Jimmy Levan, riderul de ieri.

Jimmy Levan, riderul de ieri.

Autor: Alin (Toxicopat) Pascariu | 20 februarie 2012

Îl mai știe careva pe tipul asta? Cineva? Nu? Ei bine, nu mulți știu cine-i Jimmy Levan, dar a fost o inspirație pentru mulți din riderii de care cu siguranță ați auzit.

S-a născut în 1974, anii în care bmx-ul era în ascensiune și, cum datul pe biciclete de 20" era popular în cartierul său, a început și el să își ocupe timpul astfel. Țin să menționez că prima lui bicicletă a fost un Mongoose(v-am zis că firma asta a găzduit mulți titani!).

Vă întrebați probabil de ce spun că a fost o inspirație pentru mulți rideri pe care-i idolatrizăm azi. Simplu! Pentru că se dădea pe rampe făcute de el în curtea din spatele casei pe vremea când rideri precum Mike Aitken abia se nășteau și nu folosea cauciucuri cu kevlar, axe din titan și cadre din staniol (haha), ci biciclete care solicitau mai mult decât îndemânare. E lesne de înțeles că și făcea o treabă bună cu datul pentru că și-a făcut numele auzit în racing și în multe alte competiții într-o vreme în care datul nu era așa ușor pe cum este azi.

Nu-i nevoie să spun mai mult, vreau doar să va dau o idee despre cam cum arăta distracția de care vă bucurați azi pe vremea lui JL, în 1991 mai exact.



Și acum, câteva momente cu taticu' nostru:

Jimmy Levan, riderul de ieri.
Turndown pe coperta revistei BMX Plus! din august 1992 (23mag.com)


Jimmy Levan, riderul de ieri.
Un toothpick pe coperta Ride BMX US din 1996 (23mag.com)


Jimmy Levan, riderul de ieri.
Surprins într-un footplant la filmările Props Megatour 2 în noiembrie 2003 (23mag.com)


Jimmy Levan, riderul de ieri.
Și un footplant amestecat cu X-up, de data asta pe betoane. (2hip.com)


Later edit:

Am dat în nostalgie şi m-am înmuiat când am văzut link-ul de mai jos cu Church Gap-ul din Austin. Road Fools (primul din 1998!) a fost poate primul BMX video pe bune pe care l-am văzut. Era pe o casetă VHS pe care am cam abuzat-o în perioada în care locuiam la Cluj cu Bronco şi care venea de la bunul prieten Kiks. Ştiu sigur că o mai am şi mai mult ca sigur e în raftul din spatele meu. Când am văzut articolul m-am gândit direct la Church Gap şi a fost excelent să văd link-ul lui Florin, deci am decis să-l incorporez. Mulţumesc amândurora! Mi-aţi făcut seara!

Mx

Here we go:


Go to PropsBMX.tv for more videos.
Raporteaza

4 Comentarii

Florin Mutu
20 februarie 2012 la 21:59
riderii care iubesc bmx'u stiu cine e jimmy levan . aici e probabil cea mai tare faza data de el : http://www.propsbmx.tv/recall-jimmy-levan-and-the-austin-church-gap/ .
0
0
Alin (Toxicopat) Pascariu
20 februarie 2012 la 22:10
Cu siguranta una buna.
0
0
Maximilian Munteanu
22 februarie 2012 la 21:02
Cand am vazut articolul asta, direct la Church Gap m-am gandit. Prin 2000 primul Road Fools a fost printre primele filme de BMX pe care le-am vazut. Courtesy of Kiks... "It's all about the nosedives!" ;)
0
0
Selegean Eusebiu
4 martie 2012 la 16:27
Jimmy Levan e o legenda ! si se stie asta :D
0
0

Scrie un comentariu

Alin (Toxicopat) Pascariu
Membru din: 31 decembrie 2010

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads