Maros Bike Marathon 2011 la final

Maros Bike Marathon 2011 la final

Autor: Costi Iordan | 27 septembrie 2011

Maros Bike Marathon 2011 la final


Duminica 25 septembrie 2011 a avut loc cea de-a cincea editie a maratonului clujean de mountainbike, din Muntii Gilaului, Maros Bike Marathon, considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase si grele maratoane din tara. Competitia a fost organizata de catre Clubul Sportiv Maros, sub egida Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon, fiind inscrisa in calendarul Uniunii Cicliste Internationale, Class 3.

Vremea a fost superba astfel ca la start s-au aliniat 422 de concurenti, atat profesionisti cat mai ales amatori, veniti din toate colturile tarii dar si din Ungaria, Ucraina, Italia si UK. Ei au putut alege unul din cele doua trasee: Marathon 80 km cu 2700 m total ascensiune sau Race 50 km cu 1700 m total ascensiune marcate in Muntii Gilaului, cu avand ca punct de plecare si sosire Lacul Gilau iar ca puncte intermediare: Manastirea Muntele Rece – Culmea Paltinei – Balta – Racatau – Costesti - Muntele Ijar – Uzina – Pape – Somesul Cald. Traseul lung a avut trei sectiuni noi, inlocuindu-se o parte de drum monoton cu poteci inguste prin padure si pajiste din zona Creasta Paltinei - Balta - Racatau. Aceste sectiuni a fost pe gustul celor mai multi dintre participanti chiar daca a adus o urcare grea in plus fata de anii trecuti.

La proba de marathon, a reusit sa se impuna pentru al doilea an consecutiv, desi a avut probleme tehnice si a pierdut 6 pozitii din aceasta cauza, sportivul maghiar Blazso Marton. Celelalte pozitii ale podiumului au fost ocupate de Stancu Alexandru si Marian Frunzeanu, ambii din echipa BikeXpert.

La proba Race 50 km, cursa a fost condusa detasat de catre Rares Manea (DHS Tibiscus Team) care a urcat pe prima treapta a podiumului urmat fiind in clasamentul general de Kelemen Arpad (Rock Machine) si Losonczi Cristian (CS Muresul), cel din urma fiind castigatorul categoriei de Juniori.

La categoriile feminine au participat in total 35 de fete, in cursa de Maraton 80 km impunandu-se Fodor Emese (NoMad Merida Racing Team) iar in cursa Race 50 km castigatoare a fost din nou Gyurka ZsuZsu (Master ski&bike Club).

Premiile acordate la final, au constat atat in bani cat si in produse, valoarea totala depasind cifra de 5000 de Euro. Marele premiu pentru castigatorul maratonului a fost de 500 Euro iar la tombola marele premiu a fost o bicicleta Focus Whistler Disc model 2011 in valoare de 2100 lei.

Evenimentul a fost sustinut de Maros Sport, importator in Romania pentru Cannondale, Focus Bikes, Univega, Kalkhoff, Magura, Continental, BBB Parts, Bellelli, cu sprijinul High5 – Nutricult.ro si Skoda – Compexit Cluj.

Multumirile organizatorului se indreapta catre partenerii implicati in buna desfasurare a evenimentului: magazinul fotoGEAR Cluj, Clubul Sportiv Clujul Pedaleaza, Clubul Montan Carpati 29, Serviciul de Ajutor Maltez in Romania, Salvamont, Serviciul de Ambulanta, Jandarmeria si Politia dar si partenerilor media care au promovat evenimentul: Zile si Nopti, Mbike.Ro, Freerider.ro, DirtBike.ro, Ciclism.Ro, LiberInMiscare.ro.

Mai multe detalii si rezultate complete pe: marathon.marosbike.ro sau facebook.com/marosbikemarathon Fotografiile au fost realizate de: www.fotogear.eu

Maros Bike Marathon 2011 la final


Maros Bike Marathon 2011 la final


Maros Bike Marathon 2011 la final
Raporteaza

5 Comentarii

Marius Tarta
29 septembrie 2011 la 02:50
foarte tare :)
0
0
Bogdan Dragomir
6 octombrie 2011 la 15:19
traiasca vecinul frunzeanuu;)

0
0
Andrei Motocescu
20 octombrie 2011 la 19:27
frumos :)
0
0
Grigore Pricasani
29 octombrie 2011 la 18:05
misto;)!
0
0
Yoyo Catalin
6 decembrie 2011 la 16:21
fain :D
0
0

Scrie un comentariu

Costi Iordan
Membru din: 19 iulie 2010

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads