Antrenament - Săptămâna 11

Antrenament - Săptămâna 11

Postat la: 19 martie 2012

Dup-atâta frig şi ceaţă
iar se-arată soarele
de-acum nu ne mai îngheaţă
nasul şi picioarele


Cum am spus. Mai avem o săptamână până când începem uşor să ne jucăm, să acceleram, să ne chinuim partenerii de antrenament.

Pană atunci putem bineinţeles să ne verificăm bicicletele. Presupun că mtb-urile sunt folosite deocamdată mai mult pe şosea. Nu cred că sunt multe poteci sau trasee care să permită deocamdată prea mult. Zăpada, noroiul sigur ne pândesc. Aşa că nu mi-o luaţi în nume de rău dar în antrenamente vom vorbi tot de km acumulaţi pe şosea. Aşa că verificarea bicicletelor se refera la "joaca pe schimbător". Nu vă feriţi sa va încercaţi toate vitezele, să vă ridicaţi în picioare dând un pas mai mare, să trageţi un pic în placa mare şi pinion mic pe poduri sau pe micile urcări, să urcaţi fără mâini dacă se poate deluşoarele nu foarte abrupte. Toate aceste lucruri nu vor face decăt să vă călească, să vă mărească forţa, să vă crească îndemanarea, să vă facă "frate/sora cu bicicleta".

Timpul probabil că ne va mai încurca puţin până când se va mări ziua. Ce ţi-e şi cu job-urile astea. Eu aş propune să se renunţe la ele. Să ne întoarcem la vânatoare şi pescuit.

Deci vom merge în continuare pe 4-5 zile de antrenament, între 2-4h. Nu vă speriaţi de 4h. Înseamnă cam 100-120km. Ce vă rog însă este să renuntaţi la micii şi berea de la jumatatea antrenamentului. Este timp după. Încercaţi să nu vă opriţi decăt pt câteva minute şi nu mai mult de 2-3 ori la un antrenament. Daca vă alimentaţi profi, din buzunar şi bidon, garantez eu ca "veţi duce". Bineinţeles că aceasta recomandare nu se referă la absolut toate antrenamentele. Ştiu că mai sunt momente când o ora la iarba verde, sub un zarzăr proaspat înflorit, cresc pofta de mancare incredibil şi sunt absolut indispensabile aceste antrenamente, dar sa nu fie mereu aşa, va rog.

Cei care au un job dificil şi programul nu le permite să iasă zilnic pe şosele şi cărări de munte: ei vor continua aproximativ ca până acum programul. Sala + outdoor biking. Cât se poate de mult în aer liber iar în sală încercaţi încet încet să renuntaţi la aparate. În momentul de faţă exerciţiile cardio devin primordiale. Musculatura este (ar trebui) antrenată iar maratoanele MTB bat la usă.

De reţinut:
  • Antrenamentele de şosea durează între 2-3h.
  • Hrana de traseu (buzunar) e nelipsită.
  • Echipaţi-vă în aşa fel încât să nu transpiraţi mult.
  • Antrenamentele de sală durează 1h30-2h cu tot cu încălzire şi revenire.
  • Faceţi puţin exces de antioxidanţi şi mai ales vitamina C în această perioadă plină de molimi şi astenii.
  • În cazul în care nu puteţi să faceţi într-o zi antrenament, nu-i nimic, continuaţi în următoarea.
  • În cazul în care vă e imposibil să iesiţi pe şosea cu bicicleta, continuaţi la sală sau acasă antrenamentele cardio cu care v-aţi obişnuit toată iarna: spinning, hometrainer, banda de alergat, jogging etc.


Promit 2 lucruri:
  • Săptămâna viitoare începem cu antrenamentele cu intervale (crescendo).
  • Sâmbătă vom face primul antrenament cu toţi cei care vor să vină. Pe facebook se vor anunţa locul de întalnire, km pe care-i vom parcurge şi probabil traseul.


Alex Ciocan
www.alexciocan.com
Raporteaza

Scrie un comentariu , fii primul ! :)

Share

Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!
Google Ads
Promovarea ta aici!

Solicita acum promovarea afacerii tale pe platforma noastră. DirtBike.ro este site-ul comunităţii de cicliști și portalul numărul unu din România cu anunțuri de vânzare de biciclete, piese, accesorii si echipamente.

Google Ads