BDS interzice folosirea de tear-off-uri

BDS interzice folosirea de tear-off-uri

Autor: Ionut Sava | 24 noiembrie 2015

După cum și în titlu se precizează, ca urmare a deciziei luate de Auto-Cycle Union din Marea Britanie de a interzice folosirea tear-off-urilor din motive de protecție a mediului, echipa de organizare a campionatului de downhill din Marea Britanie, BDS decide să interzică și ea folosirea foliilor detașabile împotriva noroiului. “Tear Off” lenses with extended pull handles on goggles are prohibited. A system where the transparent plastic lenses are retained within the device and are not discarded is allowed.” Echipa BDS.

Decizia vine după ce s-a constatat că traseele și zonele din imediata apropiere a acestora nu puteau fi ecologizate în totalitate de foliile de plastic împrăștiate de rideri, din cauza faptului că într-o tară cu evenimente climatice precum Marea Britanie, folosirea acestora este impusă de ploi, iar vântul le poate face să se îndepărteze la distanțe mari. “Think of venues like Fort William and Moelfre when on a windy day the tear-offs may well end up in the next county”.


BDS interzice folosirea de tear-off-uri
Sursa: Vital MTB


Cu toate acestea, controlarea folosirii tear-off-urilor nu s-ar putea face în totalitate, ținând cont că riderii le folosesc și în afara evenimentelor organizate (în urma cărora traseele sunt ecologizate).
Soluții devin acum vânzarea exclusiv de tear-off-uri biodegradabile sau folosirea roll-off-urilor (sistemelor de curățare a vizorului care nu implică detașarea materialelor plastice).
Decizia va intra în vigoare odată cu regulamentul pentru seria de evenimente din 2016.

BDS interzice folosirea de tear-off-uri
Sistemul roll-off


Ținând cont că una dintre părțile frumoase ale datului cu bicicleta este natura însăși, rămâne de văzut dacă impunerile vor duce la sporirea atenției față de trasee sau dacă vor fi ignorate de rideri în afara evenimentelor organizate... Mai mult, credeți că această regulă va putea fi adoptată la nivelul, să spunem, Cupei Mondiale?
Raporteaza

2 Comentarii

Andrei Bozonc
24 noiembrie 2015 la 19:47
Oricum nu foloseam, mai dau cu ștergătorul manual din când în când, atunci când se stropesc tare ochelari :)
0
0
Luka Lehel-György
25 noiembrie 2015 la 14:24 (editat)
Mi se pare corect ! Totusi, o optiune ar putea fi productia de folii biodegradabile, de ce nu ?
5 Doru Vasiliu, Moisa Paul, Norbert Popovic, Marius-Cristian Mircea, Silviu Balaban
0

Scrie un comentariu

Ionut Sava
Membru din: 17 iunie 2008

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads