Etapa 2 din XCOradea Series, Paleu XCO 2013

Comunicat de presa


Duminică 2 iunie a avut loc Paleu XCO a doua etapă a circuitului XCOradea Series. Evenimentul organizat de C.S. Velo Sport Oradea s-a desfăşurat în pădurea de lângă localitatea Paleu, pe un traseu de aproximativ 3,8 km cu o diferenţă de nivel de 140 m. Concurenţii de la categoria Elite au avut de parcurs 7 ture, iar amatorii 4 ture.

Paleu XCO 2013. Foto: Ciobanu Ovidiu


La start s-au aliniat şi câţiva dintre membrii echipei Interteam, care au luptat nu numai pentru victoria acestei etape, ci şi pentru a se clasa cât mai bine în acest campionat de trei etape.

La ora 11 s-a dat startul atât pentru categoria Elite, cât şi pentru amatori, care au început concursul în forţă, pe un traseu uscat, însă norii negrii erau tot mai ameninţători, udându-i pe concurenţi până la piele şi transformând traseul de dificultate redusă într-un câmp de luptă plin de noroi. Majoritatea amatorilor au fost prinşi de ploaie în ultimul tur, în timp ce concurenţii de la Elite au parcurs ultimele 2 ture pe ploaia torenţială. Cei mai norocoşi sau mai prevăzători dintre ei s-au pregătit cu anvelope de noroi, în timp ce ceilalţi au fost nevoiţi să patineze pe noroi cu cauciucuri pentru vreme uscată.

Lupta pentru prima treapta a podiumului s-a dat între Elisei Miron şi Tudor Radu, care s-au duelat în primele ture până la începerea ploii torenţiale când Elisei a reuşit să se detaşeze mulţumită anvelopelor adecvate pentru teren ud cu care avea dotată bicicleta.

Aşadar, podiumul Elitelor a fost alcătuit în totalitate de clujeni: Elisei Miron, de la InterTeam, a terminat cursa pe locul întâi, întărindu-şi astfel poziţia de lider în campionatul XCOradea Series, locul doi a fost ocupat Radu Tudor, de la Ideal Geiger Team, iar a treia treaptă a podiumului a fost completată de Vlad Sabău de la InterTeam Cluj.

Nicolae Andreica a obţinut locul 3 la categoria Amatori 30-39 de ani. Ciobanu Andrei (13 ani) nu s-a lăsat intimidat de ploaie şi a câştigat un binemeritat loc 3 la categoria sa de vârstă (Juniori).

Cupa “Crater” XCO Betfia, următoarea etapă din acest campionat, va avea loc pe 11 august 2013, în pădurea aflată în vecinătatea localităţilor Betfia şi Băile 1 mai.
Browserul este învechit!

Actualizați browserul pentru a vizualiza corect acest site.

Actualizați browserul acum! ×