Marsul Biciclistilor Aradeni Editia a III-a

Marsul Biciclistilor Aradeni Editia a III-a

Autor: Costi Iordan | 22 mai 2012

Marsul Biciclistilor Aradeni Editia a III-a



Vino şi tu duminică, 27 mai, ora 16:00, în P-ţa Avram Iancu!

Alternativa Civică organizează a III-a ediţie a Marşului Bicicliştilor, eveniment destinat tuturor iubitorilor de ciclism care au aceleaşi solicitări ca şi la precedentele două marşuri:

  • piste utilitare realizate pe principalele artere de circulaţie ale Aradului
  • trasarea de piste pentru biciclişti pe trotuarele mai late de 2 metri
  • dotarea instituţiilor publice cu rasteluri pentru biciclete
  • dotarea poliţiştilor locali cu biciclete
  • realizarea unor piste de agrement pe faleza Mureşului


Cu toate că la precedentele ediţii ale marşului mii de biciclişti arădeni au ieşit în stradă ca să solicite urgentarea acestor demersuri, niciuna dintre iniţiative nu a fost pusă în practică de către administraţia locală a municipiului Arad. Vă reamintim că faimosul proiect BERD realizat din împrumuturi colosale care vor fi plătite multă vreme de către arădeni, prevedea iniţial şi realizarea pistelor pentru biciclişti. Din motive de neînţeles, administraţia a renunţat la acest proiect, dovedind din nou lipsă de viziune, ratându-se astfel un moment important care ar fi putut fi benefic pentru creşterea calităţii vieţii în Arad.

Nivelul ridicat al poluării din oraş, faptul că Aradul deţine doar 6 mp de spaţiu verde/cap de locuitor în condiţiile în care media recomandată de UE este de 26 mp, faptul că municipiul Arad ocupă locul al treilea într-un top nefericit al îmbolnăvirilor de cancer, toate acestea sunt motive mai mult decât îngrijorătoare pentru noi, cetăţenii Aradului. De aceea credem că a sosit timpul unei noi viziuni în administraţia locală, care să facă din Arad un oraş în care oamenii să se simtă bine, să respire un aer mai curat, să nu fie sufocaţi de betoane. Realizarea pistelor pentru biciclişti va aduce beneficii nu doar celor care vor folosi acest mijloc de locomoţie pentru a se deplasa la locurile de muncă sau pentru o simplă plimbare de agrement, ci tuturor locuitorilor Aradului, deoarece se va reduce semnificativ nivelul de poluare.

Insistăm în demersul nostru şi nu renunţăm nici în acest an la deja bine-cunoscutul slogan: „Daţi Aradului piste pentru biciclişti!”. Amintim şi cu această ocazie administraţiei locale de o obligaţie prevăzută de LEGE:
-art. 53 din ORDONANŢA DE URGENŢĂ A GUVERNULUI N R.195/2002 PRIVIND CIRCULAŢIA PE DRUMURILE PUBLICE – MODIFICATĂ ŞI COMPLETATĂ PRIN O.U.G. NR. 63/2006, care prevede: „Autorităţile publice locale, cu autorizaţia administratorului drumului public şi cu avizul poliţiei rutiere sau la solicitarea acesteia, sunt obligate să ia măsuri pentru realizarea de amenajări rutiere destinate circulaţiei pietonilor, bicicliştilor, vehiculelor cu tracţiune animală şi calmării traficului, semnalizate corespunzător, în apropierea unităţilor de învăţământ, pieţelor, târgurilor, spitalelor, precum şi în zonele cu risc sporit de accidente". Art. 105, al. 20, al aceluiaşi act normativ prevede faptul că se sancţionează cu amendă „neîndeplinirea obligaţiei, de către autorităţile publice locale, de a efectua amenajări rutiere destinate circulaţiei pietonilor, bicicliştilor, vehiculelor cu tracţiune animală şi calmării traficului, precum şi nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a acestora”.

Îi invităm la Marşul Bicicliştilor pe toţi arădenii, fără restricţie de vârstă. Fiecare participant trebuie să aibă bicicleta echipată pentru circulaţia pe drumul public.

Traseul aprobat de către Primărie în intervalul orar 16-18 este: Piaţa “Avram Iancu” - B-dul Revoluţiei – Podgoria - Calea Lipovei - sensul giratoriu Selgros – Calea Lipovei – Podgoria – Str. Petru Rareş - sensul giratoriu Metro – Str. Petru Rareş - Piaţa Gării – Calea Aurel Vlaicu – sensul giratoriu Galleria – Calea Aurel Vlaicu – Calea Victoriei – Str. George Coşbuc – Str. Horia – Bulevardul Revoluţiei - Piaţa “Avram Iancu”.

La finalul marşului, pe platoul din Piaţa “Avram Iancu” , câțiva tineri talentați ne vor oferi o demonstraţie de trial, un sport spectaculos care presupune trecerea cu bicicleta peste diferite obstacole, de-a lungul unui anumit traseu, făra ca sportivul să atingă obstacolele sau terenul altfel decât cu pneurile.
Vă aşteptăm!


Detalii pe: http://www.facebook.com/events/401357379897190/
Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Costi Iordan
Membru din: 19 iulie 2010

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads