prin simpla lipire a unui set de autocolante, deci e de bine. Încă un plus pentru lipsa acelor petice textile pe care le găsim la alții. Moveo are disponibile spre vânzare mai multe seturi, dar dacă vrem neapărat ceva original putem apela și noi, la rândul nostru, la orice agenție de publicitate pentru un set personalizat sau putem să aruncăm o privire în propria colecție de stickere.




Article Image 2


Prețul



Judecând după simplitatea produsului, mi s-ar părea logic ca Dynamic-ul să fie poziționat ca preț considerabil sub oferta concurenței. Dar totuși el tot costă 1200 RON. Concurența vine cu o gamă mai largă de materiale în construcție și implicit cu un design mai complex. Dacă discutăm strict despre costuri de producție, diferența de pret ar trebui să fie mare iar produsul Moveo mai ieftin. Sunt tentat să spun că diferența de preț este nejustificată, dar adevărul este că la Moveo cel mai ieftin neckbrace este 1080 RON, în vreme ce etalonul pieței, Leatt, începe de la 1311 RON. Dacă vă doriți neckbrace-ul mai simplu sau pe cel mai sofisticat, e până la urmă o opțiune personală.



Nota DirtBike



Moveo Dynamic este o evoluție, o îmbunătățire a unui produs deja consacrat. Cred că elementele principale pe fișa implementare a produsului au fost greșelile altora. Deși nu este cel mai bine finisat produs de pe piață sau cel mai ieftin, categoric este cel mai practic. Elementele practice ale Moveo Dynamic depășesc cu mult plusul pe care-l aduce cu sine o greutate scăzută.



Am încercat să facem în acest test o scurtă prezentare a lucrurilor care ne-au plăcut și a celor care nu ne-au plăcut. Una peste alta considerăm neckbrace-ul o investiție bună. Ramâne la latitudinea voastră dacă alegeți Moveo sau alt brand.



Până data viitoare!

Toate cele bune,

Mitzu

Raporteaza

7 Comentarii

Bogdan Chirodea
15 iulie 2014 la 00:43 (editat)
Mitzu, de curiozitate, ce greutate are? Vlad, iti recomand, defapt tuturor sa aruncati o privire la neckbrace ul de la Atlas, modelul Crank. Este competitiv ca si preț (300euro). Are 800 grame, material ușor de curățat, foarte ușor de pus pe cap, locuri bune de descărcare a energiei si un mare plus fata de Moveo sunt decupări le pentru clavicula.
1 Robert Dumitru
0
Robert Dumitru
15 iulie 2014 la 02:35
Mitzu e momentan in vacanta, ca urmare va raspund eu pana revine. Dynamic-ul are 795 grame iar cealalta protectie la care facea referire in articol (cea de 1080 RON) are 590 grame. Alte produse cu aprox aceeasi greutate sau chiar mai usoare ar fi Leatt Pro / Pro Lite sau Ortema, ambele insa la preturi muuult mai mari.

@Bogdan: neckbrace-ul de sus e al meu. Iti pot spune ca nu sta pe clavicula. Deasupra claviculei este doar articulatia flexibila ce inglobeaza setarea pentru cele 4 marimi. Articulatia flexibila e din cauciuc (dar nu se reazema pe clavicula). Oricum, decat coloana rupta, mai bine o clavicula ca se sudeaza repede :D (sunt trecut prin asta ...)
Moveo face neckbrace-uri flexibile, nu rigide ca Leatt sau Alpinestars (cele rigide rup cele mai multe clavicule). Si cele Atlas sunt flexibile, diferenta e ca flexeaza doar partile din spate, cele care stau pe omoplati. Partea frontala (care inglobeaza si partile laterale de deasupra claviculei) este rigida! Atlas sustin sus si tare ca sunt primii cu neckbrace flexibil, dar nu specifica nicaieri ca sunt primii in America de Nord. In Europa exista deja Moveo. Altfel, produsul lor e f. ok, iar GM-ul lor Brad e un tip de treaba.

@Vlad: daca te duci la Tare ca Piatra (25-27 Iulie), iti pot imprumuta neckbrace-ul ca sa iti faci o idee. Daca nu, oricand dupa acea data, dar sa ma anunti din timp.

PS: pentru transparenta e bine sa precizez ca am legaturi (mai mult sau mai putin directe) cu companiile mentionate mai sus. Nu doresc sa fac reclama pentru vreuna sau alta, pur si simplu vorbesc din experienta si incerc sa fiu cat mai obiectiv posibil. Sunt de parere ca ORICE neckbrace e mai bun decat FARA neckbrace.
1 Mladen Brașovan
0
Bogdan Chirodea
15 iulie 2014 la 12:31
Într-adevăr cand am incercat un moveo nu era reglat special pentru mine si poate de aceea mi-a lasat inpresia ca se aseaza si peste clavicula oricum e putin cam mic "decupajul" acela. Dar in final, oricare e mai buna decat mimic :) "
1 Robert Dumitru
0
Alex Protopopescu
15 iulie 2014 la 12:55
@Robert: Multumesc! Nu ajung la Tare ca Piatra, o sa fiu prin munti in vacanta. Dar voi apela la tine in cazul in care nu mi-e ceva clar in legatura cu astea de la Moveo. Cel mai probabil o sa iau unul de la Moveo, pretul e factorul decisiv in cazul meu si ma gandesc cum spuneti unii dintre voi ca orice neckbrace e mai bun decat nimic. Sunt convins ca orice neckbrace de pe piata de la marcile afisate mai sus, reglat corespunzator, si purtat cu o armura nu o sa faca probleme.
1 Robert Dumitru
0
Buzașu Vlad
22 iulie 2014 la 18:51 (editat)
salutare, am si eu un moveo deja de 4-5 luni si il folosesc la fiecare ride.eu sunt foarte multumit de el ,isi face treaba perfect, si nici nu il simt pe mine cand ma dau,recomand e si ieftin si foarte bun (Modelul care il am eu e Moveo brace Concept )
1 Robert Dumitru
0

Scrie un comentariu

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads