Cluj Winter Race - 7th edition

Cluj Winter Race - 7th edition

Autor: Vlad Sabau | 27 noiembrie 2012

Cluj Winter Race este deja o tradiție (punct). A fost primul concurs de acest gen din România și mulți ani singurul. Mai există alte tentative prin țară și sper să devină obișnuință și acolo. De asemenea este acel concurs care încheie sezonul competițional.

Acest eveniment este organizat de către rideri, pentru rideri, însă cred cu tărie că în primul rând este o întâlnire între prieteni. Cluj Winter Race este un eveniment de nișă care deși a evoluat an de an, nu a fost ceva spectaculos. O mare parte a oamenilor care vin sunt aceeași. Și eu mă întreb câteodată de ce. La fel e și în cazul sponsorilor. De aceea niciodată nu am avut premii spectaculoase.

Însă cred că acei oameni care vin la Cluj Winter Race, vin să pedaleze și să se distreze! Din taxa modică de înscriere, care nu s-a mărit în ultimii 3 ani, se acoperă cu greu cheltuielile, însă sper ca în final, zâmbetul de pe fețele oamenilor să fie datorită faptului că s-au simțit bine.

Așadar evenimentul ajunge în acest an la a 7-a ediție și se va desfășura pe data de 15 decembrie! Am luat decizia să mutăm concursul din parcul Colina unde s-a desfăsurat în ultimii 4 ani înapoi în pădurea Hoia unde s-a desfășurat în primii 2. Cum ar fi prim Maramu`: back to the roots. Nu am uitat de unde am plecat și cred că poate ieși ceva mișto. ”Infrastructura” cred ne ajută în acest sens: parcări suficiente, traseu care poate fi modificat și adaptat în funcție de condițiile meteo, în plus e o zonă mai ”liniștită”. Dacă e să fim și superstițioși, ar trebui să avem și zăpada. Prietenii știu de ce.

Cluj Winter Race - 7th edition
foto: Vlad Sabău / Cluj Winter Race 2007


Traseul, după cum am spus, poate fi adaptat în funcție de condițiile meteo, astfel încât să poată fi parcurs în condiții de siguranță. Este un traseu mai ”old school” cu urcări mai lungi și susținute, coborâri tehnice, dar are și o tentă a traseelor noi, având foarte multe viraje, astfel încât nu îți permite să iei o viteză prea mare. Deci fie că ai un bike de XC, Cyclocross sau de Trail poți veni liniștit. Nu există limite și reguli stricte privind mărimea roților atâta timp cât bicicleta e în stare tehnică bună și e dotată cu frâne în stare foarte bună de funcționare. Evident, casca e un accesoriu obligatoriu.

Costumele haioase pot aduce și în acest an premii, moda fiind preluată în special din cadrul curselor de peste ocean, unde americanii știu să se distreze la astfel de evenimente. Un bun exemplu, sunt cursele organizate adhoc, de pe o săptămână pe alta, eventual Marțea sau Miercurea, prin ceva cimitir de mașini. Unii ar trebui să știe la ce mă refer.

Înscrierile au început deja și vor ține până pe data de 10 decembrie, după care înscrierile o să se facă doar în 15 decembrie, la fața locului. Rugămintea mea ar fi ca să vă înscrieți doar dacă sunteți siguri că vreți să veniți. Ne-ar fi mai ușor cu organizarea, pachetele de concurs s.a.m.d. Acum dacă vă înscrieți și apare ceva neprevăzut, nu-i capăt de lume, însă dorim să evităm, înscrierile aiurea cum se întâmplă la foarte multe evenimente naționale.

Momentan singurii sponsori sunt cei de la Light-Bikes.ro care oferă niste piese ”light-weight” dar și ceva echipamente necesare pentru un biking sigur. De asemenea ca și anul trecut Cycle Passion ne oferă câteva calendare de care sigur ați auzit, așadar, norocoșii sunt invitați la concurs, poate câștigă vre-unul, astfel încât odată cu venirea lui 2013 să aibă ce agăța pe perete. Dacă cumva vor mai fi și alți sponsori sau parteneri, bucuria va fi proporțional mai mare iar mulțumirile vor curge.

Cluj Winter Race - 7th edition
foto: Elisei Miron / Cluj Winter Race 2011


Date privind programul sunt afișate pe blogul competiției și cred că nu mai e necesar să vin cu alte adăugiri. După concurs, se va servi tradiționalul grătar sub forma de ”all you can eat” până la epuizarea stocului de mici :-) . Seara pentru a ne mai încălzi și a mai socializa, vom avea un after party, în aceeași locație ca și în anii precedenți. Evident, acesta e un motiv de a mai schimba o vorbă, o impresie sau de a face planuri pentru noul sezon, lucru care nu mai prea există de când e așa la modă feisbucul.

În data de 16 decembrie, evident dacă condițiile meteo și mahmureala ne permit, propun un ride, de data asta mai amical, tot cu scopul principal de socializare, pe potecile din jurul Clujului. Punctul culminant aș vrea să fie pe trailurile noi construite în Feleac de niște băieti tare harnici despre care s-a vorbit aici într-un scurt material, dar și pe forum. Oricum, asta e doar o idee, urmând să stabilim exact în zilele ce urmează.

Cu asta cred că am comunicat suficiente și v-am convins să veniți și voi la acest concurs.
Daca aveți nelămuriri, intrați pe blogul competitiei sau pe pagina de facebook.

Vă las să mai savurați câteva imagini din cadrul edițiilor anterioare.

Ne vedem la Cluj,
Vlad Sabău

Cluj Winter Race - 7th edition
Foto: Vlad Sabău / Cluj Winter Race 2007

Cluj Winter Race - 7th edition
Foto: Vlad Sabău / Cluj Winter Race 2007

Cluj Winter Race - 7th edition
Cluj Winter Race 2011

Cluj Winter Race - 7th edition
Cluj Winter Race 2011

Cluj Winter Race - 7th edition
Foto: Vlad Sabău / Cluj Winter Race 2011
Raporteaza

1 Comentarii

Robert Mircea
27 noiembrie 2012 la 12:00
multumesc! ptr prezentare...a fost si e o onoare sa ma dau cu voi...indiferent de sezon!
1 Vlad Sabau
0

Scrie un comentariu

Vlad Sabau
Membru din: 16 iunie 2007

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads