Susține magazinul tău local ACUM - este mai important decât crezi!

”Support you local shop” - am tot rostit sloganul ăsta timp de ani de zile pe peste tot și am făcut-o din principiu. Dar zilele ăstea lucrurile au trecut deja de faza de principiu și e important să cântărim foarte bine de unde ne facem achizițiile, biciclistice sau nu. Dacă până acum spuneam că e un principiu corect să-i dai banii celui de lângă tine, și nu să-i trimiți în afara țării, acum poate fi vorba de supraviețuire. Supraviețuirea unei afaceri, e drept, dar orice afacere are OAMENI ca angajați și în jurul ei se țese un întreg ecosistem de alte afaceri, unde iarăși sunt oameni. Când dispare un element din lanțul ăsta, în cele din urmă tot oamenii suferă. Gândește-te un pic: afacerea respectivă plătește taxe și impozite la stat, utilități, chirii și salarii. Când nu mai are bani să le plătească, toată lumea pierde. Oamenii angajați acolo, oameni ca tine și ca mine, nu mai au nici ei bani și nu mai pot da bani altor afaceri; poate băcănia din colț, poate restaurantul din centru, poate spălătoria auto, poate altceva, și alte afaceri sunt afectate. Totul este un domino, pe care noi îl putem stopa sau încetini măcar, dacă ne cheltuim ceva mai chibzuit banii. Putem să facem și o scurtă introspecție și să ne gândim ce am face noi înșine, dacă de mâine nu am mai avea loc de muncă. Și trebuie să ne amintim și că sportul nostru drag este prin excelență unul angrenat și dezvoltat de afacerile din industria locală: ele organizează evenimentele care ne bucură, ele susțin sportivii și echipele care ne fac să ne simțim mândri, ele dau bani pentru infrastructura pe care noi o folosim, ele fac să MEARGĂ lucrurile. Fără ele, totul se încetinește și se oprește.

Susține magazinul tău local ACUM - este mai important decât crezi!
sursă foto: Pinterest


Deci dacă vrei să-ți iei zilele ăstea un home trainer sau doar un simplu cauciuc, încearcă pe cât posibil să o iei de la un magazin din România! CONTEAZĂ mai mult decât îți poți imagina și, crede-ne, ai de unde alege! Jucătorii locali încearcă din greu să țină pasul cu cei mari de afară, deși e o luptă inegală, David vs. Goliat, fiindcă cei mari au cu totul alte prețuri de achiziție și alte marje de profit decât ăștia mici de la noi, deci sunt altfel afectați când lasă prețurile jos. E cumva logic să fie așa, deci poate e bine să fim un pic mai înțelegători cu ai noștri, gândindu-ne un pic și la noi, că sigur nu am vrea să fim în papucii lor. Plus de asta, cu ce susțin scena locală cei din afară, cărora le dăm banii adesea cu atâta ușurință? Cu NIMIC! Când ați văzut ultima oară un eveniment sau un sportiv sponsorizat de un site din afară? NICIODATĂ! Au venit vreodată să dea la sapă la o potecă nouă? NU! Iar dacă prețul este cel mai important criteriu, dați măcar un telefon sau scrieți un e-mail și vedeți dacă cei de pe local nu vă oferă un tarif similar și dacă nu ieșiți mai bine per ansamblu, cu transport și tot ce trebuie. Încercați măcar, că nu aveți nimic de pierdut!

În perioada ce urmează se vor filtra multe lucruri. Va fi un test pentru noi și pentru solidaritatea noastră. Gesturile mici contează mult zilele ăstea și patriotismul autentic se scrie cu fapte, nu cu vorbe. E bine să știm treaba asta!

Aveți grijă de voi și de cei de lângă voi. Luați decizii cu capul, dar puneți și ceva suflet în ele!

 
Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați browserul acum! ×