Antrenament - Săptămâna 7

Antrenament - Săptămâna 7

Postat la: 20 februarie 2012

Decât să repet ceea ce am spus şi în ultimile 3-4 programe de antrenament mai bine vă spun că programul îl puteti găsi aici sau aici şi să încerc să vă dau nişte sfaturi generale în pregatirea pentru orice activitate sportivă.

  • Antrenamentele trebuie făcute într-un program care să se respecte într-o oarecare măsura. Daca facem săptămâna aceasta 7 iar cealalta niciunul, riscam sa ne dam metabolismul şi bioritmul peste cap.
  • Alimentaţia nu trebuie neglijată. Chiar daca vrem să slăbim trebuie să realizăm că un organism fără "benzina" nu poate face efort, deci nu mai poate arde. Trebuie doar sa nu exagerăm şi să găsim raportul ideal hrană-efort pentru organismul nostru.
  • odihna face parte din programul de antrenament şi ar trebui să facă parte şi din viaţa noastră socială. Pe "nedormiteleă" putem rezista un timp chiar cu rezultate bune, dar apoi, reculul va fi cu atât mai mare.
  • În timpul unui program de antrenament nu trebuie să repetăm la infinit aceleaşi exerciţii, la aceleaşi intensităţi şi în acelasi timp. Fibra musculară şi sistemul nervos, pentru a da randamente din ce în ce mai mari şi mai bune, trebuie sa fie tot timpul stimulate diferit, nu total dar ceva trebuie totuşi să se schimbe.
  • Apa este "the best". Beţi apă fară frică. Ce e în plus, va bolborosi puţin în burtă dar se va elimina imediat şi va curăţa organismul.
  • Suplimentele îşi au rolul lor în această lume cu pui şi porci ce cresc într-o săptămâna de la ou la 4kg şi cu legume şi fructe bune doar a fi pictate.
  • În timpul antrenamentelor există suplimente şi hrană specială, care pot suplini toate pierderile organismului şi-l pot face să funcţioneze la adevărata lui capacitate.


Nu pot decât să sper că acest început de topire al zăpezilor va continua, că nu ne vor împiedica bălţile să ieşim şi că odată cu primavara voi întalni şi mai mulţi rideri pe şoselele patriei noastre.

PS: de când timpul va permite, o dată pe săptămâna mă voi simşi onorat să fac un antrenament de minim 2h şi minim 30km/h cu oricine dintre voi are timp şi chef :)

Alex Ciocan
www.alexciocan.com
Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads