Continental Rubber Queen 2.2

Continental Rubber Queen 2.2

Autor: Vlad Sabau | 9 februarie 2012

Salut comunitatea DirtBike prin printr-un articol care sper să se ridice aşteptărilor voastre şi care să vă ajute în cazul unor viitoare upgrade-uri.

Acum mai bine de un an de zile am scris primul "review" despre modelul care urmează să vă povestesc şi în continuare. Între timp am mai abuzat de el şi, cred eu, testul este ceva mai complet. Este vorba de Continental Rubber Queen 2.2 - modelul cel mai apreciat de trail / all mountain al producătorului German.

Continental Rubber Queen 2.2


De ceva timp Continental "s-a pus cu burta pe carte" şi a început să-şi facă temele din ce în ce mai bine. Împreună cu atleţi de talie mondială a scos pe piaţă nişte cauciucuri care pot face faţă în orice domeniu, de la şosea la XC sau la FR/DH. După ce a apărut Rubber Queen 2.4 şi s-a dovedit foarte reuşit, nu a durat foarte mult până ce surioara şi-a făcut intrarea în scena mountainbike-ului. Singura diferenţă dintre cele două modele e marimea şi evident greutatea.

E important de precizat că am testat varianta de top a modelului care are în compoziţie arhicunoscutul Black Chili Compound. Ridic agresiv la fileu acest subiect al compound-ului şi vă spun că oferă o rezistenţă la înainte cu 26\% mai mică, o aderenţă cu 30\% mai mare şi cu 5\% mai mulţi kilometri decât anvelopele Conti care nu au acest compound care este produs doar în fabrica de la Korbach din Germania.

Continental Rubber Queen 2.2


Cauciucul asta într-adevăr are o alură specială, comportându-se ca o "regină" pe orice fel de trail. După mai bine de un an de folosinţă se prezintă în stare foarte bună (aproximativ 800-900km). Abuzurile le-a suportat cu brio, fie că a fost vorba de rădăcini, bolovani, pămant uscat sau nisipos. De asemenea pe zapadă şi noroi încearcă şi reuşeşte să se menţină la un nivel înalt chiar dacă nu este specialistul acestor tipuri de condiţii meteo. Datorită cramponajului de pe lateral poţi să îi descoperi limitele relativ uşor. Volumul mare de aer care intră în acest cauciuc oferă un confort sporit, aderenţă sporită în curbe şi o tracţiune pe orice fel de sol.

Continental Rubber Queen 2.2


Pentru all mountain/trail este un cauciuc foarte uşor la cele 620/660 de grame ale sale pentru varianta 2.2 Black Chili. Protecţia denumită Apex care îi întăreşte pereţii laterali, astfel că într-un rock-garden scad şansele unui snake-bite, este întalnită numai la modelele de 2.4, însa acestea nu intră în orice cadru.

Continental Rubber Queen 2.2

Continental Rubber Queen 2.2


Există în schimb modele şi mai ieftine foldable sau pe sârmă, însă e de notat faptul că acestea nu au în comun decât profilul şi volumul Rubber Queen-ului antementionat. Black Chili Compound şi Apex-ul lipsesc în cazul variantelor low-cost. Mai jos puteţi vedea toate variantele disponibile pentru 2.2:
- Rubber Queen 2.2: 3 plies / total 180 tpi / Black Chili Compound
- Rubber Queen 2.2: 3 plies / total 84 tpi / Foldable sau Wire
- Rubber Queen 2.2 UST: 3 plies / total 330 tpi / Black Chili Compound

Deci şi prin urmare: dacă All Mountain-ul vostru are nevoie de "încalţări" noi Rubber Queen 2.2 este o variantă care cred că se ridică la aşteptările oricui. Acesta poate fi achiziţionat de la mai multe magazine din ţară, dar şi din afara ţării, dacă cumva eşti un împătimit al cumparaturilor on-line.

Dacă cumva aveţi şi alte întrebări sau credeţi că ar trebui precizate şi alte lucruri puteţi să-mi scrieţi pe PM, încercând să va răspund fie acolo fie în "later edit"-uri aici în articol.

Astea fiind spuse, până la o nouă intervenţie, vă urez spor la pedală,
Vlad Sabau
Raporteaza

7 Comentarii

Rares Stelian
9 februarie 2012 la 20:12
am avut si eu unul dar nu mai stiu exact daca era 2.2 :) e foarte ok cauciucul :)
0
0
Bogdan Graur
10 februarie 2012 la 19:28
Au la MarosBike de 2,40 si e 65 lei
1 Codrin Gavrilut
0
Adrian Marian
19 iunie 2015 la 22:19
Salut. Stie careva cum se descurca(comporta) pe asfalt?
0
0
Alex Dumi
4 iulie 2016 la 15:37
,
0
0
Cristian Tincu
26 august 2016 la 01:40
Am avut varianta ieftina de 2.2. Sunt mult mai grele decat cele cu black chilli, au in jur de 850 de grame. Am mers prin padure, pietris unde nu m-au dezamagit niciodata. Pe asfalt sunt ok in general, numai ca trebuie sa renunti la rapiditate caci opun ceva rezistenta. Da, dar pe merg pe asfalt ca sa ajung la padure!!! Pe langa toate astea ofera un confort sporit, sunt ca niste mini suspensii..
0
0

Scrie un comentariu

Vlad Sabau
Membru din: 16 iunie 2007

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads