RedBull - Uncontainable, Drew Bezanson si-a invins frica

RedBull - Uncontainable, Drew Bezanson si-a invins frica

Autor: Costi Iordan | 27 august 2015

RedBull - Uncontainable, Drew Bezanson si-a invins frica


Containerele cargo il duc pe riderul de BMX Drew Bezanson catre noi culmi

Bezanson exploreaza limitele sportului si ale propriei frici in cel mai nou material de la Red Bull – ‘Uncontainable’

Imagineaza-ti ca privesti peste margine, catre un abis de 12 metri. Pe masura ce palmele iti transpira, nu ai tragere de inima sa te apropii prea mult din cauza ametelii care se instaleaza – emotiile te blocheaza. Dar, pentru riderul profesionist de BMX Drew Bezanson, obiectivul este sa se arunce de pe acea margine situata la echivalentul a patru etaje, pe un ‘curved wall’ suspendat in aer la aproape doi metri distanta, care il va aduce inapoi catre punctul de pornire. Controlul emotiilor si acceptarea fricii sunt ceea ce il diferentiaza pe Bezanson de restul riderilor, fapt demonstrat de ‘Uncontainable’, cea mai noua productie video de la Red Bull, care este disponibila aici.

RedBull - Uncontainable, Drew Bezanson si-a invins frica


Bezanson recunoaste ca se teme, insa e nevoie de mai mult pentru a fi intimidat. Intr-un loc secret de langa casa lui din Truro, Scotia, Drew a muncit din greu in timpul verii alaturi de constructori renumiti de rampe, pentru a pune la punct unele dintre cele mai mari obstacole BMX de pana acum, folosindu-se de containere cargo enorme, care puteau fi asezate si repozitionate in nenumarate configuratii. Fiecare container are trei metri inaltime, deci patru containere asezate unul peste celalalt cuantifica 12 metri. Ca reper, este echivalentul unei cladiri de patru etaje sau cu 2,5 metri mai mult decat nivelul la care se afla platforma din competitiile de sarituri in apa.

Intrebat despre abordarea sa neinfricata a proiectului, Bezanson spune: “Toata lumea simte frica... dar acesta era obiectivul meu, sa abordez lucruri care ma sperie cu adevarat. Configuratiile pe care ma simt bine sunt mult mai mari decat cele pe care m-am mai dat in trecut. Sa-mi imping limitele pe o bicicleta si sa ma dau pe elemente special construite cu acest scop.” In niciun alt parc nu a avut nevoie de o macara doar ca sa ajunga pe rampa...

RedBull - Uncontainable, Drew Bezanson si-a invins frica


Sa iasa din zona sa de confort este ceea ce urmareste Drew Bezanson in viata, dorind sa duca BMX-ul catre noi culmi si sa-si puna aptitudinile la incercare. Cu o reputatie in disciplina pentru indrazneala sa, el a depasit rapid limitarile skatepark-urilor clasice. Obstacolele din cele mai multe parcuri au in medie doi metri, iar partea inalta ajunge pana la trei metri. Rampele speciale folosite in competitiile profesionistilor au in general in jur de sase metri. Pentru ‘Uncontainable’, misiunea lui Bezanson a fost sa construiasca elemente care l-ar testa cu adevarat.

“In privinta rampelor de bicicleta, aceasta este cu siguranta cea mai mare pe care am construit-o vreodata... totul este de doua ori mai mare. Drew traieste intr-o alta lume acum si este, de departe, un om care schimba regulile jocului in BMX”, a spus despre proiect Nate Wessel, constructor renumit de rampe.

Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Costi Iordan
Membru din: 19 iulie 2010

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads